Şöyle yatakları dolapları her şeyi başka odaya taşıyacağım.
Odamın camlı kapı gibi penceresi terasa doğru açılıyor böyle bi oda
Şöyle yatakları dolapları her şeyi başka odaya taşıyacağım.
Odamın camlı kapı gibi penceresi terasa doğru açılıyor böyle bi oda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gayet güzel bir fikir. Benim de ufak bir stüdyom var. Önemli olan kayıt aldığın alana dışarıdan ses gelmemesi ve odanın akustiğinin doğru biçimde ayarlanması. Minimal bir stüdyo için müzik aletlerin dışında referans monitörlerine, midi klavyeye ve mikrofona ihtiyacın olacak. Bittiğinde iyi ki yapmışım diyeceksin.
İnşallah tüm emeğimi odama vereceğim. Umarım pişman olmam ki olmam diye umuyorum çünkü diğer türlü bi yer kiralamak daha pahalıya geliyor ve gelişme yüzdesi daha az oluyor
Burada yapılacak hatalardan biri ihtiyacınız olmayan şeylere para harcamak olur. Malum her şey çok yüksek fiyatlı. Ne tarz bir müzik yapacaksanız ona göre alet edevat seçilmeli.
Ben kendim asıl olarak rap yapıyorum ama stüdioda slowpop tarzı müzikler yapacağım ve türkü kaydı amaçlı kullanacağım. Bunun için hangi aletler gerekli sizce? Başta çok gereksiz şeylere para harcayacaktım vazgeçtim gerçekten gereği yoktu
Midi klavye ve mikrofon. Mikrofonla kendi sesini ve akustik enstrümanları kaydedeceksiniz (gitar, keman, klarnet vb canlı çalınacak her müzik aleti). Midi klavye ile de synth denilen sanal müzik aletlerini, efektleri ve otomasyonları kontrol edeceksiniz. Dediklerim çok yabancı geldiyse YouTube'da ev stüdyosu ve in the mix gibi kanallar var. Çok fazla şey öğrenebilirsiniz.
Yok çok yardımcı oldunuz gerçekten iyi ki yazdınız bunları. Çok teşekkür ederim o önerdiğiniz kanala da bakacağım çok sağolun size de başarılar diliyorum 😊🙏🥰
Sadece müzik dinlemek içinmi yoksa kayıt alabileceğin bir studyo mu?
Kayıt alacağım. Beste yapıyorum yıllardır kendimi geliştirmek için böyle fikir geldi. Diğer stüdyolar çok pahalı ve saatlik
burada önemli olan odanın akustiğini ayarlayabilmen. Bu çok onemli.
Yalıtım olması gerekir ve bunun yanında ses yalıtımlı maddenin içinde kaybolurken odanın içinde sesin çarpıp geri dolaşmasını sağlayacagın difüzörlerin olması gerekiyor.
Evet ses yalıtımını kuracağım ilk önce fakat difüzör nedir tam olarak çözemedim onu
Ahşap difizör yaz googleye bak.
Baktım az önce. O yere mi yapılıyor yoksa duvara mı? Duvara ise nasıl olacakki yani orada ses yalıtımı düzeneği varken
Duvara yapacaksın ama önce odanın frekans değerini ölçmen gerekiyor kolonları koyacağın yeri belirleyip, kolondan çıkan sesin nerelere ćarpacağının bilgisi lazım. Difizör duvara monte edildikten sonra ister etrafını yalıtım yaparsın ister yalıtımın üstüne difüzorü koyarsın.
Teşekkür ederim peki odamdaki pencere sorun olur mu onun kapatılması mı lazım böyle kapı gibi cam pencere
İyi bir yalıtım istiyorsan evet ya da çift kapı çift pencere yaptırman gerek.
Mesela tabana da deniz kumu yaptırabilirsin.
Çift pencere güzel fikir çok teşekkür ederimmm yardımcı olduğun için🙏
Yapıyorsan yap bize ne
Sana soran kim mağlll
Malldnnx buraya sormuşsun ya yetlrden bitme
Sanane ise seni ilgilendirmiyor ise bakıp yazma o zaman gereksiz varlık
Vaktimi caldin o zaman bende yazayım yolisik
Slk harbiden gereksizsin kaybol
Slk harbiden gereksizsin kaybol