Bu benim için değişiyor. Eğer Türkçe dinliyorsam kelimeler kesinlikle önemli benim için anlatılmak istenen duyguyu yakalamam lazım.
Yabancı dinliyorsam ise ritim beni kendi içine çekmeli ve hissedebilmeliyim
Her gün farklı bir playlist kullansam da hissetmek ya da deneyimlemek istediğim duygulara göre müzik zevkim değişiyor. Hüzünlü hissetmek istersem ona göre dinliyorum ya da hareketli enerjik hissetmek istersem ona göre dinliyorum. Müziğin bu yönünü seviyorum. Kaliteli müzik gerçekten ruhu şekilden şekile sokmak için birebir
İki tip müzik vardır. İyi müzik, kötü müzik. Ben iyisini dinlerim. Mesela şu an pendulum blood sugar dinliyordum, ancak dün akşam beni rahatsız ettiğini düşünüp bir sonraki parça olan ofenbach be mine geçmiştim. Aha şimdi de onu dinlemek istemiyorum, biraz içimi baydı. Bastım next'e madrigal seni dert etmeler geldi. Bir sonraki parça da kardeş türkülerden değmen benim gamlı yaslı gönlüme. Arada bi hala musa-çek git bebeğim dinliyorum. Hadi bakalım buna ne diyorsun? Evet hepsi kulağıma hoş geliyor, evet hepsini dinliyorum. Hepsini arka arkaya dinleyebildiğim zamanlar da oluyor, böyle birinden sıkılıp bir diğerine zıpladığım zamanlar da. Boşuna demiyorlar müzik ruhun gıdasıdır diye. Papaz her gün pilav yemez. Yemem yani.
Aşırı seciciyim. Genelde rock ve klasik dinlerim. Kült olmuş müzik grupları tercihimdir Queen gibi.. Türkçe rock akimini yaşamış biri olarak kaç yıldır Türkçe dinleyemiyorum. 2006-2012 arasında rock müzik çağı yaşandı hepsi çok kaliteliydi mükemmeldi. Çok seçenek vardı hiç bir rock müzik iy bu ne be dedirtmiyordu. Şu türk müziğinin geldiği nokta beni kahrediyor çok üzülüyorum. eski günlere geri dönmek istiyorum. Herkes piyasaya iş yapıyor rockcilar arabesk yaparak tutunmaya çalıştı bir süre direnemediler eğer direnselerdi belki de bu durumda olmayacaktı rock müzik. Birinin sormasını bekliyormuscasina yazdım ama eminimki benim gibi düşünenler de vardır.
Aurası ve yeteneğine çekildiğimi hissettiğim her amatör ve profesyonel şarkıyı, sanatçıyı severek dinliyorum, popülerliğini ispatlama şartı yok bende yeter ki kendisi gönlümü fethetmiş olsun, net.. 🍀🍀🧚🧚
Ne çok seçiciyim, ne de her önüme geleni dinliyorum. Yıllardır belli kişileri dinlerim. Belli sanatçıların dışına çıktığım şarkılar da ilgimi çeken popüler şarkılar oluyor genelde.
Öyle bir seçiciliğim yok. Kulağıma hoş gelmesi yeterli. İçinde kendimden bir şeyler bulduğum her parçayı, yorumu kulağıma hoş gelen her sanatçıdan dinlerim.
Belli tarz ve sanatçıları dinlerim genelde ama bazen yıllar önce çıkmış bir şarkıyı, farklı tarzda olduğu için çok geç keşfettiğim oluyor.. Nadir dr olsa ara ara değişiklik oluyor..