Bir gün ziyabey yazma eserler kütüphanesini gezmek istedik iki adet polis bizi ufak bir sorguya çekti burada bulunma amacınız ne, ne öğrenmek istiyorsunuz diye sordu biz de öyle gezmek istiyoruz, öyle kafanıza göre gezemezsiniz ne aradığınızı söyleyin yardımcı olalım dedi polis bilmiyoruz tam olarak deyince polis kimlik istedi inceledikten sonra tamam gelin şurada işleminizi yapalım sonra memur arkadaş eşliğinde gezebilirsiniz dedi. Çantalarımıza çakmak ve sigara anahtar ve cep telefonu ile girmemize izin vermediler. Polis memuru içeri bir odaya soktu odanın yarısında kırmızı şerit ve lazer sensörlü alarm sistemi düzeneği yapmış adamlar ve her yerde kamera vardı. Yanda bir kaç oda daha vardı şu oda hariç diğer odalara girebilirsiniz dedi. İçeride memur arkadaşlar size yardımcı olacaktır. İyi gezmeler dedi aşağı indi odalara girdik başka bir memur geldi. O da diğer memur gibi şu kısım hariç diğer raflardan istediğiniz gibi seçebilirsiniz dedi okumak için, sol taraftaki kopyalardan seçim yapacaksanız müdürden talep edersiniz dedi. Evet oradan olsun dedik müdüre yönlendirdiler, müdür tek tek nerde ne var tarif etti. İstediğimiz kopyayı çıkardı masamıza koydu. Polislerin göz hapsinde göz gezdirdik kopyalara sıradışı bir bilgi yoktu. Arkadaşım şansını biraz zorlamak istedi fakat polis sert bir sos tonu ile hanfendi yassaak diye seslendi, Kendimi cıa, fbı falan geziyor gibi hissettim bir an için kütüphane değil mit binası sanki ulan bu ne böyle dedim, acaba girilmesi yasak bölgelerde ne vardı kimbilir sizce ne olabilir. O günden beri merak ederim içerde ne var diye.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bende merak ettim
kütüphande müdür olan arkdaşıma sordum bende tan bilmiyorum ama çok önemli dökümanlar var dedi suyu bulandıracak türden ama tam olarak ne olduğunu kendisinin de bilmediğini söyledi
Gizli bilgi demek ki
evwt
Ya sizde şüpheli bir durum gördüler veya özel bir guvenlik gerektiren durum vardi o anlarda.
Bazen insanlar kutuphanelerde eserlere zarar verebiliyor, bu yuzden yüksek önem arz eden kitaplara ulaşıma kısıtlama olabilir diye düşünüyorum.
Neyse her durumda polisin bir kütüphane girişinde bunu yapması hoş olmamış.
Ben de yakınımızdaki bir. yahudi sinagogunu gezmek istedigimde onlarin yonetimi gibi olan taksimdeki bir otoriteden izin almam gerektiği söylendi. Güvenlik açısından bunu yapmalarini çok ta sorgulamadim. Zaten benim için önemli bir durum olsaydı resmi izni de alir gezerdim mekanı.
Bak şimdi ben de merak ettim..
kütüphande müdür olan arkdaşıma sordum bende tan bilmiyorum ama çok önemli dökümanlar var dedi suyu bulandıracak türden ama tam olarak ne olduğunu kendisinin de bilmediğini söyledi