Kitapları hızlı mı okursunuz yavaş mı?
Sesli mi okursunuz sessiz mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ben sesli okumayı tercih ediyorum. 1 saatte 40-45 sayfa kitap okurum. Bazen ince olur bu sayı 55'e de çıkabilir. Sürükleyici olması gerekir okuduğum kitapların. Bazı kitapları 1 günde bitiririm bazılarını 1 ayda bu beni etkileyip etkilememesine bağlı biraz. Mende Nazer Köle adlı kitabı yanlış hatırlamıyorsam 400 sayfaydı. 3 günde bitirdiğimi bilirim. Normalde bu kadar hızlı okumam ve bu denli okumamı sürükleyici olmasına borçluyum.
Ben evvelce kitap okumaktan nefert eden biriydim, birilerinin tavsiyesi üzerine, tavsiye edilen kitabı okumaya başladım, ilk çok zorlandım, hatta bu kitap okunmaz, bunu okuyan çok üstün zekâlı veya bir dehâ olması lazım dedim kapattım, çünkü okuyorum ama hiç bir şey anlamıyorum, anlamaya çalışırken aklı zorluyorum fakat yine anlamıyorum ayrıca acayip baş ağrısı yapıyordu bu zorlama, sonra inâd ederek okumaya devam ettim, sonra zamanla anladığımı hissettim ve alıştım, ve derin mânâlar gördüm. Belki saatte 10 sayfa zor okuyabiliyorum. Eğer diğer okurlar gibi üstünkörü gazete okur gibi okusam saatte 100 sayfayı rahat aşarım. Bu kitaba karşılık diğer roman vb gibi basit kitapları gözü kapalı okurum, zaten öyle kitaplar okuyanlar da gazete gibi okuyup geçiyorlar konuyu anlıyorsun fakat mânâ nâmına bir şey yok.
🙏
Kitap okuma alışkanlığım hiç yok maalesef. Ne zaman okumaya başlayacağım desem, hep bir şey çıkıyor ve erteliyorum. Bahane ediyorum herhalde. Bir gün başlamayı ümit ediyorum her zamanki gibi 😃😃 1 saatte tahmini 20 sayfa okurum herhalde. Allah bilir 😂😂
Normal hızda okurum kendimi kitabın içinde hissederek okumayı daha çok severim.. yaklaşık 40-45 sayfa
Cevap
22Cevap
Sessiz okurum.
20 - 25 sayfa bitiririm.
Ortalama 250. Ama ne var biliyor musun? Bu sitede bazı tipler var. Cümle sayısı 5 ten fazla olan hiç bir yazıyı okumuyor lar. Aynı tipler tolstoydan yana fetva veriyorlar. Ben 20 cümlelik cevap verdiğim de "dayı sen ne diyon yaaa bir sürü şey yazmışsın üşendim okumadım a hahaha" diyen bu sığırrcık tayfası ösym sorularını nasıl okuyorlar acaba?
Hiç saymadım fakat tek solukluk kitapları bitiripte kalkarım genelde. Bunun dışında saate sığdırmaktan ziyade eğer kitap sürükleyiciyse tüm günümü de ayırabilirim, yemekten yemeğe kalkarım ya da aşırı beğendiysem hemen bitirmek yerine günlere yayarım, daha heyecanlı oluyor. Gün içinde deli gibi merak etmek ve bir an önce devam etmeye can atmak fazla hoş geliyor…
Okuduğum kitaba göre değişir. Eğer kitap içeriği hoşuma gitmişse ve eğlenceli gidiyorsa saatte 50 sayfa falan okurum. Yok beğenerek aldıysam ve istediğim etkiyi bırakmadıysa o zaman 10 sayfayı bile zor okurum.
yavaş yavaş iyide anlayarak, sindirerek okuyorum gerçekten bana bişeyler katsın istiyorum sadece okumak için okumuyorum, bugün 7 sayfa okudum
Hiç dikkat etmedim ama hoşuma giden bir yazarın kitabıysa 100 sayfayı bulur kitap istediğim gibi değilse hece hece okurum🙃
Sesi okursam 30 35 sayfa içimden okursam da 50 veya 60 sayfa sayisinda ki yazı boyutuna ve kelimelerin anlaşabilirligine göre değişir
Ders mahiyetinde okuyorsan az sayfa içerir, çerezlik kitapsa 1 saatte 150 sayfa (en az) hızlı ve sessiz okurum.
Hızlı ve sessiz okuduğunun ne kadarı kalıyor aklında
@Melikkolega Roman türüyse önceki okuduklarımla benzerlikler oluştuğu için özetlemeye çalışabiliyorum. Kolay oluyor.
1 saatte 150 sayfa okuyup anlayabiliyorsan açık ara öndesin 👍🏻👍🏻
Kitaptan kitaba degisiyor surukleyiciyse hizli okurum ama kac sayfa okudum bu zmna kadar hic saymadim😅
sayfa sayısını bilmiyorum ama sesli sessiz ayakta otururken yemek yerken su içerken kitap okuyabilirim :D
Kitap okumaya başladığım zaman yaklaşık 250/300 sayfa okumadan bırakmam.
1 saatte ne kadar okuduğuma hiç bakmadım.
Kitabi her zman sessiz içinden okurum ve gerçekten kendimi kitaba kaptirırsam kendimi bir saatte 200 sayfaya kadar da okurum
Hayır her amanlı gibi anlayacak sekilde okumayı yıllardır sürdürdüğüm için alıştım diyelim
Benim kitabı sevmeme bağlı canan tanin yüreğim seni çok sevdi kitabını sabahtan gece 4 e kadar okumuş bitirmiştim 😊size de 😊😊
Guzeldir... ama en çok o guzeldi
Hızlı okuyacam ama çok fazla bişey anlamayacam dersem 60 veya 70 küsür, anlayarak okursam değişir, belki 30 belki 40.
ben yavaş yavaş, altını çize çize, not alarak okuyorum. az sayfadır o yüzden :D
Akıcılığına göre 50 ile 80 arası değişebilir, çok hızlı okursam anlayamıyorum
Ben 1 saat 45 dk 165 sayfa kitap okudum sessiz okurum hızlı okurum ben bir günde 1 kitap bitirim oda işim falan yoksa, işim ya da yazılı haftada ise 4 5 günde bitirim kitap okuma alışkanlığınız yoksa bu hangi kitap tarzı sevdiğinizi bilmiyorsunuz demektir eğer sevdiğiniz tarz kitaplar okurdanız kitap okuma alışkamlığı kazanırsınız
Kitapları gözlerimle takip ederek okurum. Kitabına göre değişir ama yaklaşık 30-40 sayfa okurum.
bu kitaba göre değişiyor bazen bi cümleyi 10 defa okuduğum oluyo:d
Okuduğum kitap akıcı ise 200 ü buluyor ama genelde gece okuduğum da daha az oluyor
Mesela simyacıyı birkaç saatte bitirirken Böyle Buyurdu Zerdüşt’ü birkaç saatte 20-30 sayfa okuyabildim.
Hikaye kitapları okuyorsam saatte 60-70 falan.
1 saatte değil ama 7 ayda 8 kitap okudum (Harry Potter serisi)
Kitap ile film arasında çok farklılık varmıydı?
Baya var kimileri kötü, kimleri güzel farklar
Hangisi güzeldi sence?
Kitapta Peves diye bir karakter var mesela o çok güzeldi
Teşekkür ederim 😊🙏
Rica ederim
Kitaba göre değişir ilgimi çekiyosa okurum ama kitabın yazı büyüklüğüne sayfada ne kadar çok yazı olduğuna göre de değişir
kitap sararsa 80 sayfa falan okurum sarmazsa 25. sayfada bırakırım sessiz okurum
okuduğum kitaba göre değişiyor bu. ayrıca şimdi bu soru sayesinde hiç 1 saatte kaç sayfa okuduğumu saymadığımı fark ettim.
Bugüne kadar hiç süre veya zaman belirlemedim kitap ilgi çekici olduktan sonra, rahatsız eden olmadıktan sonra kitaplari dikkatli ve anlayarak okurum.
1 saat boyunca kitap okuyamam 😬
😄
40 sayfa net. Daha fazla okuyabilmek için modumun yüksek olması gerekir
Genelde sessiz. Beğendiğim yerleri sesli okurum. Saydım özellikle, 60 - 70 arası.
Sardıysa cokk sayfaa🤔hiç saymadım yahuu
Hızlı okuyarak 50 sayfa felan
Kitaba göre değişir. Genelde 40 50
600 sayfa rekor kırmışlığım var
10 olduğuda oluyor, 40-50 de oluyor.
Saymadım ki hiç 🤦♀️😊
Sesli ve yavaş okurum
Eskiden 35 50 sayfa arası okurdum şimdi hiç.
Değişir. Genelde bitirmek üzere okurum.
Bir senede kaç sayfa okuyorsun diye sorsana.
Günde 1 sayfa okurum kâfi
Kitap la aram hic olmadı okursam 10 sayfa herhalde
Okuduğum kitap akıcı ise 40-50 değilse 20-30.
30-40
Kitabın ortasına geliyorum...
17 sayfa okuyorum normelde.
150 sayfa okurum
Değişiyor ki
Ortalama bi İzmir plakası
50 60 üstünde hızlı okur anlarım ben
20-25
Saymadim , yavas , sessiz
p*rno izliyorm genelde
30 4ü oluyor
Değişiyor.