Benim 2'den fazla vücut losyonum var henüz yüzümde hiç kullanmadım ama Avon'dan aldığım 2 tane simli vücut losyonu var, yüzüme sürsem bir zararı olur mu? Vücut losyonu yüze sürülür mü?vücut losyonu yüze sürülür mü
Vücut losyonu genelde sadece vücuda sürülür. Eger üzerinde yüz içinde uygun yazıyor ise kullanılır elbette ama yazmıyor işe o zaman kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum ben. Vücut içinse sadece vücuduna kullan derim öyle bir şey yazmıyor ise yüzünede kullanabilirsin bir şey olmaz.
Losyonların ana fonksiyonların hepsi nemlendirici özelliklerinin olmasıdır. Bununla birlikte, cilt kalınlığı vücudun her kısmı için farklıdır ve losyonun yağ içeriği de farklıdır. Uzmanlar, “Cildin kalınlığı, yüz ve boyunda en incedir, sırasıyla kollar, bacaklar, gövde, eller ve ayaklar daha kalın” diye açıklıyor. Losyon, nüfuz etmesi ve emilmesi için mümkün olduğunca cilt üzerinde kalmalıdır. Bu yüzden vücut losyonu yüz losyonundan daha dayanıklıdır. Şimdi de vücut losyonu yüze kullanılır mı? sorunun cevabını verelim.
el ve vücut losyonu yüze sürülür mü
Vücut Losyonu Yüze Sürülür mü?
Vücut kremi yüze sürülür mü? sorusunun cevabı kısaca hayır. Nedenini ise şöyle açıklayabilirim. Vücut losyonunu yüzünüze uygularsanız, yüzünüzde nemlendirme fonksiyonu daha uzun süre durur. Bu teorik olarak doğrudur, ancak yüzünüze vücut losyonu uygularsanız, cilt problemleri yaşamanız daha olasıdır. Çünkü vücut losyonlarının bileşenleri uzun süreli kullanımda yüzün bariyerlerine hasar verir. Bunun nedeni vücut losyonu ürünlerinde çok fazla yağlı olmasıdır.
Bu nedenle, normal bir cildiniz varsa, yüzünüze vücut losyonu uygulamanız gerekmez. Mevcut olmayan cilt sorunları olabilir. Ne gibi sorunlar oluşabilir? Yüzün cilt bariyeri fonksiyonu bozulursa, artık sadece ince bir yüz losyonu ile yeterli bir nemlendirme etkisi elde edemezsiniz. Yani sürekli vücut losyonunu yüzünüze kullanmak zorunda kalırsınız.
vücut kremini yüze sürmek
Bu nedenle olabildiğince vücut losyonlarını yüzümüze sürmeyelim. Yüzümüz için sadece yüz losyonları kullanalım. Aksi taktirde yüzümüzün bariyerleri bozulup ömür boyu ağır nemlendiriciler kullanmak durumunda kalabiliriz.
Vücut losyonu nerelere sürülür?
Vücut losyonları yüz hariç vücudun diğer bölgelerine sürülebilir. Vücut losyonu sürmeniz gereken bölgeler: Kollar, bacaklar, göğüs ve karın kısmı, sırt ve bel kısmı.
En İyi Yüz Losyonları Hangileri?
Size memnun kaldığım yüz losyonlarından önereyim. Belki kullanmak istersiniz.
Nuxe Aquabella Beauty Revealing Essence Lotion
Clınıque Moisture Surge 72 Saat Etkili
Vichy Mineral 89 Hyalüronik Asit ile Cildin Günlük Nem ve Güç Kaynağı
Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Vücut losyonu sadece vücuduma uyguladım öyle daha sağlıklı buluyorum. Yüz için yüzüme uygun, cildime uygun bir krem kullanmayı tercih ediyorum. Sanada öneririm.
El ve vücut losyonlarının hiçbirisi yüze sürülmez çünkü yüz hassas bölge olduğundan dolayı bu tarz nemlemdiriciler cildi tahriş edebilir bu yüzden yüz bölgesine özel olarak üretilmiş nemlendiriciler kullanmanız daha sağlıklı olcaktır
Losyonun içeriğine bağlı mesela benim iki tane losyonun var biri hindistan cevizi yağlı diğeri ise aleo Vera içeriyor ben aleo Vera olani cildim için kullanıyorum çünkü aleo Vera cild ve diğer tüm her şeye faydalım hindistan cevizi yağlı olanı ise vücudum için kullanıyorum 🤗