Bazen amatör olarak kısa hikâyeler yazıyorum, genelde konu bulmakta ve olay örgüsü kurmakta zorlanmıyorum. Daha çok psikolojik yönü ağır basan macera türü hikâyeler yazmak hoşuma gidiyor. Bir de hikâyenin içine her duygudan ve olgudan azar azar koymak lazım. Aşk, intikam, nefret, umut, üzüntü.. Çünkü okura ne kadar çok duyguyu bir arada yaşatabilirsen yazacağın şey de o kadar etkili olur..
Felaket sonrası dünya konulu bir roman olabilirdi sanırım. Her miletten aynı sayıda insanın kurtulması sağlanmış ve bir yerde toplanmışlar. Bir kısmı nüfusun karışmasını savunuyorken bir kısmı kendi milletinin korunmasını istiyor. Bu kişiler arasındaki sosyal ilişki hakkında olabilir. Ve çok teknolojik bir dünyayla ilkel bir yaşamın karışımı olduğu bir dünyada geçerdi hikaye. Cille diye bir çizgi film vardı, onun tarzında.
Hikaye sadece aşk üzerine olmasa iyi olur elbette, mantıklı teknolojik şeyler de eklersen güzel olabilir. Diğer türlü kısa zamanda geçen dedektif veya gerilim romanları var. Onların da hikayeleri çok özel oluyor. Onlar ilgini çekiyorsa o tür bir şey deneyebilirsin. Ama onların da için de aşk oluyor yani az da olsa
fantastik ya da polisiye olurdu. konu olarak aslında hep sürrealist şeyler düşünmüşümdür, reenkarne vesaire çok ilgimi çekmiştir, ya da süper güçler ile insanın kendisini sorgulamasına yol açan bir yolculuk. ve biraz da toplumsal tabuları yıkmaya yönelik devrim olmasa da ufak bir esinti yaratacak konuları ele alırdım. bakalım belki bir gün...
Hayatımı yazardım. Her şeyle nasıl tek başıma mücadele ettiğimi, evdeki her şeyi liseden beri yönetmek zorunda olduğumu, hiçbir zaman kendim için bir şey yapacak vakit bulamadığımı yazardım. Bence sende kendi hayatını yaz.🐣
Yazmak gibi bir düşüncem olmadı ama oturup bir düşündüm sadece, aklıma mantıklı bir şey gelmedi. Hayatımı yazsam evet mantıklı olur ama pekte hatırlamak istemiyorum, böyle gizli kalması daha hoş🐥
Ben tanrının günlüğü diye bi kitap yazayım dedim dindeki yozlaşmayı vurgulamamk için ama aynı isimde yazılan bi kitap olduğu için vazgeçtim başka konu düşünüyom