Ben okuduğum kitabın konusuna göre bir yer seçerim. Örneğin içinde deniz geçiyorsa sahile giderim, denizden gelen o tuzlu kokuyla zihnim okuduklarımı harmanlar ve daha çok o kitabın dünyasına kendimi hapsedebilirim. Ya da mesela orman geçiyorsa yeşillik varsa yeşil bir alana giderim ormanın kokusu ile aynı olayı yaşarım. Sonuçta kitap okurken gözümüze ve diğer duyu organlarımıza hitap edecek yerlerde olmak o kitabı yaşamak için daha verimli sonuçlar ortaya çıkarabilir. Yani en güzel yer, içinde ne varsa orasıdır benim için. :)
Kendimce zevk aldığım tek bir yer var Ankara 'daki Kurtuluş parkı ama ne yazik ki eskisi gibi tadı yok çok rahatsız eden var anca saat 23 ten sonra çayımı kahvemi alıp gidiyorum o saatler sessiz
Berrak suyun olduğu bir sahil kenarında hafif meltem esintisi eşliğinde kapısının önünde çatırdayan odunların olduğu çadırın içinde sıcak çikolatamı yudumlarken kısık seste akustik gitar sesi dinleyerek kitap okumak istiyorum...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
balkon hele bir de yeşillik ve ağaçlara bakıyorsa manzaran..
Kişinin kültürel/gelişmişlik düzeyini üni okumak belirlemiyor. Keşke öyle olsa, Türkiyede oldukça da mümkün değil ama neyse... Tam da anlatmaya çalıştığım şey, 2 üniveriste bitiren birinin kitap okumayı boş iş görmesi her şeyi açıklıyor ve ciddi şekilde üzücü.