Dinlediğiniz şarkıların yazılma hikayelerini araştırıyor musunuz?

Sene 1968 Barış Manço henüz 25 yaşında. Bir kızla tanışmış, çok sevmiş evlenme teklif edecekmiş, kızı evine çağırmış bir sürü hazırlık yapmış, ama cesaretini kolay kolay toplayamıyormuş. Öyle havadan sudan konuşmuşlar.

Barış Manço tam cesaretini toplamış lafa" Ben " diye girmiş, ama o da ne! Sokaktan geçen bir seyyar satıcı başlamış bağırmaya DOMATES BIBER PATLICAN! Bu sesten sonra zaten cesaretini zar zor toplayan Barış Manço dikkatini kaybetmiş, konuşamamış. Kız da " senin gibi iki lafı bir araya getiremeyen bir adamla beraber olamam" demiş.

Barış Manço'da bu olaydan 20 yıl sonra " Domates biber patlıcan " şarkısını çıkartmış. Şarkının sözleride aslında bu olayı anlatıyor.

Dinlediğiniz şarkıların yazılma hikayelerini araştırıyor musunuz?

Güncellemeler
+1 yıl
Güncellemeler
+1 yıl
https://youtu.be/U0gjwpMb-k8
Cemal hain bir saldırı bir pusu sonucu öldürüldüğü rivayet oluşur. Çok güzel giden evlilikleri böylece ayrılıkla sonuçlanır.

Cemal ve Şerife’ nin birliktelikleri edinilen bilgilere göre üç yıl kadar sürmüştür. Bu Cemalim Türküsü ise Şerife’ nin ölmüş eşine olan özlemini hasretini dile getiren şiiridir.
Dinlediğiniz şarkıların yazılma hikayelerini araştırıyor musunuz?
Cevapla