Edameda Hn. Efendiye sonsuz saygılarımla,
Bildiğim kadarıyla kot ürünler kategorisinde, Denim bir markadır,
ve diğer markalarla birlikte hepsi ‘’Blue jean’’ olarak adlandırır.
Belki de yanlış düşünüyorum.
05 Yorumla- +1 yıl
konu bu kadar basitken, bana küfürlü hakaretli mesaj göndermeye ne gerek vardı ki?
küçük kardeşim benim, Sen bana küfürlü mesaj göndermeye devam et,
Ben de sözümden vazgeçmemeye devam ederim.
Ne yazık ki Türkiye de bunun gibi sorunlar çoğu zaman yaşanıyor.
Herkesin elinde 2Bin TL'lik cep telefonlar varken çok az kişi, elindeki cihaz tam olarak nasıl üretildiğini ve çalışma prensibi ne olduğunu bilir.
Bunun gibi binlerce terim ve kelime dışarıdan ülkeye girip,
istendiği şekilde (ve çoğu yanlış yerlerde) kullanılıyor.
Ve genelde ufak yaştaki insanlar da (16-20 yaş arası olanlar) eleştiriye açık olmadıkları için, Hatalarını seve seve devam edip, yol kapanınca da küfür ve tehdit faslını giriyorlar.
Unutmayalım ki Selpak yalnızca bir markadır.
Saygılarımla.
linguapress.com/intermediate/blue-jeans.htm
www.levistrauss.com/.../
http://www.levistrauss.com/our-story/
En İyi Cevaplar
Moda & Stil konusunda 368 cevap paylaştı. Aslında ikisi aynı şey. Denim kumaşın adı, jean ise o kumaştan yapılan pantolonun adı : )
30 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim "denim" dediğimiz şey kot kumaşı; "jean" de kot pantolon.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKot derim. jean demeye yabancı kelimeye kullanmaya ne meraklısınız
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
:) kotun amacı spordur klasik değil :) bana göre denim daha klasige kacar klasik de keten tercih ettiğim için kot sadece jean
00 Yorumla
+1 yılChino mu keten mi eheuheue
12 Yorumla- +1 yıl
Evet benim
+1 yılJeans kesinlikle.🙂
10 Yorumladenimler çabuk soluyor
11 Yorumla
+1 yılBu mk turkcesinin suyu çıktı demi? Kot deyince biz anlamiyoruz sanki ne demek istediğini!
052 Yorumla- +1 yıl
Tdk bile bunu kot kabul etmiş.. tüm sozluklerde de tercümesi kot olarak geçiyor.. ona ozene buna imrene imrene koca bir dil mahvoldu be 😑
- +1 yıl
Pardon da Şu an cemil ipekçi’nin asistanıyla mı muhattap oluyorum? 😀 pariste londrada roma da moda haftasi duzenleyen buyuk bir isimle mi yoksa? 😀
- +1 yıl
Elbette 😀 senin bana tutup modayı benden iyi bilecek degilsin demen kadar saçma
- +1 yıl
Jean ve kotun ayni sey olmadığını bilirdim? 😀 gönderdiğin linkte bile degerli uludag sozcuk yazarlarinin ifadelerine göre ( senin savin oldugu icin soyluyorum) jean pantolonu turkiyeye getiren şahsın isminden dolayi jean ile kot kelimesinin ozdeslestigini soyluyorlarken sen simdi ikisinin ayni sey olmadigini mi soyluyorsun? 😂
- +1 yıl
bir bilgi vereceksin onu bile beceremiyorsan ben ne diyeyim 😀madem inkar edeceksin ne diye olur olmaz referanslar gösteriyorsun? Ne yazdığını me söylediğini kendin bir anla sonra başkalarina hakaret et ;)
- +1 yıl
Kot ile jean’in birbiri ile özdeşleşmiş ifadeler oldugunu da bana gorus yapanlardan baskasi soylemisti zaten 😅
- +1 yıl
Yok bee valla çamura yatmıyorum 😅bir insanin kendini ifade noktasında nasil bu kadar yetersiz olabildigini gorunce dediklerine bir anlam vermeyi biraktim zaten.. tdk bile yanlis biliyormus.. bak sen 😅
- +1 yıl
Umarim o “hadi ordan” ifadesi de sitenin sansurle yumuşattığı bir ifade degildir.. yoksa kendini ifade edemedikce kufure basvuran birisi bari olmadığını dusunelim
- +1 yıl
Keşke sadece cahil olsaydın. En azından sadece benim dediğim doğru kafasında olmaktan çıkardın ve anlamak isterdin. Ama sen cahil değil, kör cahilsin. Anlamak ve görmek istemeyen türden. Kör cahil olduğunu bilseydim münakaşaya girmezdim boş yere. Anlamayacak nasıl olsa derdim. Hata bendeymiş.
- +1 yıl
Ozur dilerim lakin sen dogruyu anlatabildin de biz mi anlamadik? :) once bisey soyluyorsun, sonra söylediğini reddediyorsun.. kendi gösterdiğin kaynağa kendin itiraz ediyorsun.. orada açıkça yazılı ki kot jean pantolonu ulkeye getiren kisinin ismi ya da unvanıymış.. demek ki ozdeslesmis kavramlar ve tdk bunu benimsemiş.. simdi birinin tutup tdk da yanlis biliyor, modayi benim kadar bilemezsin demesi mi kör cahillik yoksa, ya da olur olmaz kaynaklar gostermesi mi tartismayi bilmemezlik, yoksa benim gayet makul sorular sormam mı? Hadi iyi niyetli davranalım, uludag sözlükte hatalı olsun, senden daha bilememiş olsunlar.. ne diye google amcada karşına çıkan ilk sayfayi doğru bilgi diye kullaniyorsun? Dedigin gibi, keske cahil olsaydım da şu sacmaliklarini anlamayan biri olsaydim 😀
- +1 yıl
Ooo kurtarıcılar da gelmiş 😂 uzgunum gencler, yetersizliginiz ve cahilliğinizle daha fazla eğlenmek isterdim fakat yemek yemem gerekiyor.. ne yazdığını bilmeyen, neyi savunduğunun farkinda olmayan, iki kelami bir araya getirip konuşamayan, baştan aşağı cehalet kokan birinin vaziyeti çok eğlenceli olsa da, kurtarıcı diye gorus altina çağırdıkları yardakçıları onlardan daha eglenceli 😀 siz takilin kendi halinizde.. belki birbirinize turkceyi ogretirsiniz 😂
- +1 yıl
Senin gibi iki lafi bir araya getiremeyen, kendi zekası yetersiz kalınca yardımcı çağıranlar bana bu sozleri soylerken evvela kendilerine donup bakmalilar 😅 halbuki konu o kadar basit ki, bunu bile ifade etmekten acizken nasil oluyor da ahkam kesebiliyorsun cesaretini alkışlıyorum 😀
- +1 yıl
😂 😂 😂 Senin sayende biz eğlendik burda canım ;) ayrıca keşke senin de bir yardakçın olsaydı da bu kadar komik duruma düşmeseydin. Baya bir ihtiyacın var, tek başına yetemiyorsun. Asıl yetersiz olan sensin. Yoruma MK diye giriş yapan birinin saygınlığı, duruşu ne kadar olabilir ki zaten :) sonra da gelmiş bide bana "hadi ordan" aslında bir küfür müydü acaba diyorsun. Baştan aşağı hüsransın 😊
- +1 yıl
@Tigermali sakin ol erkek 😂 beyin yetmeyince belinin altina sarilma.. geldigin gibi uza.. cagrilmadin madem her ota b. ka atlama ;)
- +1 yıl
Şu zavalli çırpınışını okurken gercekten sesli güldüm:) Eger biraz dil bilgin olsaydi her dilde olduğu gibi Türkçede de yerleşmiş kisaltmalar ve argolar oldugunun farkina, bir baskasi konuya deginmeden evvel anlardin. Ama görüyorum ki sende bu kabiliyette yok.. Baskalari yol gostermeyince soylecek sozun olmadigindan belli zaten halin 😅
- +1 yıl
@Edameda06 ne oldu be? 😀 biri yardimina gelince seker bulmus bayram cocuguna dondun? 😅 kasmayin kendinizi bu kadar biraz relaks olun.. o çağırdığın enbesilin de muhatap alinacak yani olsaydi keske.. biraz dise dokunur olsaydi.. cevap verme luzumu duyardim belki 😀
- +1 yıl
Simdi hepsinin nihayetinde, daha tek bir olguyu bile izah etme becerisinden yoksun bir kızcağızın, çareyi yardımcı yalakalar cagirmakta bulduğu bir tartismadan kim ne bekleyebilir? 😀 siz oturun eglenin kendi cahilliginizle.. biri sana agudu bugudu yapsin sen de mutlu ol 😀😂 hadi ikiniz de uzayin simdi gorusumun altından.. yeter sizle eğlendiğim bu kadar
- +1 yıl
Çok ucuzsunuz be.. yemin ederim cok ucuzsunuz 😀
- +1 yıl
Bildirimleri kapatayim bari de siz kalın kendi zavalli halinizle bas basa 😂😀
- +1 yıl
Su çağırdığın yalamaya da deyiver, benle muhatap olacak çağa gelince yazar biseyler 😅 Şu an onun soyledikleri bana ulasacak durumda degil
- +1 yıl
Cagirdigin cocuga yazik oldu simdi ya 😌 demeseydin keske oyle 😀 sen az zeka turet kendine sonra konusuruz bunlari 😀 hadi git simdi burdan
- +1 yıl
Not edeyim de onu kufur olarak yazmadim.. sansur falan degil yani.. sonra kendinle bir tutmaya kalkarsin falan beni allah korusun
- +1 yıl
Ahhaha 😂😂 sana mı kostu hemen engelledi beni diye? 😅😅 ezikligin bu kadarina pes.. guya sen cagirmamistin😂
- +1 yıl
Ne koymuş be sözlerim 😂 hala kapatmadınız konuyu gitti
- +1 yıl
Ben seni biliyorum.. onceki hesabimdan da takiplesiyorduk, bir ara da konuşmuştuk.. seni boyle bu halde gorecegim yemin ederim aklimin ucundan bile gecmezdi 😀 neyse ben kapattım konuyu.. sen de kapat daha fazla yerlerde surunmesin sana olan saygım 😑 hadi kal selametle
- +1 yıl
Sacmalama lütfen 😅 sen dedin ya hayranım coktur ben çağırmadan gelirler diye.. ona dedim yazik oldu cocuga diye 😀 emeğini bir lafla yalan ettin😆 arkadaşın oldugunu zaten biliyorum.. yoksa durup dururken baskasini cagiracak degilsin ya yetersizligine kurtarici olsun diye 😁
- +1 yıl
Bana kimse yazmadığı icin mi lafina da cidden alındım 😌 savasta soylenmez bu soz insana be 😞
- +1 yıl
Beyler dagilin
- +1 yıl
Eyvallah hocam 🙋♂️
+1 yılIkiside olabilir ben jean giyiyorum daha cok
10 YorumlaModa & Stil konusunda 2,8b cevap paylaştı. Jean sanki bir tık önde gibi
10 Yorumla
+1 yıldenimle jean aynı değil mi.
05 Yorumla- +1 yıl
durumumuz yoktu bacım okuyamadık :D
- +1 yıl
;) :)
- +1 yıl
yediğiniz ömürlerin arkadaşa geri verin, ayıptır.
sorunuzla alakasız belki ama bişey sorabilir miyim
00 Yorumla
+1 yıljean
10 Yorumla
+1 yılDenim diyorum :)
10 Yorumlajean
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılJean.
10 Yorumla alttaki bence
10 Yorumla1 daha güzel
10 Yorumla
+1 yılfiziğe göre tercih olur
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılJean.
10 Yorumla
+1 yılIkiside oluyor
10 Yorumla
+1 yılkizlarin biyerini kapasinda oneme yok
00 YorumlaDaha sık ve güzel bence
00 YorumlaFark etmez
10 YorumlaModa & Stil konusunda 558 cevap paylaştı. Vucuda gore tercih edilmeli
00 YorumlaJean
10 Yorumla
+1 yıljean..
10 Yorumla
+1 yılJean tabiki
10 Yorumla
+1 yılJean
10 Yorumla
+1 yıljeans
10 Yorumla
+1 yılJenim
04 Yorumla- +1 yıl
😄😄
- +1 yıl
hihi merhaba göz
- +1 yıl
merhaba kurt
- +1 yıl
ooo çok sert oldu da kurt nerde. o. O
+1 yılİkiside aynı
011 Yorumla- +1 yıl
Dar kesimmi? Rahat boru paça kesimmi?
- +1 yıl
Lycralı kumaş dnm dediğiniz kumaş içinde çapraz çözgüleri polyester dikiliyor yıkama farkları olduğu için siz onu öyle adlandırıyorsunuz
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
162 tane kendi koleksiyonumda pantolon var 😂
- +1 yıl
2008 2015 arası dünyaya ihcat ettiğimiz pantolon 12.000.000 😂
- +1 yıl
😂😂 doğru olanı bilenler ne kadar
B dedim
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıljean
10 Yorumla İkisid hoş yakışırsa
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılB jean
10 Yorumla denim güzel
10 Yorumladenim ne
01 YorumlaJean..
10 Yorumla
+1 yılBir numara
10 YorumlaDenim
00 Yorumla
+1 yılDaha şık
00 YorumlaSana denim :)
05 Yorumlajean daha şık
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılCin 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılB. Jean
10 Yorumla
+1 yılBen bol seviyorum
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılcinleri.)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne