Bu konu ile araştırma yaparken, youtubeda bu video rastladım.
Bir bilenimiz www.kizlarsoruyor.com/bibilen/aydın-serdar-kuru KizlarSoruyor YouTube kanalında bizim için cevaplamış.
Sizinle de paylaşmak istedim. 💖
Bence olunur. İnsanın dünya görüşünü daha da fazla açtığı söyleniyor. Fakat ben dünya görüşümü yaşadığım tecrübelerle açtım. Açılmadan önce hep roman, aşk kitapları vs okurdum. Fakat birçok şeyi tecrübe edince insan doğasını merak etmeye başladım. Sadece yemek yiyip, okula gidip okul bitince iş bulup başkasının işinde ezilerek hakaret işiterek çalışmak bana göre değildi nezaket gerekirdi. Kibarlık, insanlık gerekirdi. Şimdi kitaplarıma sıkı sıkı bağlı olmamı insanlardan daha çok kitaplara değer vermemi zamanında insanlara verdiğimde alamadığım değere, iyiliğe, sevgiye saysınlar. Kitaplar kalp kırmıyor...:-)
Yok ya. Bence daha çok araştırmacı bir kişiliği olan birçok konuda fikir sahibi olan kişilere denir. Kitap okumak onun daha hızlı düşünmesi ya da farklı pencerelerden bakmayı öğrenebilir. Entelektüel olmak için gerekli olabilir çünkü kendini daha iyi ifade eder ama bence tek başına yeterli olamaz.
Keşke entelektüel olsam. Bans böyle bir kanki lazım. Bu tarz insanları dinlemeyi çok seviyorum 😅
Toplumda kitap okumanın bilgi öğrenmek ve kelime dağarcığını geliştirmekten ziyade elit ve kültürlüymüş havasında görünmeye çalışmakta.
Kitap okuduğunu sanıp entelektüel olduğunu düşünen kişilere sorsak kitabın konusunu bile açıklayacamayacaktır çünkü okuduğunu anlamıştır da ondan.
O sadece beni eşit bilsinler düşüncesiyle hareket eder.
🙏
🎉🎉🎉🎉Süper görüştü
Ülkemizde entelektüelliği kibar, saygılı, efendi, bakımlı olarak algılıyorlar. Halbuki entelektüel demek. Var olan tüm konularda en bir cümlede olsa bilgi sahibi ve yorumlayabilen insanlara denir. Sonuç olarak bazı bilgiler kitaplarda bulunmaz. Bu yüzden sadece kitap okuyarak entelektüel olunamaz.
🙏
✌🏻
Cevap
19Cevap
Kesinlikle olmaz. oncelikle okuduğunun ne kadarını alıyor ne kadarını anlıyor bu önemli. analitik düşünme yeteneğine sahip mi okuduğu kitabı şahsi yaşamında ya da işinde nasıl hayata geçirir bu onemli. her kitap okuyanın entelektüel olmasi mümkün değil.
Aydın Serdar Kuru güzel açıklamış. Bence de 'örnek insan olmak' entelektüellliğin tanımı. Sadece kitap okuyarak değil.
Hayır, deneyimlemek hayatı kişisel olarakta yorumlamak gerekli.
Bununla birlikte okuduğun felsefenin köklerine gidip Atina’da gözlemlenmeli, Rönesans döneminin kalıntılarını gidip İtalya’da Fransa’da incelemeli, eski uygarlıkları Mezopotamya’da incelemeli ki entelektüel olunabilsin.
Entelektüelik masraflıdır :)
Ancak olunmaya çalışılması da bir nebze iyidir
Ne okullar bitirmiş, ne kitaplar okumuş insanlar gördüm ama imlâ kurallarında bile çok hatalar yapıyorlar. Pek de bir fark göremiyorum insanlar arasında. Kısaca çoğunluğumuz cahiliz. Türk toplumunun kanı bozuk bence. 😃😃
Hayır, sadece kitap okuyarak entelektüel olunamaz. Bunun yanında entelektüel olunabilmesi için kişinin aynı zamanda insanlarla iletişim kurma konusunda güçlü olması gerek.
Olunmaz. Fakat kibire o kadar kapılıyorlar ki. Iki üç kitap okuyup dünyanın sırrını çözdü sunmalarına sebep oluyor
Entellektüel olmak sadece kitap okumaktan geçmez. Kitaptaki bilgileri kendi bakış açısı ile birleştirip yorumlamak gerekir.
Olunmaz. Bir üstaddan ders almalısın. Ayrıca 1 Batı dili, 1 Doğu dili, en başta da Osmalı Türkçesini bileceksin.
İş kitap okumak değil. İş ki kitapları nasıl okuduğundur.
Sadece okul okuyarak insan olunamadığı gibi mi? Keyifli geceler.. 😏
Entelektüel sadece kitap okumakla kısıtlı bir şey değil. O yüzden sadece kitap ile her şey olmuyor.
Hayır olunmaz. İlber Ortaylı bunu güzel güzel açıklıyor.
Kitabın faydası çoktur istersen sadece kitapla entelektüel olabilirsin
Olunmaz bence. Her insanın bakış açısı farklı olabilir.
Okuduğu kitaptan ne kadar aldığı onemli bazılarının cahilliği aynı kalıyor.
anlama araştırma kabiliyeti varsa evet ama içinde olmadıktan sonra 24 saat okusun yine de olamaz
Olunur. Ben lise mezunuyum, kitap okuduğum için en entellektüelim diyeni bile bilgimle döverim.
Kova burcu olması lazım bi de
Hayır
Gezmek görmek de lazım.
Bence o insanin icinde olmali
düşünerek olunur bence
Hayır hissetmen lazım
Hayır önce insan olmak gerekiyor
Hayır konuşma tarz oturup kalkması da önemli
gözlük takmak şart :D
Ne okuduğuna bağlı
Olunmaz
O kadar uzun uzun görüşler yazmışlar, sadece senin tek kelimelik görüşünde anladım.
Saol yaaa bu kadar yorma kendini sjajsjsjjs
Cinsel soru olsa 2 sayfa yazardı
Jajsjs nasıl bilir beni 😂🤦♀️
😂😂
hayır
Sanmam
entelektüel ne la türkçe konuşun hefkgrkufku
Belki.
Hayır
Tabiki hayır
Hayır.
Hayir