Merhabalar Herkese🎧

Dinleyenlerin de bildiği üzere ülkemizdeki rap müzik anlayışı şu son birkaç yılda epey farklı bir hale evrildi.
Eski hali mi size daha çok hitap ediyor yoksa heni nesil rapçiler mi?
Merhabalar Herkese🎧

Dinleyenlerin de bildiği üzere ülkemizdeki rap müzik anlayışı şu son birkaç yılda epey farklı bir hale evrildi.
Eski hali mi size daha çok hitap ediyor yoksa heni nesil rapçiler mi?
Türkçe rap'in eski halini bilenler şu anda yapılan şeyin rap olmadığını çok iyi bilirler. Tamamen YouTube ve TikTok menşeili karakterlerin yaptıkları şeyleri ben rap demem. Bana göre hepsi tas kafalı birer hanzo.
Kesinlikle şu an ki müziğe tam anlamıysa rap diyemeyiz. Dediğin gibi tamamen insanlar TikTok üzerinden paylaşsın ve daha çok dinlensin diye yapılıyor. Tamam benim de dinlediğim birkaç parça var ama asla rap olarak görmüyorum.
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
Eski tarz aşırı yoğun, biraz acemice ve genç insanları heyecanlandırmıyor, yeni tarz ise akıl hastanesinden ve mafya çetesinden sızmış kalitesiz nakaratlardan ibaret hâliyle acınası, tam bir hayâl kırıklığı. Ben rap meraklısı ve bu konuda kendisini geliştirmek için arzulu bir rap sever olarak söylüyorum; kesinlikle Türkçe rapin yenilenmeye ve yeni bir bakış açısıyla, küfürsüz, sağlıklı, hem yetişkin insanları hem de yeni yetişen gençleri kapsama gücüne acil ihtiyacı var, rap öyle bir güzellik ki hem kelime zenginliğine hem zekâya mecbursunuz yoksa boşlukları ancak küfrederek doldurmak mecburi olur. Rap yapan insanların bi de şunu anlamaları şart; popülerliklerini korumak adına hapishane kaçkını gibi olmalarına gerek yok çünkü rapi esasen o tarz insanlardan çok haksızlıklara maruz kalan buna rağmen mücadele ederek dik duran ruhen ve mental açıdan sağlam insanlar dinler, talep eder onlar da isterler ki kendileri gibi kafalı ve lafı saygı çerçevesinde 90'dan çakan, o insanların biraz da olsa içlerindeki azabı serinleten insanlar söylesin, üretsin; âdeta bir halk kahramanı misali. Amerikan rapine benzemeye de çalışmasın Türk rapi çünkü esasen Amerikan rapi eğer Türkiye rapi kendi kültüründen ve tarihinden ilham alarak ilerlerse açık ve net söylüyorum Amerika, kesinlikle adi ve sığ rapiyle boy ölçüşemez, çok ciddi söylüyorum, net.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Ayy harika yazmışsın 🌸 Peki bu bahsettiğin şekilde şarkıları olan ve müziğini beğendiğin bir rap sanatçısı var mı?
Vazgeçilmezim ceza var her zaman ama onun sözleri epey yoğun yani aslında bir şarkısından dört şarkı çıkabilecek bir yoğunluk var. Yenilerden favorim olan yok henüz. Fakat rap çok seviyorum gerçekten 👍❤️
Çok teşekkür ederim bu konuda eig özellikle gurur duydum çünkü rape gerçekten hayranım hem eig tercihin hem de sorun için sonsuz teşekkürler 🙏😍😍🙏
Ne demekk❤️❤️
Kesinlikle eski hali eskiden oldukça eskiden msn de rap dinleyen kesimde şöyle bir yazı olurdu
Pop dinleyip totoyu , rock dinleyip kafayı saklayacağıma rap dinler dünyayı sallarim diye
Rap yalnızca hızlı soylemekten ibaret değildi bir mesaj olurdu ve bir konuyu ele alırdı. Kendi içlerinde isyandi ve kelimelere dökülmüş olan savaş nidasiydi ve kelimeler mermiydi.
Günümüz rapçileri ve rapi büyük bir kesimi için sadece dıp tıs popülarite genç hayran kitlesi sözlerin bir anlamı yok gerçi hoş söz de yok adam 3 dakikalık klibine 2.5 dakikalık müzik giriyor sözler ise ibretlik
Evet tamamen farklıydı ve genel anlamda daha iyiydi. Ama ben sadece rap dinlerim pop, rock onlar da neymiş kafasına asla destek vermiyorum
Günümüz rapi su şekilde
"Yalan söyledin ya bana tekele gittim aldim bir bira yetmedi param bir paket sigaraya istedim tek dal sigara o bebeğim bebeğim sen neler yaptın bana " ahahahahah
Bir tarza ağırlık vermek diğer tarzları kötülemek değildir sana katılıyorum
Eski hali daha güzeldi. Norm, Sago, Ceza olsun şarkı sözleri daha anlamlı ve güncel konularla ilgiliydi. Şimdikiler zart zurtmuş gibime geliyor.
Cevap
15Cevap
Ben rap sevmiyorum
Selamlar
Rap müzik dinlemeyi pek tercih etmem, eskisi daha hoş geliyordu sanki, o zamanlar dinliyordum şimdi pek dinleyesim yok.
"Fincan kahvem hatrına saydım
Bir yudumluk aşkım deli sarhoş"
Anlatabildim mi 😃
Böylesi gelmezz
Türkçe rap dinlemem ama tabi ki eski hali. Yeniler cidden kötü rap bile değil çoğu.
T-rap türüne bile pek benzemiyor
Kesinlikle
Eski hâlini de dinliyorum hâlen şu an ki hâlini de. Her ikisi de diyeyim lakin eskilerin yeri bir ayrı
Şimdiki halini de eski halini de seviyorum karışık şekilde dinliyorum
Eskiden bir yarıs icerisindediler sanki simdi bireysel soylüyorlar eski gruplar iyidi
Şimdiki hali de dinlenir o kadar kötü değil ama 15-20 sene öncesi asla olamaz.
türkçe rap hitap etmiyor rap çok severim ama türkçe değil
Sago ve gazapizm iyidir candır ❤️
Çok sevdiğim bir müzik türü değil
Eski hali tabiki yenil rapciler zaten facia
şu an yapılan rap değil
katılıyorum. rap yapan çok az insan var.
@bosverceen onların büyük çoğunluğu eskiden kalanlar
eski hali
ne varsa eskilerde var
kesinlikle.
yeni diyenlerın aklına sıcayım
ben de :D
@bosverceen
gel sarılalım sddsaasd
Eski
Hiç biri
eski
Eski güzel yenilerde de güzel olanlar var