#FloraSoruyor 💖

Bazı parçaları evet çalabiliyor insan arpej ile. Ya da basit parçaları.. Ama çok güzel çalacaksa kişi, epey bir alıştırma, titizlik ve acı çekmesi gerekiyor özellikle gitarda. Parmakların alışması, notların oturması, el ahengi, parçalar, çalarken söylemek vb... Bir de tekrar etmediği zaman hepsini unutuyor insan. Sanki hiç çalmayı bilmeyen bir kişi oluyor sanki
Kısmii olarak flaro. Çünkü hangi salakk ekmek kazandığı mesleği bedavadan full öğretir? Bu iş her sektör için geçerli. Örneğin o internette gördüğün yemek tarifleri bile orijinal değil. Bilerek eksik yazılmış tarifler. Tam tarifi yazıyorlar ki müşteri gelip benden yesin diye
.
Birkaç arkadaşım kafa kafaya verip gitar öğrenmeye karar vermişlerdi. Tıngır mıngır çalabiliyorlardı. Ama devam ettiler mi sonra bilmiyorum. Ama hevesin bitmez, üstüne daha da devam etmek istersen neden olmasın. 😄
Rica ederim 😊
Bence elimizde enstrüman olmadan enstrüman çalmayı öğrenmek zor. Ama enstrüman olsa baka baka izleyerekten daha kolay öğrenirsin. Hem görsel zeka bu konuda çok etkili.
Nasıl sevdiğimiz bir oyuncuyu uzun süre izlersek bir süre sonra onun hareketlerini jest mimiklerini öğreniyorsak enstrüman konusunda da yine aynı şekilde öğreniriz.
Cevap
17Cevap
Herhangi bir Estrümantal çalmak için başta müzik kulağı lazım müzik kulağı olduysa zaten notaların yerini kulağınız buluyor yani kısaca öğrene bilirsiniz, ama dediğim gibi sizde müzik kulağı varsa yoksa boşyere uğraşmayın.
Temel bilgileri öğrenebilirsiniz. İlerlemeniz için profesyonel yardım almanız gerekiyor. Çünkü profesyonel anlamda yotube da pek bilgi yok. Ama çalışırsanız kendinizi epey ilerletebilirsiniz.
Aslında yetenekle alakalı değıl çalışmanla alakalıdır. Yetenekli olmasan bile yetenekli olan kişiden daha cok calışarak başariya ulaşabilirsin. Yani sorunun cevabı evet öğrenen bir kaç arkadaşım var
Gemiyle bremene gitmiştim ordan mızıka almıştım bremenden dakar a gelesiye kadar mızıka çalmayı öğrenmiştim yotubeden video izleyerek 😂😂
Mumkun kalimba ve ukelele calmayi oyle ogrenmistim. 🌸
Pek sanmiyorum. Ozzellikle piyano ve gitar gibi praktik isteyen aletler icin ozel ders kurs şart
Senin foton niye böyle türkan şoray gibi çıkmış?
Güzel yani türkan ablamiz güzel sen daha güzelsin o manada hani şey yaptim 🙂
Yeteneğin varsa mümkün. Ancak yeteneğin bile olsa zaman alır.
Evet mümkün kendine inanırsan yapamayacağın şey yok vazgeçme başlarda cok kötü çalacaksın yeri gelecek bıkıp isyan edeceksin ama vazgeçme illa çalacaksın zaman herşeyin ilacıdır.
Öğrenilebilir.
Elektro veya klasik gitar öğreniyorsan "justinguitar. com" 'u öneririm. Ben de Barış Özcan sayesinde tanımıştım
Yeteneği olan öğrenebilir
denemek istiyorum ama ilgi alanım değil xd
Hangi enstrüman olduğuna bağlı
Bunun için yetenekli de olmak gerek...
Yetenek işi kulakla çalanlar var
Bol tekrarla mümkün
Sen biliyor musun?
Flüt çalabiliyorum oluyor mu 😅
Banada çalacaksan olur 😄
Sen şimdi bethowendan istersin
Yok 😄fareleri kaçırsan yeter.
Mikserleri başımıza toplasam 🤣Onlar daha iyi fare kaçırıyor