Hep türkü dinlediğim için şaşıran arkadaşlarım olmuştu. Yaşına uygun müzikler dinlemiyorsun demişlerdi. Genç nesil neden çok fazla türkü dinlemiyor sizce? Önyargı mı var?
Türkü dinlemeyen kendisi kaybeder. Annem küçüklükten beri her şehirden en az 3 türkü bileceksin diye 200 civarı türkü ezberletmişti bana... Çünkü Türkü bilmeyen, Türk'ü bilemez...
Kim demiş dinlemiyor diye.. aslında filmlerin/dizilerin etkisi var. Onlar unutturmuyor türküleri. Ben çok severim ya, ilerde çocuklarıma aşılamayı düşünüyorum 😅
Kafaları gavur gibi çünkü. Bu topraklardan beslenmiyor beyinleri. G*teri burada beyincikleri gavuristanda olanlardan, bu toprakların sesine kulak vermesini bekleyemeyiz...
bu tarz şeyler pek dinlemem seçiciyim neşet ertaş selda bağcan aşık veysel vs gibi dinlediklerim var ama pek bahsetmeyi sevmiyorum arkadaş ortamında köylü diye gülmüşlerdi. Aslında the beatles queen guns rosesda dinlerim taylor swift dua lipada her türlü müxiği severim ama uzi dinleyenlerin bunu demeside saçma yinede söylemek istemiyorum genelde pek
Yani, pek benim tarzım değil. Tarzı olan dinlesin beni ilgilendirmez🤷♀️ amma velakin bunun asıl nedeninin türkılerle büyümememiz olduğunu düşünüyorum. Kulak aşinalığımız yok ve bu yüzden de garip, kötü... Vs. geliyor. En azından benim için öyle.
Çünkü genç neslin aklı telefonunun raminden daha düşük. Biz Neşet Babayı, Müslümü dinlerken kro olarak bakanlar şimdi storilerinden eksik etmiyorlar. Türkü kültürü bizim oralarda var ancak
Çünkü devir değişti müzik türleri çok çeşitlendi aslında hala dinleniyor sadece artık seçenek daha fazla olduğu için ruh halimize göre seçiyoruz ne dinleyeceğimizi bu da belli bir türü dinleme sıklığımızı düşürüyor tabi...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben de pek türkü dinlemem ama müslüm baba hayranıyım.. musa eroğlu- mihriban Özdemir Erdoğan- gurbet Bu ikisi en çok dinlediklerimden
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
oyyy anam oyyy yerine mask off dinleyip drift atmak var, kedere neden gömülelim.