Kitap kurduyum efendim... Çokta severim okumayı.. Ama asla şarkı olmadan uyuyamıyorum.. Bende geçmişten böyle bi takıntı oluştu.. Gece kısık sesle uyku şarkımı açmazsam uyuyamam.
Stefan Zweig = Korku - Satranç - Bilinmeyen bir kadının mektubu - Bir Kadının Yaşamından yirmi dört saat - Bir Çöküşün öyküsü Paulo Coelho = Simyacı José Mario De Vasconselos = Şeker Portakalı (ağlama garantilidir)
.. Bilim Kurgu distopya kitapları..
José Saramago = Körlük Yevgeni Zamyatin = Biz George Orwell = 1984 Ray Bradbury = Fahrenait 451 Aldous Houxsley = Cesur Yeni Dünya Pierre Boulle = Maymunlar Cehennemi (tavsiye bilim kurgumdur)
.. Aşk, Romantizm kitapları..
Gabriel Garcia Marquez = Kolera Günlerinde Aşk Jane Austen = Gurur ve Önyargı Cengiz Aytmatov = Cemile Jojo Moyes = Senden Önce Ben Elif Şafak = Aşk Alexandre Dumas = Kamelyalı Kadın Gustave Flaubert = Madam Bovary
Bunlar benim listem efendim.. burada öneri isteyenler için hazırladım..
O zaman kısa ve sürükleyici bir kitap lazım ilk başlangıç için.. Bu yüzden size stefan zweig = Bilinmeyen bir kadının mektubu kitabını tavsiye edeyim.. Bununla başlayın muhakkak bitereceksiniz emin olun
Amin cümlemizden razı olsun inşallah.. Dediğim gibi ama bırakmak yok zaten bitirdiğinde hem yazarı hemde kitaplarını çok seveceksiniz.. İyi okumalar dilerim 🌹
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu ve Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat çok güzel kitaplardı. Gurur Ve Önyargı , Kamelyalı Kadın da çok güzeldir (Ve o kitabı ilk aldığımdaki cahilliğim beni hep gülümsetiyor. Üç Silahşörlerin yazarı olan babası, zannederek almıştım bu yazarın kitabını.) Jane Eyre , Uğultulu Tepeler o iki kitabı da eklemek isterim nacizane. Kolera Günlerinde Aşk bende çok garip hisler uyandırdı açıkcası. Trenini kaçırdığın bir yolculuğa seneler sonra tekrar tam vaktinde çıkmak gibi. Garip , etkileyici , bir miktarda insan hayatının garip acımasızlığını ve hayatın size verdiklerinin tatlılığını içeriyor gibime geliyor.
Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim efendim 🌹🌹 Ayrıca uğultulu tepeler ile jane eyre alışveriş listemde.. Yorumunuz daha da merak uyandırdı.. Çok teşekkür ederim.. Alexandre dumas nın oğlu olması lazım efendim.. Ben de öyle hatırlıyorum
Asıl ben geri dönütünüz için teşekkür ederim. Çok sevindim :) Jane Eyre kitabını ilk 3. sınıfken kısaltılmış versiyonda okumuştum o zamandan beri filmlerini , mini dizisini , tekrar tekrar kitaplarını okudum izledim. Bende yeri çok ayrıdır. Muhakkak küçük yaşta okumamın etkisi vardır. Konu o olunca sürekli yazdım görüldüğü üzre :))
Peki o zaman madem böyle güzel bir okursunuz.. Bende size çok özel bir kitap tavsiye edeyim.. Ayfer Tunç = Aziz bey hadisesi... Bu kitabında yeri bende ayrıdır... Fakat kitap sonunda sizi iki duygu saracak... Ya aziz beye çok kızan sinirlenen taraf olacaksınız.. ya da çok acıyan üzülen taraf olacaksınız.. Ben kızan ve sinirlenen taraf olmuştum.. 😊
Öncelikle umarım iyileştin bükrecim. İlaçların neden etki etmediğini çözebildin mi? Sana çorba yapan bir güzel insan oldu umarım...🤗💙💐 Ben müzik dinlemek dedim fakat kitap okurken ikisini aynı anda yapmak bana daha çok hitap ediyor...🦄🍀❤️
Kitap okumuyorum çünküsapık gibiyim diyelim kitaba başladım o kitap bitmeden ya sabah oluyor ben bitiyorum artık ani bir uykuya dalış yaşıyorum ya da o kitap bitiyor uyıyorum. Müzik te aynı saatlercee her şeyin şeyini çıkarıyorum neden?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Soru: Gececilere özel: Uyumadan önce şarkı dinlemek mi kitap okumak mı?
Yorumlara bakınca irtamın durumu gayet net anlaşılıyor herkes müzik dinliyor ve en tehlikelisi bunu uyurken yapıyor hal böyle olunca kendi zihinlerini kendi elleri ile subliminal yolla zehirliyorlar. "Müzik ruhları hasta eden en tehlikeli zehirdir. Bir de şu kitap okuma alışkanlığı edinmek isteyenler okuyamadığını söyleyenler var. Hiç bir şeye ilgi duymayan kitap okuyamaz sıkılır. Önce bir şeyler ilgini çekmeli. Mesela macera. Macera aksiyon hoşuna gidiyorsa çizgi roman kitap alışkanlığı edinmenin en pratik yolu. Bir jaç koli çizgi roman okuduktan sonra enkalın kitabı dahi bir solukta okuyabilirsin...