Kimse kitap okumuyor mu?
Kimsenin kitaplar hakkında diyecek hiç bir sözü yok mu?
Hiç mi ilginizi çeken bir tür, heyecanla okuduğunuz kitap yok?
Niye kitap okumuyorsunuz?
#FloraKızıyor 🤨

Size yine 15 görüş çok iyi efendim.. Bende 3 görüş geliyor kitap sorusu açınca.. Halbuki okunsa, bilseler nasıl güzel bir zevk olduğunu bırakmazlar aslında.. Birde kişinin karakteri ve yapısına hitap eden kitaplar okunmalı ki kitap okuma sevgisi artsın.. Bu yüzden de sık sık önerilerde bulunurum ama.. Yine de pek kimse gelmiyor maalesef..
Biraz uzun olacak ama bu soruya en güzel cevabı şahsıma şöyle verebilirim. İnsanlar kitabı sayfalardan ibaret zannediyorlar çünkü kitap bir beyaz perdedir hangi ruh haliyle okursan onu yansıtır sana bir kağıt parçasından çok, kelimeleri beynin gölgesidir. Hiç okumamış bir insan alamaz bu hazzı. Ruhuyla bütünleşmiş her insanın farklı hazlar tatma isteği de burdan gelir, bedeninize eziyet görüp ruhunuzu aç bıraktıkça karanlıklar içinde yaşamaya mahkum kalacaksınız :)
Kim demişse yalan söylemiş ama çoğu kişi okuyamıyor. Nedeni ham maddesi ithal ediliyor. SEKA özelleşti ve kapatıldı. Kitap fiyatları uçuyor. Öğrenci nasıl kitap alıp okusun. Zaten çoğu okumuyor ama okuyan kesim için dedim. Beş sene önce bir kitap fiyatına baktım ve almıştım. Fiyatı %500 artmış. Şimdi o kitabı okuyan biri nasıl alsın. Bir de sınav ücreti verecek. Vergilerle kalkınan ülke olduk. Gerçi kalkınan değil de neyse. 😃
Selamlar,
Çünkü insanlar kafalarını telefondan kaldırmıyorlar. Ben her gece uyumadan mutlaka 10 dakika olsa bile kitabımı okurum. Hatırlıyorum da bacak kadar boyumla kitapçıya gider raflar arasında kendimi kaybederdim. Bir insanın içinde yoksa olmuyor maalesef.
Rica ederim.
Cevap
30Cevap
Harry Potter başladım. Filmleri bu kadar sevdikten sonra kitapları okumasam ayıp olur diye düşündüm. Neyseki so 3 filmi izlememiştim böylece kitaplara heyecan kaldı. Dedikleri kadar da varmış kitaplar filmlerden çok daha güzel... ingilizce okuduğum için güzel bir pratik de oluyor.
İnanalım mı acaba...
Yahu bir görüşlere bakayım dedim. Biri fiyatindan bahsetmis, pahaliligindan yakinmis. Gecenlerde bkm kitapta indirimdeydi ve bir klasik kitap 1 tl idi. Şaka gibi ama 1 tl. Ayrica onca seye para bulunuyorda bir kitaba mi para bulunmuyor. Bunu diyen zihniyette insanlara böyle soru acman bile elini yormaya deger anca🤦
Yanlis anlasilmasin pahalı kitap, benimde bütcemi asaj kitaplar var ama bu en azindan bir kaç kitabi okumaya engeldir. Hic kitap okumamaya degil.
Neden bilmiyorum ama kimse sigara alacağı sırada pahalılıktan, çöken ekonomiden dem vurmuyor.
Kitaba sıra gelince başlıyor olay😃😃
❤️
❤️❤️
Üșendiğim için, üşenmesem bile okumam çünkü sevmiyorum. Zaten internetten istediğim șeyi öğrenebilirim. Hikaye kitabı roman falan okumak yerine uzun diziler ve filmler daha mantıklı ""BENCE"" bakın bence dedim yani kendi fikrim. Boș boș yanıtlar vermeyin yok o diziler izlenmez yok kitap okuuuuuu
Fırsat buldukça okuyorum sen ne tür kitaplar okursun
Psikoloji ve felsefe seviyorum ben.
Sadece insanların bu siteyi kullanma amacı farklı. ilgi noktasi kitaplar veya bilimsel şeyler değil maalesef.
Kitap türünü değiştir, içeriği cinselliğe kaysın, o yorum sayısı 15ten 150'ye yükselecektir. Şimdi kendimizi kandırmayalım, site populasyonu öyle çok elit bir düzeyde değil.
Kitap okuyordum ama son 1 senedir ara verdim. En kısa zamanda yeniden başlamam lazım. Herkesede tavsiye ederim. Çünkü her kitap ayrı bir dünya bana göre
Kitap okuyorum. İnsanların çok okuması değil okurken düşünmesi gerekli. Yoksa kitap okumak tek başına işe yaramaz. Test ettim onayladım😀
Her gün yüzlerce insanın yorumu cümlesi sözü haberini takip edip okuyoruz, kitap okumuyorsunuz diye küçümseme insanları 😂
ben odaklanamıyorum en azından olmuyor. eskiden yani 2 ay öncesine kadar çok okurdum artık okuyamıyorum.
İnsanlar kitaplardan korkar çünkü kitaplarda gerçekler yazar.
Ne şahane bir görüş ❤️
❤️💐
Kitap hergün okurum. Cok güzelde bir kütüphanem vardir.
Egitim icin $arttir.
çünkü cehalet o kadar cesaret vericidir ki, her şeyi bildiğini sanırsın.
Ben çabuk sıkılıyorum bir de böyle ilgi çekici olması lazım sürüklerse sayfalar peşi sıra gider.
Okuyorum da eskisi kadar okuyamıyorum işimden dolayı.
cok kıtap okuyanlardan saıınınnnn
cgarlers bukowwki
Valla benim vaktim yoksa kitap okumayı çok severim.😀
Ben kitabı okumam koklarim, kitabın tam ortasını açacaksın, götüreceksin burnuna derin bir nefesle içine çekeceksin bütün bilgiler hafızaya giriyor bir daha unutmuyorsun sonuçta koku hafızası var yıllar önce kokladigin koku yıllar sonra burnuna geliyor o şekilde bilgilerde kodlanmış gibi direkt hatirliyorsun anında.
Kitap okumayı zaman kaybı olarak gören bir milletten ne bekliyorsun ki?
Ben dinlemeye başladım artık. Okumakla aynı şey değil ama en azından fikirleri dinleyebiliyorum. Genelde felsefe, bilim, gelişim, tarih kitapları dinliyorum. Okumayı tercih ederdim ama hiç yoktan iyidir.
Bayılırım.
İyi ki hayvanlar ve kitaplar var, sadece insanlarla nasıl geçerdi şu hayat bilmem..
Ülkede kitap okuma alışkanlığı olan insan yok denecek kadar az, bu site için geçerli değil
Okumak istiyorum aslında ama ayrıca istemiyorum 🤔 ❤️
Gerek duymuyorum çünkü. Daha önemli konularım var. Mesela Jaye Summers izlemek gibi.
Valla herhafta yeni bir kitap okuduğum için bu soruyu pas geçiyorum
Okumayan gençlere okutmak lazım.
İmam Gazali okuyorum ( Kimya yı saadet)
Merak ettim nasıl bı kitap acaba akıcı mı
Öyle roman hikaye vs değil
İslam üzerine ve aynı zamanda bilimsel olarak bazı konulara değiniyor mesela şu an bilim insanları insan rüyasına müdahale edilebilir diyorlar yine aynı zamanda kişi rüyasını kontrol edebilir diyorlar imam Gazali de ruhun geçmişe ve geleceğe gidebildiğini vs şeyler hakında açıklayıcı bilgiler veriyor daha çok İslam değerler ve Müslümanın yaşayış ve hayata bakış açısı ölçüsünü anlatıyor benim okuduğum kitapta
Himm okuyabilir miyim bilmiyorum
İmam Gazali deyince ilgimi çekti o yüzden sordum
Okumanı tavsiye ederim ama benim okuduğum 700 küsür sayfa pdf olarak okuyorum trend yolda şu an 4 lü seti 60 tl
PDF dediğiniz internet üzerinden mi yani Mobil olarak
Ama önce imam Gazalinin kısa bir belgeselini izle ve nasıl bir şahsiyet olduğunu iyi öğren oxford üniversitesinde 3 kitabı ders niteliğinde okutuluyor
Evet İnternet üzerinden ama kitap ile okumak daha zevkli olur
Ben internetten okumayı sevmiyorum elime alıp okuycam
Dosya olarak indirdim okuyorum iş yerinde ya da yürürken vs
Himm iyimis
Valla trend yolda şu an kampanyası var 60 tl normalde 250 TL üzerinde
Ben şu sıralar pek okuyamıyorum ama pandemi döneminde çok okudum bu açıdan pandemi benim için bı fırsat oldu
Ben normalde hikmet Anıl öztekin serilerini okudum ama başka kitap okumayı sevmiyordum imam Gazalinin hayatı ilgimi çekti ve araştırdım ve okumaya başladım inşallah evime bütün serisini alacağım
Hikmet anıl Öztekin bazı fikirleri hoşuma gidiyor ama tam olarak samimi gelmiyor bana birde onda depresif olduğunu düşündüğüm bı iticilik var tıpkı akrep burçları nda olduğu gibi bişey hissediyorum işte
Ben pandemide Gülseren budayicioglu kitaplarına sarmıştım zaten ben okuduktan sonra da hepsi dizi oldu
Valla o kadar kişiliği ile ilgilenemedim ama yazdığı elif gibi sevmek eyvallah fesleğen çok güzel özellikle bir kadına aşıksan kendine yön vermek için ideal bir seri
Ben YouTube dan takip ediyordum videolarını eşiyle çekip atıyorlar kişiliğini incelemedim görüşleri nden anladığım kadarıyla anlatamıyorum
Evet hatta kitap cafesi var ama adam. Kitapta farklı bir dünya yaratıyor
Evet kendisinde bı dahilik farklı Bir düşünce yapısı var böyle insanlar her zaman ilgimi çekmiştir ama egoist yapısı da bir yandan itiyor beni
Evet bak bunda haklısın özellikle bu yanı videolarında ön plana çıkıyor
Yorumlar a verdiği cvplar dan da anlayabilirsin aslında bunu
Evet farkına vardım tabi ben bu gözle bakmamıştım gerçi kısa videolarına bakıyordum ara ara
Önceden takip ediyordum daha sonra farkedince itici geldi bıraktım şimdi bakmıyorum
Birde sürekli yabancı kitapların tanıtımı yapılıp tavsiye ediliyor neden hiç türk edebiyat kitapları tavsiye edilmiyor her şey maddiyat olmuş
Zaten o şu an her yerde var iş ticarete döndü ama sen mutlaka oku gazali eserlerini
Mesleğiniz nedir okuyormusunuz ya da
Düşünecem
Anaokulu öğretmenliği yapıyorum
Erdal Demirkıran kitapları hakkında bilginiz var mı
Yok maalesef ilk defa duyuyorum
Kendisi dâhi olduğunu iddia ediyor iddia etmekle de kalmıyor gidip noterden belge bile alıyor yani tasdik edilmiş dahi olduğu
Peki insanlar ona hangi gözle bakıyor bu daha önemli bana göre
Sen imam Gazali oku bak hayata bakışın düşüncen nasıl etki ediyor okudukça aklının odalarına onun düşünce ve bakış açısı ışık tutacak diyeceksin ki bu nasıl bir ilim çünkü aklın ve kalbin buna kanaat edecek
Kişisel gelişim kitapları yazıyor bı kaç tane kitabını okudum
Bakarım bende birazdan ya da mesaj olarak varsa kısa özeti atabilirsin bana
Tamam okumak isterim ama bilmediğim şeylere karşı biraz yargıliyim acaba sever miyim ya sevmez okumak istemezsem diye korkum oluyor daha önce başıma geldi çünkü
Google'dan bakabilirsiniz
Ya bazı yerleri İslam ahlakı ve hukuku üzerine bazı yerleri İslamın ölçüsü ibadetlerin yapılış şekli bazı kısımlar bilimsel kapılar açıyor ama ihya yı ulûmiddin çok tasfiye ediyorlar onu oku önce istersen
Baktım bile kadın dağları delene aşık olur ama eve su getiren ile evlenir diye bir sözü dikkatimi çekti
Hele bı kitabı var bütün kadınlar aptal sen hariç onu okumuştum
Sadece aptallar 8 saat uyur
Dikkatimi çekti mutlaka okuyacağım baktım kısa kısa sözlerine ilginç bir bakış açısı ve yaklaşımı var değişik bir tarz 😂
8 saat uyumak neden aptallık oluyormuş ki 🤔 ben fazla uyumayı sevmiyorum mesela
Bende hep farklı olan şeyleri sevme gibi bişey var
Yani beş saatlik uyku insana yetiyor aslında bundan bahsediyor
Farklı bir şey şeyler okumak görmek bilmek insana artı şeyler katar bu güzel bir şey ama günümüzde kopyala yapıştır bir zamana geldik
Hım anladım yanlış anlamazsanız özele mesaj atar mısınız yorum çok gitti aşağılara doğru 😊
6 saat Benim için ideal Gece 2 gibi yatıyorum 9 gibi kalkıyorum genelde
Evet güzel bir sohbet oldu teşekkürler özel e geçmek taraftarı değilim aslında orada bu uyumu bulamıyoruz sohbetin büyüsü bozuluyor
Evet kesinlikle haklısınız tabi saygı duymak gerek bazen sohbetin tadını bozuluyor mesafeyi korumayınca
Yeniden başlıyorum okumaya işim gereği ara verdim.
Yapacak daha eğlenceli bir şey yok
Ben çok okurum her gün okurum mutlaka
Sen sor biz cevaplarım rahat ol
Okuyom ben ya 😂😂
Çok sevindim 😀
✨💕
Çünkü çok sıkıcı odaklanamıyorum
Kitap okuyorum en son "the Secret
Kim demiş onu hangi yalancı
Vaktim yok
Okuyorum
Gece yatmadan muhakkak okuyorum.