Lise yıllarında yıllık ödev olarak Victor Hugo'nun Sefiller kitabını okumam istenmişti. Bitirene kadar ruhumu teslim etmiştim.Siz sayfa sayısı çok olan kitapları sıkılmadan okuyabilir misiniz?
Sayfa sayısı çok olan kitapları sıkılmadan okuyabilir misiniz?
552 sayfalık kitaplar okudum sıkılmadan ya da bıkmadan... Kitapta önemli olan sayfa sayısı değildir. Kitap sizi içine çektiği andan itibaren sayfası kaç olursa olsun sıkılmadan okuyabiliriz, kitabın büyüsüne kapılarak...
Üniversite zamanlarında o kadar kalın kitaplar okurduk ki aylarca bitmeyecek türden 🙂 O zamanlardan kalma sanırım sayfa sayısı fazla olan kitapları seviyorum. Daha uzun sürecek bir macera gibi geliyor bana. Okuduğum her kitabın bitmesine yakın küçük bir hüzün oluyor içimde. Hikâyenin sonu yaklaşıyor ne yazık ki moduna geçiyorum hemen. Sıkılmışlığım hiç olmuyor aksine heyecanla okuyorum. Kitap alırken de buna dikkat ederim genelde.
Eger sarıyorsa evet okurum, mesela Empati kitabı kalındı ama çok sarmıştı beni hiç sıkılmamıştim Lise çağındaki gençler için yanlış kitaplar okutuyorlar bence ya, bizden klasik okumanızı istemişlerdi Vadideki Zambak kitabini okumustum. Okuyana kadar canım çıktı cok sıkıldım. Her kitap herkese hitap etmiyor ki, yaş, zaman ve yaşantılar önemli oluyor.
Önce bir gözüm korkar ama okumaya başlayınca genelde okuyabiliyorum. Çünkü kitap alırken iyi araştırıyorum ve konusunu sevebileceğim kitapları alıyorum. Konusu ilgimi çekince de zaten gerisi geliyor
#SelamGençlik 🍀 İnce veya kalın kitap farketmez, mühim olan içerik. Her kitap temkinli ve dikkatli ilerlenmesi gereken bir labirent gibidir. Sakince ve sabırla, sadece okumakta olduğumuz sayfaya odaklanalım. Farkında bile olmadan aa, bir bakmışız, labirentin yani kitabın sonuna, çıkış yoluna ulaşmışız.. #TubaSueda 🍀
Akıcı ve sürükleyici olan her türlü kitabı okurum. Ama konusu ilgimi çekerse tabii. bir kişinin hayatını anlatan romanlara bayılıyorum. Aşk kitapları, dramatik kitaplar, paramın yetmediği yerde de wattpadd devreye giriyor. Ama şunu söylemeliyim ki polisiye kitabı okuyan insanların kitap zevkini sorgularım. Polisiye konuları filmlere yakışıyor.
Suç ve Ceza önceden özetini okuduğum bir kitaptı yani akışın nasıl ilerlediğini biliyordum sonra dedim ki neden kitabını alıp oku muyorum? ( Keşke almaz olaydım :) Sanırım bildiğim bir şeyi okumak ve ya izlemek canımı sıkıyor.
sefiller vardı o zaman 500 ya da 600 sayfa diye hatırlıyorum onu okudum ilk kitaplarımdan biriydi zorlandım ama sonra Tutunamayanları okurken bi baktım bir kere daha okumuşum..