''Kimseden hiçbir şey beklemiyorum. Böylece hayal kırıklığına da uğramamış oluyorum.''
Şeker portakalı
Şeker portakalı
Bazı insanlar sadece konuşma ihtiyaçlarını tatmin etmek için kötülük yaparlar. Konuşmaları, salonlardaki sohbetleri, bekleme odalarındaki gevezelikleri odunu çabuk tüketen sobalara benzer; onlara çok yakacak gerekir ve yakacak malzemeleri de çevrelerindeki insanlardır.”Viktor Hugo
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin.
Kimsenin düşüncelerini söylemeye cesaret edemediği bir devir gelmişti.
Hayvan Çiftliği - George Orwell
“Tiyatro bitti. Beklemeye lüzum görmüyorum”. Nihal ATSIZ-Ruh Adam
Cevap
8Cevap
Mustafa Kemal'in emre itaatsizliği ve kahramanlığı olmasaydı savaşı başlamadan kaybetmiştik...
Ali İhsan Sabis - I. Dünya Savaşı Anılarım
Zor güne düştüm diye üzülme
Her şerde bir hayır vardır
Seni arayıp sormayanlara küsmeZor gün sırası onlarada gelecektir~handsomehell~
Ve dışardaki domuzlar içerde oturan insan ve domuzlara bakıyorlardı ama hiçbir fark göremiyorlardı. ( Kelimesi kelimesine yazamadım ama böyle bişeydi sanırım :) )
Sahiden ne çok gülmüşümdür, keskin pençeleri olmadığı için kendilerini iyi zanneden zayıflara! Böyle Söyledi Zerdüşt, Nietzsche
Bir adamın kendi başına dik durması gerekir, dik tutulması değil.
Kendime Düşünceler, Marcus Aurelius
Hayat sadece bugün yarın olacaklar yarının sorunu yarın için bugünü mahvetmemelisin
En sin okuduğum kitap sarmal her paragrafı etkiledi
aşkmı kaderi kovalar kadermi aşkı
Hayat felsefem bı söz benim
Göz yaşimla duruladım bu kalbi temizdir inan
sonsuza kadar mutlu yaşadilar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?