Ben de Z kuşağıyım. Annemle babam çok türkü dinler. Ben de onlardan alıştım. Çok severim Türkü. Arif Sağ, Selda Bağcan çok dinlerim. Z kuşağı sanki pek türkü dinlemiyor. Siz türkü sever misiniz, en son hangi türküyü dinlediniz?
Z kuşağı türkü dinliyor mu, en son hangi türküyü dinlediniz?
Z kuşağı gerçekten çokta ilgilenmek istemediğim keşke içinde bulunmasaydım parçası olmasaydım dediğim bir kuşak
Bilgiye bu kadar çabuk ulaşan ama bu kadar akılsız şekilci bir kuşak olamaz istisnalar hariçbazı türküleri çok severim şu an ege bölgesindeyim ve ege türküleri dinliyorum arada
Çok küçükken pek sevmezdim, hatta nefret ederdim türküden ama büyüdükçe türkünün duygularıma tercüman olduğunu fark ettim. Çok tuhaf, anlamsız bir huzur yüklüyor bünyeme. Tabi, bunda yakın büyüklerimin ve Aşık Veysel, Neşet Ertaş gibi büyük üstadların katkısı da var. Ben türküyle, Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” eseriyle tanıştım, şöyle de bir özelliği olduğunu düşünüyorum türkünün. Dinledikçe seni ilahi aşka sürüklüyormuş gibi bir his uyandırıyor içinde.
Ne yalan söyleyeyim tiktok'ta popüler olan türküler haricinde türkü bilgim yok bu benim için büyük eksiklikmi dersen hayır sonuçta bilmek zorunda değilim. Herkesin bir tarzı ilgi alanı var herşeyde bilgi sahibi olma zorunluluğu kimsenin yok. Türkü halk müziği dinlemem ama arabesk bazen dinlerim Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Bergen falan.
Süper bir Türkü kültürüm var ya da şu türkücünün tüm türkülerini bilirim diyemem ama türkü severim ve dinlerim. Dediğin gibi özellikle Selda Bağcan bence mükemmel bir sese sahip. Neşet Ertaç türkülerini çok dinlerim.
Z kuşağı= zombi kuşağı. Onlar bütün gün telefonla yapışıp oyu oynayip, sosyal medyada takilsinlar. Biz türkü söyler, halay çeker, ağaçların tepesine çıkar meyve yeriz, hem de sokak arasinda, boş arsada maç yaparız.
Z kuşağı değilim,çocuğumda yok dinleticek. Fakat ben pop dinlemek yerine genelde türkülerime sarılırım.. Türkü dinlettirmeliyiz çevremize. En son Bahtımın Rüzgarına Türküsünü dinledim.
Z kuşağı değilim ve kendi isteğim ile hiç dinlemedim. Dinleyen ile ilgili olumlu veya olumsuz düşüncem yok. Zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta. :))
Senin anladığın dilden yazdım 22 yaşında Z kuşağıyım diye ağlama Fatih sultan mehmet han istanbulu fethettiği yaşı 21 di senden de küçüktü :D akıl yaşta değil baştadır kimi fetih yapar kimi BOŞ ;)
Saçmalamanla yüzümü güldürdün teyze😄 Anlaşılan sende telefonunu çıkart diyen dayılardansın.. ben de zaten elimde kılıç sallayıp fetih yapmaya gidecektim 😅 Hangi devirde yaşıyorsun sen? Ayrıca ben “Boş yapma” kelimesini hiç kullanmam sen benden daha çok kullanıyorsun ergenliğinde kalmış teyzesin sanırım. Dediğim gibi akıl yaşta değil baştadır..
En son dinlediğim türkü Mihriban... Benim çevremde dinleyen çok var. Bende severim. Z kuşağı artık çoğunlukla rap veya arabesk tarzı müzikler dinliyor veya nostaljik şarkılar