+1 yılYani şimdi demode kelimesinin anlamı "Modası geçmiş olan" demek. Şimdi şöyle ben türkü sevmem pop müzik Rap müzik (Özelikle skiletin rap müziği kimse kusura bakmasın ama şahane) Şarkı gibi şeyleri severim. Neden türkü sevmiyorum? diye soracak olursam kendime; düzgün türkü söyleyemiyorlar türkü dediğin bie dert bulursun (Aşk derdi mesela svegilin aldatmıştır terk etmiş felan) zaten genellikle aşk sevgi aldatma terketme ile ilgili oluyor bu müzik şeyleri. Adamın söylediği türkü benimde içime işlemesi lazım duyunca "aga beee, böyle güzel bir adama bunları söyletiren kadın bize neler yapmaz ya." Demem gerekiyor, kanıma işlemesi gerekiyor. Fakat nerdeyse hiçbirinde "Yaptığı işin hakkını gerçekten veriyor" dediğim insan nerdeyse yok. Ama duyunca bunun türküde yeteneği var dediğim insanlar yok mu? Var. Mesela Kuzey yıldızı ilk aşktaki Seher ya da sefer (Toygan Avanoğlundan bahsediyorum) dizide türkü söylediği anlar var. Ve gerçekten çok güzel türkü söylediğini düşünüyorum. Adam oyuncu olmasına rağmen türküde yeteneği var. Fakat Müslüm gürsesin Söylediği türküleride tam tersine Sevmiyorum bence kötü söylüyor. Fakat benim onun türküsünü beğenmiyor olmam onun kötü türkü söylediği ve ya türkünün kötü olduğu anlamına mı geliyor? Hayır. Benim sevmediğim anlamına geliyor. Fakat türkü olmadan yaşayamayan insanlar var? Birazda zevkle alakalı bence. İnsanların zevkleri farklı olduğu için Benim türküye kötü demem onu kötü yapmaz aynı şekilde başkasının güzel demesine onu güzel yapmaz. Kime göre güzel? Neye göre güzel? Sonuçta demi
12 Yorumla- +1 yıl
Bak yine destan yazmışık
En İyi Cevaplar
+1 yıl
Hayır, türkü dinlemek demodelii değil ; bir zevktir, tutkudur, kimilerinin duygularına tercümanlık eder, kimilerinin geçmişine eşlik eder, kimilerini kendi yöresine bir alır götürür.
Bunu sağolsun annem sayesinde her gün türkü dinleyen biri olarak söylüyorum, annem iş yaparken bir tutkusu var neredeyse babam ona benden çok türkülere aşıksın der o derece bir aşk, iş yaparken açar dinler bende nasiplenirim. O daha çok kendi yöresini açar ama ben Karadeniz li olduğum için Karadeniz i andıran türküleri daha çok dinler ve söylerim, nitekim sesim güzel bir grupta çalışıyorum ekstra hobi olarak, ve orada hepimiz türkü söyledik söylüyoruz da.
En sevdiğim türküler ki hepsini ayrı bir dinleme amacım var, kimi bana eski hislerimi, eski duygularımı her neyse anladınız işte, onları anlatır, kimileri bana enerji verir özellikle kendi yöre türkülerim,
En sevdiklerim ve dinlediklerim ayrıca söyleyerek pekiştirdiğim türküler,
-İki keklik ( o benim baş tacım yeri ayrı çok özel )( ayrıca bu türküyü ne yazık ki çoğu tanıdığım bilmiyor açık konuşayım üzülüyorum)
-Divane aşuk gibi ( bu türküyü söylemesi şivesi çok hoşuma gidiyor bu ayrı bir zevk)
-Maçka ( çocukken çok söylerdim )
-Mağusa limanı ( bu türküyü ilk şehit öğretmenimiz vardı o söylediğinde duymuştum o günden beri dinlerim ve hali hazırda üstüne çalışıyorum)
-Zeytinyağlı yiyemem ( bunu bilir misiniz bilmem ama bunun da söyleniş tarzı çok hoşuma gidiyor)
-Ya sayamadığım bir çok türkü dinliyorum ama yer çok uzadı kısa keseyim en şu an haşır neşir olduğum türküler bunlar.
-Ayrıca kazım koyuncu hayranıyım, çünkü hayranı olduğum bir çok türkünün onun olduğunu öğrenmiştim, asiye, mısırı kuruttun mi, ve daha bir çok türküsünün açık konuşayım hayranıyım, hayran olmak sadece türkünün ismini bilmek değil, sözlerini söylemek ve yaşamak ruhunda ben mesela bazen bir patlatırım türkü enerjim yerine gelir. Ya bilmiyorum anlatabiliyor muyum, kimisi ayyy demode diyecek ama kusura bakmasın doğama iyi geliyor kaldı ki işim bu, türküler ile haşır neşir olmam lazım. Ayrıca sevdiğim bir çok şarkı var ama kimi duygularımda bir türkünün yerini tutmuyor. Kısacası türkü demodelik değildir, zevktir açık açık.213 Yorumla- +1 yıl
Mesela ben Neşet Ertaş hayranıyım ara sıra dinlerim babam sen ne anlarsın der ☺️ dinleyince yaşın kuşağın bir önemi kalmıyor, dedim ya zevk meselesi. Tutku meselesi.
- +1 yıl
Oluuur bendeki hikayesini anlatmıştım seninkini de seve seve dinlerim 😊
- +1 yıl
Nolcak ya ben başka zaman anlatırım yine demiştim ya eskiden müzik yarışması vardı giren konservatuar eğitimi alacaktı ve bende iki keklik ve model meyin şarkısı ile girdim ve kazandım diye, hikayesi o😊
Seninki nedir🤗 - +1 yıl
Sen hikaye anlatacağım demiştin unuttun sanırım 😄
- +1 yıl
Sene 99
Köydeyim o zamanlar
Köyde harabe bir okulun bahçe kapısına tırmandık bir arkadaşla. Çocuğuz işte oyun oynuyoruz. Ayağım bir anda kaydı kapının sivri korkuluğu göğsüme saplandı. 3 ya da 4 cm kadar sanırsam.
Hemen hastane, dikiş derken eve geldik. Babamın iş yerindeyken hayal meyal hatırlıyorum televizyonda Orhan Hakalmaz'ın iki keklik klibi var. Göğsümde dikiş var ve televizyonda iki keklik türküsü çalmakta.
Yaaa işte @ikizterazi bu türküyü dinledikçe o olay aklıma geliyor ☺️ - +1 yıl
Aaa 😀 öyle bir anlattın ki çocukken kafasını gözünü kırmayan yoktur😳🤦 ama günün sonunda iki keklikle uyanmak ilginç bir hatıra bırakmış, sanırım bu türkü de bir şey var, herkesin bu türkü ile ilgili acı tatlı bir anısı var😅 ama senin ki acı mı olmuş karar veremedim, ama uyanabilmişsin ya Allah a şükür, işin tatlı kısmı burası.
- +1 yıl
Teşekkürler🎶🎵☺️
Demodelik değil. Her müzik türü kendine has ve güzeldir. Sadece zevkler herkese hitap etmez. Göreceli olan bir şeyi de belli başlı sıfatlarla kesinlik belirterek değerlendirmemek gerekir. Ne de olsa zevkler ve renkler tartışılmaz demişler.
Türkünün de kendine göre bir tadı vardır yani. Ben çok dinlemesem de sevenlere ve dinleyenlere saygı duyarım.
Hatta bazı türkülerin, rock veya pop ve hatta rap ile karışımları oldukça başka zevklere de hitap ediyor. Müzik türünü tek düze bir şekilde düşünmemek gerek 😊🎶🎵🎧10 Yorumla
Hayır değildir. Demode olduğunu düşünenler dinlemesin. Zaten dinlese bile türkü de geçen o sözleri , o türküyü okuyan kişinin ne kadar acılar çektiğini , hakikaten hissedebileceğini anlayabileceğini hiç sanmıyorum.
Yaşamayan , o duyguları tatmayan anlamaz.
O yüzden rahat bir şekilde "demode" diyebilmesi normal.12 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
u +1 yılTürkü dinlemek demodelik olamaz. Bizim kültürümüzde gecmisimizdir. Geçmişini inkar eden gelecekte boşlukta yüzer. Her türküyü dinlemiyorum fakat dinlemeyi seviyorum.
https://www.youtube.com/embed/lyk1uEJBxishttps://www.youtube.com/embed/Q_n0CgYLriUhttps://www.youtube.com/embed/haibIAXpkz8https://www.youtube.com/embed/aXLj7rM6UQQhttps://www.youtube.com/embed/nqREZpo2xKU10 Yorumla
+1 yılMerhabalar.. Türkü dinlemek demodelil değil bence. Bu insanların müzik zevki sadece. Kimisi sever kimisi sevmez. Zevk meselesi ; alakası yok türkü dinlemelik demodedir diyemem, demem. O zaman klasik müzik dinleyen de elit mi oluyor yooo..
16 Yorumla- +1 yıl
Var vaaar olmaz mı😬İnsanlar yeterki diyecek bir laf bulsun 🧘♀️
- +1 yıl
Onlar konuşa dursun; insan ne seviyorsa onu yapsın kimseye ahkam kesmek düşmez dimi🧘♀️🍫
- +1 yıl
☃️🍰☕️
Türkü dinleyenler Aşkı sevdayı özlemin ne demek olduğunu bilenlerdir. Türkün modası olmaz sıla hasreti cekenler bilir Öneri derseniz ilk akla gelen Güler Duman, Arif Sağ, Kıvırcık Ali Neşet Ertaş gibi bir çok ozanlarımız Türkücülerimiz var tavsiye ederim.
20 Yorumla
+1 yıl“Sevemiyorsan, dayanışmıyorsan, bir şiirden bir kitaptan, bir müzikten keyif alamıyorsan, türkü mırıldanmıyorsan, dostluk geliştiremiyorsan, canı yananların sesine sağır kesilmişsen, aklı başında olmanın ne manası var?” – Ali Şeriati
20 Yorumla
+1 yılYok öyle bir hadsizlik , bazılarına göre olmayabilir. Bu demode olduğu anlamına gelmez kimi insan ağır şarkı dinleyemiyor. Bu türkü ile ilgili değil hatta o kişiler ile ilgili. Türküler gerçekleri söyler pop yalanları. Onlar gerçekten kaçıyor …
30 Yorumla
+1 yılTürkü özümüzdür. Türkü bizi anlatır herkesn ruhuna dokunur. Bam tellerini titretir. Türkü insanın kendini bulduğu hissettiği ve asla eskimeyecek sanattır. Demode olmaz tabiki bence böyle 🌼
30 Yorumla
+1 yılHayır ara ara dinlerim kulaklarımın pası silinir. Çoğununda genelde belli yerleri aklımdadir son dönem şarkıların hiç biri aklımda kalmaz çünkü duygusuz olduklarını düşünüyorum. Eskiler güzeldi dinlerken anılara dalarım😊
10 YorumlaO türküler geleneğimizin bir parçası. Yıllarca kulaktan kulağa aktıralagelmiş Türk musikisinin en kıymetli parçaları. Demodeliktir diyenler kültürlerine sahip çıkamayan kişilerdir ki bence çok yazık onlara.
10 Yorumla
+1 yılHayır tabii ki, çok dinlemeyi tercih etmesemde bazıları yüreğe öyle güzel işliyor ki...
Dinleyenlere de hiç öyle tuhaf gözle bakmam, ki zevk meselesi.
Kimin kulağına ne güzel geliyorsa ve ne o an hislerine tercüman oluyorsa onu dinlesin...10 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 14,3b cevap paylaştı. Hayır değildir. Demode olarak görenler neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum.
https://www.youtube.com/embed/UJyj1GVunys
Özellikle Neşet Ertaş 'ın bu türküsü muhteşem.10 Yorumla
+1 yılTürküler güzel bence. Ama her türküyü
De sevmem. Karadeniz türküleri bana güzel geliyor.40 YorumlaNe münasebet neden olsun. Her müziğin dinleyeni aşığı ayrıdır ben çok severim türkü gerçi ben hepsini severim o ayrı 😅
20 Yorumla
+1 yılHenüz müzik zevki oluşmamış olanlar için belki de öyledir. Onlar gitsin hadise, reymen, hande, demet dinlesin.😊
20 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılHer telden dinler ve söylerim. Ama bir gerçek var ki varoş gözüyle bakılıyor. Açıkçası umrumda değil. Müziğin her türlüsünü seviyorum. Güzelse.
10 Yorumla Hayır tabi ki, türkü bana gerçek aşkları gerçek sevdaları hissettiriyor o yüzden Hiç vazgeçemem türkülerden 😊😊
10 Yorumla
+1 yılTürkünün yeri bende ayrıdır insanın yüreğine dokunuyor alıp uzaklara götürüyor beni herkes beğenmek ve dinlemek zorunda değil
10 Yorumla
+1 yılBence değildir Türkü dinleyen insan hisli insandır. Bazları demode dersede desin varsın demode oluyum
10 Yorumla
+1 yılŞunu dinlememiş insan, yaşayan ölüdür.
https://www.youtube.com/embed/aS-faqLy2os10 Yorumla
+1 yılYoo isteyen istediğini dinler. Ben neden sürünün peşinde dolanayim ki koyun muyum istediğimi dinlerim
10 Yorumlamüzik bu demode diye bişey mi olur. insan ne zaman hangi müziğin ruh halindeysen o zaman o müziği dinlersin...
10 Yorumla
+1 yılKim o müzik dünyasının önemli bir aracını küçük görmeye çalışan kişiler ne istiyorlarmış söylemeye cesaretleri var mı?
10 Yorumla
+1 yılTürküz türkü çığırırız. Geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz. Kültürümüzdür. Demode diyenlerin müzik zevkini merak ediyorum.
10 YorumlaTabikide değil türküle türk kültürünün bazı hikayelerini yansıtır.
20 YorumlaBen türkü severim dinlerim
Kim ne demiş kim sevmiş banane10 Yorumla
+1 yılPek dinlemiyorum ama demodelik ile alakası yok bence
10 Yorumla
+1 yılne yalan söyleyeyim bana da demode geliyor.. hiç yalandan hayır ne alakası var diyemeyeceğim
10 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 623 cevap paylaştı. Hayır değildir bazı türküler vardır insanın içine huzur verir.
10 YorumlaBana göre değil bizim özümüze ait değerli şeyler bunlar severek dinliyorum.
10 Yorumla
+1 yılBu yaşıma kadar türkü dinlemeyen veya sevmeyen birisini görmedim, öyle birisini tanımadım da...
10 YorumlaDeğildir tarzım değilsede bile ben bile zaman zaman dinlerim
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil. Müzik zevki olan, yüreği geniş insanlar türküyü sever, dinler.
10 YorumlaTürkü seven insan, insan gibi insandır. Türkü masumiyet demektir. Sazın dili olsa da konuşsa...
20 Yorumla
+1 yılAsla değil, insanlar modlarına göre şarkı, türkü dinleyebilir. Son zamanlarda dinlenen müziklerden o haz alınamıyor ama türkülerden zaman zaman alabiliyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkü arada duyunca bir yerde dinlerim ama kendim acmam hoşuma gitmez fazla tarzım değil
10 YorumlaHayır ben hep severek dinliyorum şimdi de trap versiyonlarını dinlemeye başladım. Hiç de demode değil tam ruha hitap ediyo
10 Yorumla
+1 yılYok be ne alaka gayet güzel türküler. Modernlik diye diye bı hal oldu zaten insanlar. Anlamsız saçma sapan şarkılar dinliyolar bunu diyenler..
04 Yorumla- +1 yıl
Çakal falan jdjdjd
- +1 yıl
Holaaaaaağğ
+1 yılBazen içinde bulunduğun ruh hali hiç olmayacak şarkılar dinlemeye itiyor. Demodelik denemez buna.
10 Yorumla
+1 yılYok insanın bazen dinleme ihtiyacı oluyor bir tane bile olsa kişiye huzur veriyor
10 YorumlaTabii ki değil! Türk değilim ama Türkü dinlemekten hoşlanıyorum.. benzersiz şey.. bir özellik
10 Yorumla
+1 yılYerine göre dinlemek önemlidir.
20 Yorumla
+1 yılAsla. Türkü insanın yansımasıdır
20 Yorumla
+1 yılYoo severek dinliyorum..
20 YorumlaHayır severek dinlerim.
20 Yorumla
+1 yılTürküler çok güzel ve bazen coverlamakta güzel..
20 Yorumla
+1 yılHayır değildir, çok anlamlı ve güzeldir bence.
10 Yorumla
+1 yılTürkü dinlemek insanı rahatlatır
10 Yorumla
+1 yılHayir demodelik degil bende seveerek dinliyorum
10 Yorumla
+1 yılEn sevdiğim😉😉gece sessizlikte balkonda
10 YorumlaTürküler eskimez ki Türkü sevmekte demode olsun.
10 Yorumla
+1 yılTürküler başımızın tacıdır ♥️
10 Yorumla
+1 yılBana göre demode değil bazıları huzur bile veriyo
10 Yorumla
+1 yılTürkünün modası gecmez
10 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 898 cevap paylaştı.
+1 yılTürkü dinlemek hayattır
10 Yorumla
+1 yılTRT türkü radyo dinliyorum ben
10 YorumlaHayır bende çok severim neden demode olsun ki.
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki değildir
10 Yorumla
+1 yılDeğil aslında ama bana göre de değil hiç.
10 Yorumlahayiirr ben cook severimm💫💫🎈🎈
11 Yorumla- +1 yıl
👍👍👍
- Müzik & Etkinlik konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır neden öyle olsun
10 Yorumla
+1 yılYani evet
14 Yorumla- +1 yıl
Kasım ayında olmuştum yanlış hatırlamıyorsam
- +1 yıl
Demek ki 😌
- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri