Ben şu an La Casa De Papel'in Berlin olarak bilinen sevilen oyuncusu Pedro Alonso O'choro'nun Filipo'nun Kitabı adlı eserini okuyorum. Kitap Pedro Alonso'nun karısı Tatiana Djordjevic ile yaptığı hipnoterapik regresyon sonucunda gerçekleşen zihinsel yolculuk hakkında. Peki siz hangi kitabı okumaktasınız?
Fareler ve insanlar kitabını yeni bitirdim. 15 yıl kadar geç okudum ama olsundu :D utancımdan gizli kullanıcı olarak yorum atıyorum :D Kargoda kitap siparişlerim var onları bekliyorum. Beklerken bir kişisel gelişim kitabına başladım. '' Kararı Ben Veririm''
Tatliş bir kitap. Benim kitap okuma alışkanlığım yoktu bu yüzden ince klasiklerden başlamak istedim. Kargoda Romeo Juliet, Hamlet, Macbeth, İnsan ne ile yaşar, dönüşüm, denemeler, genç werther'in acıları gibi kitaplar var. Sabırsızlanıyorum :D
Oblomov adlı aşırı tembel bir burjuva adam Rusya'da yaşamaktadır Zahar adlı meşhur uşağıyla. Oblomov hukuk mezunudur, evinde birçok kitap yığılı olmasına rağmen, bir türlü kalkıp elindeki Afrka seyahatnamesini bile doğru düzgün okuyamaz. Oblomov, eğer şu kısacık yaşamı doyasıya severek yaşamıyorsak yaşamı sürekli neden çalışarak boşa harcamaktayız ki diye her gün evinde düşünür. Oblomov'un en iyi dostu Ştols'tur. Bu adam ise Oblomov'un zıt karakteridir, Oblomov'un aksine son derece müteşebbis ve yurt dışına sık seyahatlar düzenleyen bir iş insanıdır. Ştolts dostu olan Oblomov'u devamlı olarak çekip çevirmeye çalışır. Diğer yandan Oblomov'un boşluklar diyarı içinde o kadar çok boş vakti vardır ki, temiz kalbiyle gönül dünyasında da Olga adlı bir kadın vardır. Kitapta onunla da ilgili birtakım maceralar mevcttur. Çok güzel bir kitaptır kısaca, okuyun.
Kitap oldukça iyi. Dün bitirmiştim. Kitabın yazarı Pedro Alonso eşi ile hipnoterapi yapıyor. Sonra Roma dönemindeki Filipo adlı bir asker olarak reenkarne olur. Bu askerin amacı isyancı güçleri tespit ederek isyan güçlerini durdurmak, yani ajanlık yapmak. Filipo bu görevi yaparken Yilak adlı bilge bir adamla tanışır ve bu Filipo'nun yaşamında bir dönüm noktası olur. Devamını söylemeyeyim spoiler olur. Kitabın sonları çok hüzünlendirici. Yazar Pedro Alonso bu hipnoterapiden o kadar etkilenmiş ki, eski yaşamına reenkarne olduktan sonra bir dönem psikolojisi de bozulmuş.
Ne kadar güzel anlatmışsınız teşekkür ederim.🙏🏻 Konu genel hatalarıyla çok hoşuma gitti, şu an kitabı alıp okumak istedim. Genel olarak bu reenkarnasyon ve hipnoz vb olaylar insanlarda kötü kalıntılar bırakabiliyor. Bu arada Pedro’nun yazar olmasına da ekstra şaşırmadım değil :)
En İyi Cevaplar