Buna dair o kadar örnek görüyoruz ki kardeşim sosyal medyada. Sadece kitaplarda bile değil çizgifilmlerde, oyuncaklarda hatta kıyafetlerde bile çocuğun fıtratını bozacak çok fazla şeyle karşılaşıyoruz. Bu zamanda çok ama çok dikkatli olmalıyız. Fitne her yerden bizi sarmış durumda...
Bu gibi şeyleri görünce elbette bir çocuğa verilecek kitabı ilk önce biz okumalıyız. Yanlış veya onun hayal dünyasını zedeleyecek şeyler olursa da engellememiz kolay olur 🌿
Dikkatli değil samimi olmalıyız. Bu siyonizmin oynudur, her geçen gün bir adim daha ileri gidilir, manevi degerlerimizin yavaş yavaş yok edilmesi gibi, TL degerinin çöp edilmesi gibi, insanlarin zamanla modern köle hâline getirilmesi gibi...
Yaniliyorsunuz.. Dikkatli olan kişi görür ve kendi kabuğuna çekilir yalniz kendini korur. Samimi olan kişi inandigina iman eder, karsisinda hangi zorluklar olursa olsun yilmadan yoluna devam eder çünkü onun dayanagi davasi olur, bir Müslüman icin ise dayanağı Rabbi dir.
Günümüzde herkes dikkatli ama"kendine". %90 nina yakıni Müslüman olan bir ülkede neredeyse Kimse samimi değil çünkü herkes yaşar yine "kendi menfaatine".
@Zerredenhiçe Söylediklerinize katılıyorum, birçok kişi artık bu devirde sadece kendi menfaatini düşünüyor ve sadece kendi aleyhine işler olunca 'dikkatli' davranır oldu.
Fakat bunu herkese genelleyemeyiz. O yüzden ben de neden 'samimi' kelimesini kullandığınızı pek anlayamadım.
@Zerredenhiçe ben görür ve engeller dedim siz engellemeyi kabuğuna çekilmek olarak mı görüyorsunuz? Ben bir yerdeki yanlısı görürsem cevremide uyaririm %90'ı Müslüman demişsiniz ama unuttuğunuz bir şey varki islam dil ile söylenerek olmaz herkesin islami yaşadığı kadardır.. Hiç islami yaşamayan insanlara bakipta Müslümanları genelliyemezsiniz
Bakin ülkemizin haline! 8 milyon israil terör örgütüne birakin dunyadaki tüm müslümanlari , Türkiye de ki 70 milyondan fazla Müslüman neden sadece sosyal medyadan sesini cikariyor?
Bu elinden geleni yapmak midir? Acizlik midir? Yoksa rahatligini birakamamak midir?
“Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek ‘Ya Müslim! Ey Allah (cc) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır diyecek. Sadece ‘gargat’ ağacı bunu söylemeyecek; çünkü o Yahudi ağacıdır.” buyuruluyor (Kitab-ul Fiten H 2239
@Zerredenhiçe Evet böyle olacak ama olacak zaman şimdi mi sizce? Emin olunki ben sizden daha çok isterim ama Şu an elimizden gelen tek şey sosyal medyadan duyurmak.. Şimdi ne bizim ülkemiz nede başka bir ülke kalkıp israille savaşa girmez bu güzel birsey değil ama gerçekleri girmek zorundayiz gidicem savaşa diye hayal kurularak yurunmez bu davada silahla yapamıyorsak savaşı paylasimla yaparız ama yaparız zaten paylaşımlar birşeye yaramıyor diye Susup oturmakla olmaz İsrail ateşkesi bozdu bunu kaç kişi duyurdu? Sosyal medyada yayilsaydu bu yine tüm dünya duyardi belki bir ihtimal de olsa birsey yapılırdı
İsrail terör örgütünün Filistin e bir taş bile atamadigi tek dönem vardir: Necmettin Erbakan dönemi. Birde tam tersi bir dönem vardır, o da son 20 yıldır.
Erbakan hoca neye inandi, neye vesile oldu? Sanayilerin neredeyse tamamini kurdu, Tarim ile ilgili birçok reel adimlar atti Kıbrıs'ın alınmasında en büyük rolü üstlendi, Hayvancılık konusunda yatırımlar yapildi. Bugün ki iha ve sihalarin fabrika temelini atti.
Önce zemin hazirlanmali. Yani güçlü olunmali, bunun da ilk adımı kişilerin manevi olarak güçlü olmalaridir.
Size katılıyoruz, @YasayanAydinlik kardeşim de aksini iddia etmiyor fakat, soru ile bizim size söylediklerimiz ile sizin söyledikleriniz birbirini yansıtmıyor.
@Zerredenhiçe bende size diyorumki başımızda Erbakan Hoca yok olsaydı dediklerinizi yapabilirdik ama malesef yok Şu an başımızda olan kişilerle de males kalkıp savaş yapamıyoruz
İkinizin de bilinçli oldugunuzu tahmin edebiliyorum zaten bu yüzden dayanamayip yazdim. Aslinda anlatmak istediğim şey, bu olanlarin ihmal olmadığı, siradan bir durum olmadığı, belli bir sistemle hareket edildiğidir ve bizim sadece birkac tuşla geçici bir öfke duymamizdir. Biz o kadar aciz insanlar değiliz.
@Zerredenhiçe Bunun bir sistem olduğunun bizde farkındayiz Ama dedigim gibi elimizden gelen (Şu an ) sadece bu kadar bu belki acizliktir ama bu iktidarlar bu kadar oluyor
@Zerredenhiçe Anlatamıyorum sanırım.. Şu an Türkiyedeki Müslümanların hepsi ayaklansa türkiyeden çıkıp Filistine gidebilir mi emin olunki durdurulur bu Ama başımızda Erbakan Hoca gibi biri olsaydı o bize destek olur kalkar giderdik
Bende diyorum ki neden birilerinin Erbakan olmasini, Selahaddin i Eyyubi olmasini bekliyoruz, biz insan değil miyiz? neden biz yetiştirmiyoruz, biz olmuyoruz?
@Zerredenhiçe Bir bardagimiz olduğu gün susuzluk giderilir ama Şu an ortada bardak yok suyu neye koyacaksiniz? Siz Selahaddin Eyyubiden daha fazlası olduğunuzu düşünüyorsaniz buyrun gidip Filistini alıp gelin
Elhamdülillah bilinçli insanlar olmaya gayret ediyoruz. Fark ettiğimiz kadarıyla siz de öyle birisine benziyorsunuz. Aslında hepimiz aynı şeylerden bahsediyoruz fakat farklı bakış açılarıyla yapıyoruz bunu. Elbette elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız. Bu zamanın fitnesi ne ise ona göre Cihat etmeliyiz. Bu bazen kalem, bazen sosyal medya bazen de silah olur... Ama her şeyin yeri ve zamanı var diye düşünüyorum. Ne demişler herkes evinin önünü temizlerse mahallede temizlenmiş olur. Bu yüzden biz elinizdeki tüm gayretleri gösterip dua edip, sonrasında Rabbimize tevekkül edeceğiz. Oturmak biz müminlere zaten yakışmaz... @Zerredenhiçe
Aynen öyle, bu yüzden deniz yildizindaki hikaye misali küçük te olsa bir adim atmakla baslamak lazim ve görünen o ki bu dönem ne kalem devri ne de sosyal medya devri.
Onu biz bilemeyiz... Çok değer verdiğim bir hocam der ki ; "Daha sabah namazına kalkamayan, uyku ahlakı edinememiş gençler Kudüs'ü esaretten kurtaracağını iddia eder"
Sanırım bu söz bizlere ilk önce sen kendini düzelt sonra Rabbim senin önüne yollar açacaktır demektedir bence...
@hicyolcusu Kardesim sana kesinlikle katılıyorum ki zaten İsraili yikacak ordunun özelliği Allahın razi olduğu kullanan oluşan bir ordu olucak önce Rabbimizin Razı olduğu kullar olalım ozaman gidip alırız biiznilah Filistini
Kesinlikle katılıyorum, bu yüzden önce ülkemizde ki sorunlari cozmemiz lazım, güzel ahlakli nesiller yetistirmemiz lazim, manevi degerleri tekrar inşa etmemiz lazim, bunlara uygun zemin hazirlamak en önemli meseledir.
Bizi maddiyatla meşgul etmeye yönlendirip, maneviyati unutturdular. Bakin milyonlarca gence, sizce genclerde mi sıkıntı var yoksa onlara sunulan ortamda mi?
Bir zulmü gördüğümüz de sosyal medyadan asıp kesenlerin, birkac saat sonra zulmü yapanlarin ürünlerini kullanmalari, onlarla işbirliği yapmalari samimiyetsizliktir.
Onca sıkıntıyi çeken bir Peygamberin (s. a. v) ummeti oldugunu iddia edip, en ufak sıkıntı da faize bulaşmak samimiyetsizliktir.
Özellikle pandemi döneminde cok daha net gördüm ki, insanin karni doymayinca ruhu da doymuyor, bu yüzden hem maddi hem manevi olarak ilerlemek lazım, ülkede ki işsizlik sorununu çözüp, evlilik yasinin indirilmesi lazım, böylelikle zina azalır, psikolojik sorunlar ceken insan sayisi azalir.
Hayvancilik sektöründe dunyanin en iyi imkanlarina sahibiz ama Türkiye ye ait bir büyükbaş cinsi bile bulunmuyor, işte dünyada ilk siraya gelmemiz lazim ki , İsrail terör örgütünun tohumlarini , gübrelerini kullanmayalim.
Ayni şekilde tarimda kullanilan F1 hibrit tohumlarin tamami da neredeyse onlara ait.
Egitim keza ayni şekilde, 15 yil ingilizce egitimi görüp te anlayamayan, konusamayan bir milletiz bunun sorunu millette değil sistemin ve basindakilerin samimiyetsizliginden kaynaklidir...
Okumadığım, hazmetmediğim, faydasını görmediğim hiçbir kitabı kimseye tavsiye etmem, hediye de etmem..
Bu yüzden Risale-i Nur'u her tanıdığıma şiddetle tavsiye ederim..
Gelelim çocuklara.. Ben kuzenlerimin, kardeşimin fen bilgisi kitabına denk gelmiştim..
Küçük küçük kutucuklar içerisinde, resmen "tabiat ana" tesadüfler vs tamamen yıkıcı ve Allah'tan bahsetmeyen anektodlarla karşılaştım..
Peki bunlar yeni şeyler mi? Hayır!
Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin zamanında da lise talebeleri aynı şikayetle geliyorlar.. "Muallimlerimiz bize Allah'tan bahsetmiyorlar" diyerek..
Peki Bediüzzaman Hazretleri ne tavsiye veriyor? Gidin hocaları taşlayın demiyor tabi ki..
"Muallimlerinizi değil dersleri dinleyin.. Onlar size Allahtan bahseder" diyor ve dersleri tefekkür etmeye çağırıyor.. Bir kac da örnek vererek resmen tefekkür aşılıyor..
Yani metod şu: Bizler dogru olanı öğretmekle mükellefiz.. Yanlışa denk geldiklerinde, doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmeliler.. Bizler nasıl ogrendiysek..
Benim şuanki kimya biyoloji vs. Kitaplarım da bunlar var okuyup çalışıyorum ama hayatıma geçirmek için değil sınavı geçmek için.. Haklısın doğru yetişirmeliyizki ayırt edebilsinler
Görsel deki tam sayfayı bana okuttun ya, ne deyim helal olsun sana 😂😂 Birine kitap vereceğim zaman, ister yetişkin ister çocuk olsun, bilmediğim bir yayınevinin veya yazarın kitabını vermem.. Veriyorsam okuduğum, sevdiğim ve bir başkasının da istifade etmesini istediğim için verdiğim kitap olur anca..
Çocuklara kitabı vermeden önce elimden geldiğince okumaya çalışıyorum bu kitabın basılması yayın evi onay gibi süreçlerin nasıl işlediğini bilmiyorum ama yazarının hapis cezası bile hafif kalır
Zihnim ve midem bulandı 🤢🤮 evet ben az çığırmadım bu konuda ama takan yok. Elbette oturur beraber çizgi filmi de izlerim kitabı da ben okurum o okuyacaksa okur veririm de.. millet yasamiyo
şu an 10 yaşında, maalesef pubg denen oyunu oynayıp duruyor aslında bu durumdan kurtulsa sureleri öğretmeyi yavaş yavaş düşünüyorum ama pek kurtulacak gibi değil