Bu olayı eski sevgilimle yaşadım. Spotify hesabım olmadan önce onunkini istemiştim ama vermemişti. Sizce online platformların şifresini sevgilinle paylaşmak aşka dair mi?
Sevgilim bana Spotify şifresini vermedi. Şifre vermek aşka dahil midir?
Şifre vermek ilişkiye sahil değil çünkü güvenen insan şifre istemez aldatıyorsa da o onun ayıbı yol veririm gider. Özel hayat diye bir şey var. Aldatmam ama belki ailemle ya da arkadaşımla özel bir şey konuşacağım neden o görsün ki. Bende verilmemeli.
Ne spotify ne de başka bi şifre. Ha maddi anlamda paylaşım amaçlı ise, benim olan onundur, sorun yok. Ama sosyal anlamda kontrok amaçlı ise, Evli olup ortak hesap açmak bile yüze gülüp aslında "kafa rahat" davranmak, sinsilik bana göre.
Telefonun, bilgisayarın her ne ise, ortada olur, isteyen kontrol amaçlı değil istediği zaman açar kullanır. Ama şifre isteyen sevgiliye, Güvenmeyi öğren de gel derim. Çünkü ben, ver telefonunu bakacam diye şüphe ettiysem önce kendimi sorgulamalıyım, birincisi doğru insanmı, ikincisi sorun ben de mi? Bunu gerçekten herkesin anlayacağını beklemiyorum özellikle ergenlerin.
Telefon ekranı aşağı bakacak şekilde masaya koyan, saklayan, sakınan, sana bişey gösterirken teli uçak moduna alan, uygulama gizleyen, şifreleyen mallar, bir birlerini kandırırlar ancak.
Bu saygıdır, aksine, istememek Sana Güveniyorum dur. Buna rağmen nası olsa bakmıyor nası olsa bakmaz diye herkese kuyruk sallayan karşımdaki karaktersizse zaten ben değil, o çoktan kaybetmiştir.
@SudeDwmir22 anladığın şekle göre, o kadar cümleden takıldığın yere göre sen ergenlerden de cahil ve tecrübesizsin.
Telefonu kapalı şekilde koymak, hiç bi sebep yokken bunu bilinçli olarak sürekli yapmak, ekrana gelecek bildirimlerden çekinmektir. Gayri ihriyari şekilde konulması bi sebep değildir. O kadar cümleden bunu seçip çıkardın ya, pess 😂
ben sana gereken yerde hak verdim asıl senin eşleştiriyi kabul etmemen senin cahillerin seviyesine ulaşamayacağını gösterir. Telefonun yüzü mü uygulamaların bildirimleri kapatılır. Telefon uçak moduna alınır telefon düz koyulur ya da rehbere başkasının adıyla kaydedilir insanlar saf değil. Sen ergen dünyandan çık ds genellersin
@SudeDwmir22 Bak hala.. Ya bu inat neden? Orada anlattığım örnekler bir bütün olarak bakacaksın bu ne kadar zor olabilir. Flört dönemini henüz geçtiğin, yeni tanıdığın ve güvenmek istediğin biri pat diye masaya ters koyarsa, olmaz sen aldatıyorsun deyip masadan kalkacak halimiz yok. Bunu bilinçli yapan kişi zaten çekindiği bir sebep vardır ama aldatma, ayrılık sebebinden önce bunu ona bile sormakta sakınca yok ki. Kendince mantıklı bişey söyleyebilir ben orada bu tip kişilikler bunları yapıyor dedim.
Ayrıca senin dediğin örnekleri zaten akıl etmiş yani şeytanlığa kafası çalışan biri de olsa, engellediği biri dahi fake ve ya başka numaradan yazar, yine o bildirim ve ya bi şekilde karşına çıkar.
Sürtüşmene gerek yok ki, senin bütün olarak görmeyip tek cümlede beni ergen düşünceli yerine koyman sebebi ile hala sana düzgünce açıklamalı, mala anlatır gibi anlatıyorum, çok acıdı diye saldırıyorsun. Sen fikrini belirtirken saygılı olsan, sayhılı cevabını alırsın. Tamam mı, hadi uzatma şimdi, başka yorumlara asa. la. klık edebilirsin. Bu post çok uzadı, soru sahibini rahatsız etme, Byee.
Bi insanın okuduğu kitaplar, dinlediği müzikler, izlediği diziler filmler vs kendine özeldir bence. Ortak kullanılmasını o kişi istemedikçe senin teklif etmen hoş değil zaten. Dinlediği her şeyi bil istememiştir. Belki kimsenin bilmesini istemediği şarkılar dinliyor ara sıra, belki dinlediği podcastler kendisine özel kalsın istiyor. Yani biraz insanlara özel alan tanısanız keşke. Ben olsam ben de vermem ne Spotify ne Netflix ne de başka hiçbir sosyal medya şifremi.
Bunlar artık aşılmalı artık. Ben prensip olarak hiçbir şifremi vermem kimseye. Kimseden de talep etmem. Bazı şeyleri de sen keşfet, birlikte zaman geçirerek ne dinlediğini, ne izlediğini, ne okuduğunu keşfedebilirsin. Eğer bir şüphen varsa da zamanla ortaya çıkacaktır. Üstelemekle olmaz bu işler. Gözünün önünde oluyor olanlar zaten.
Var bir nedeni de bulamayız. Eski sevgilinmiş neticede. Belki de onunda senden önceki sevgilisi bu gibi paylaşımlarda iyi niyeti suistimal etmiş olabilir Çekinceleri takıntıları oluşmuştur ne yaşadıysa. Kişisel alma o kadar önemli değil. Herkesin var bir özeli. Kiminde öyle kiminde böyle. Naapacaksın..
Aşk varsa hersey şeffaf olmalı, fakat şifreler öyle herkese verilmez. Sevgiliye şifre vermem için onunda bana şifre vermesi gerekirdi. Herhangi bir uygulamanin şifresini vermişsem eğer benim için çok önemli olduğu için olurdu. Asla sevgiliye şifre filan verilmez. Karşılıklı olabilir. Spotify şifresini istemen tuhaf ve gereksiz olmuş. Benim bütün şifrelerim eşimde ve çocuklarımda kredi kartları telefondaki uygulamalar dahil...
Sosyal medya yaygınlaştıktan sonra maalesef ilişkilerde güven problemi daha da artmaya başladı 😔 sosyal medya bana göre kişiye özel bir alan ve şifre verilmemesinden yanayım ama sizde kendinize göre haklısınız vermediği zaman içinizde bir şüphe oluyor...
Eziklik felan ne sevdiğinden istemiyicende biseyi kimden istiyicen eziklik diyenler 50 yaşına geldiğinde ele ayağa düştüğünde paran olmayınca ne yapmayı düşünüyorsunuz dilenmeyimi bu degilmi eziklik insan sevdiği isteyice canını koyabilmeli ortaya bı erkek olarak aksi cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için kulallandiginiz bı objedir karşınızdaki insan
Spotify kullanan biri değilim. O yüzden bilemedim. İister miydim? 🤔Müzik dinlemek harici bir şeyler oluyorsa ben şifresini isterdim. İnternet ortamına güvenmiyorum. Güveniyorum "Benim eşim /sevgilim yapmaz." diyenleri de görüyoruz. Bence herkes her şeyi yapabilir.
Kimse kimseye şifresini, hesabını, elektronik eşyasını vermek/paylaşmak zorunda değil bende şifrelerimi kimseye vermem ailem bile olsa. Kız arkadaşım istese telefonumu hiç sormadan eline veririm ama bilgisayarımın şifresini vermem mesela açamaz onu.
Spotify hesabı için bir şey diyemeyecek olsam da genel olarak sosyal medya hesaplarının şifresini bilmek gereksiz yere şüphelenmeye yol açabilir ya da sizde olmayan bir stalk duygusuna. Hiçbir şey yokken birinin yaptığınız her şeyi bilmesi, belli bir süre sonra özel kişisel alan algısını bozabilir. Üstelik sosyal medyada etkileşimde olduğumuz insanların özeline de saygı duymak zorundayız bizle konuştukları konuları bizle kalmalı o sebeple paylaşılmamasindan yanayım.
Ya bence özel kalmali. Sonuçta ortak alan he anlamda olmamalı. O zaman sen neredesin bu ilişki de. Herseye karışan bir taraf çekilmez. Şifre verip başım agriyacagina. Hic vermem daha iyi...
Spotify şifresini vermemesi normal. Yani ben de dinlediğim şarkıların görülmesini istemem. Bu bi tık özel hayat gibi. Cringe şeyler dinlediğimden değil ama yine de istemem. Netflix şifresine benzemez bu :d
Yani müzik dinlemek istiyorsan sen de Spotify ya da onun gibi başka programlara üye olup paranı ödeyebilirsin.. kişisel hesabını seninle paylaşmak zorunda değil.
Yav neden milletin özeline girmeye çalışıyorsunuz, dahil değil guvenmiyorsan sevgili olmazsın bu kadar basit.. en nefret ettiğim şey şifre istemek şifre istenmesi vermem de istemem de..
sosyal medya şifreleri verilmemeli kesinlikle. insanın özeli olmalı ne kadar sevgili ya da eşte olsanız. boşuna güvensizlik ortamı yaratıp ilişkiyi husursuz edersiniz. güven olmadan olur mu hiç?
Erkekleri sömürmekten vazgeçin. Lütfen kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenin. Çalışın kazanın bi zahmet. Hayat müşterek diyip her şeyi erkekten beklemeyin.
O para verip kullanıyor sen de otlanma diyedir jdjdjdj ya sosyal medyaya kılım zaten ne şifresi falan boşverin artık çıkın şu kafalardan da aşkı bi yaşayın litfin ;)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlendikten sonra Instagram diyelim karı koca hesaplarını kapatır ortak hesap açar ama evlenmeden şifre istemek saçma
Spotify şifremi ben de vermek istemem. Çünkü herkesin dinlediği şarkılar farklı ve bir liste oluşturulduğunda o an dinlemek istenmeyen şarkılar çıkabilir. Ama netflix gibi ayrı bir profil oluşturulabilen platformlar ortak kullanılabilir bence
Bu tarz sosyal medya şifreleri önemli değil aslında. Bende Netflix vs vs gibi şeylerini kullanıyordum. Sırf ben canını sıkmıyım diye oyalanmam için veriyordu 😁
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ortak hesap demiş biri Allahım sana gelıyorum ezikligin zirvesi