"Bu klibi seyrederken lütfen insanlık ayarlarınızla oynayın çünkü 23 yıl sonra aynı yerdeyiz..." diyor Sertab bu sosyal içerikli, vurucu şarkısında. Yaş sınırı dolayısıyla videonun haricen oynatılmasına izin vermiyor Youtube ama linke tıklayıp platformdan izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.
Sayende dinledim.. Teşekkürler Güzel bir çalışma olmuş.. Şanışer'in rap yorumu da, "Vur Yüreğim" şarkısı kadar vurucu, ürkütücü ve soğuk sözlere sahip.. Allah'tan araya Sertap giriyor da içimizdeki ürperti yerini huzura bırakıyor.. Emeklerine sağlık..
Şanışer'in de sözleri aslında umut dolu ama tabi rap'in doğasındaki isyankar tavırdan dolayı öyle hissedilmiyor. Yoksa bayağı şiir gibi;
Göreceksin, göğe yükselecek umut kökten O gün güleceğiz, o gün yeşerecek susuz çöller Eteklerin filiz filiz, ağarmış pusun, gölgen Yağacak huzur göktеn, o gün köleler "Yetеr." diyecek
Az dinlemedim bu şarkıyı ağlarken :D şimdi bu versiyonunu da dinleyerek isyan ederim söverim artık. Bu soru sayesinde keşfettim gayet iyi olmuş ama orijinali bir başka.
Şarkı 23 yıl önce, Sertab ilk söylediğinde de çok etkileyici ve vurucu bir şarkıydı aslında. Şimdi biraz daha popüler akıma uygun ve aktivist hale gelmiş.