Kısa boylu erkekler nasıl giyinmeli?

Öncelikle selamın aleyküm , Kısa boylu dediğimiz aralık nedir onu belirleyelim ; 170-175 arasındaki erkek kısa boyludur gençler, bu arada ben 171 boyundayım. Türkiyede bu aralıkta çok erkek olduğunu biliyorum gözlediğim kadarı ile çoğu giyinmeyi bilmiyor sanki kısa boyun verdiği özgüvensizlik bir koy vermişlik var. Olmaz gençler böyle , aksine bizim uzun boylu erkeklerden daha çok giyimimize dikkat etmemiz lazım bu boy aralığında olupta kızların ölüp bittiği çok adam var ( ahmet kural, zayn malik, tom cruise vs. ) ayrıca ülkemiz kızlarının %80'i 165'in altında yani hemen karalar bağlayıp özgüven düşürmeye gerek yok. Ha giyimden önce fizik hakkında bir kaç birşey söylemek istiyorum arkadaşlar kilolara dikkat etmemiz gerek , göbek kesinlikle yasak bacaklar olabildiğince ince olmalı ( kız bacağı gibi değil ) özellikle kalça kısımı çok kalın olursa olduğunuzdan çok daha kısa gözükürsünüz gövde kısmına gelince orada da fazla abartılı olmadan kararında kas yapabilirsiniz neyse girizgahı fazla uzattık konuya girelim öncelikle bir giyimin bel kemiği pantolondan başlayalım ; pantolon kesinlikle bol ve düşük bel olmucak daha içini doldurabildiğimiz derece dar pantolonlar olacak ( kızlarınki kadar dar olmasın ) ve tek renk , desensiz, düz olacak. Paça boyu olarak ta ayakkabının üstüne fazla yığılmamalı ve bilekte de olmasın bu sizi daha kısa gösterir. Üst kısma gelirsek , bol tişört, gömlek ve kazaklardan uzak durun, omuzlar oturacak şekilde hafif dar olmalı, boy olarakta pantolon fermuranın yarısı ile kemer arasında olmalı. Gömlekleri içine koymayı tercih edin ( spor gömlekler hariç ) çünkü bu bacaklarınızı daha uzun gösterir bu arada pantolon ile tişört veya üstünüzde ne varsa artık aynı renk olursa bu sizi daha uzun gösterir. Ceket ve mont ; uzun , bol ceket ve montlardan uzak durun yine omuzlar tam oturmalı ve yine boyu pantolon fermurarı ile kemer arasında olmalı. Siyah deri ceketler veya kot ceketler tercih edebilirsiniz mont olarak ben şişme montları tercih ediyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Ayakkabı kısmına gelelim ; kışları bot olarak ben tek renk siyah botları seviyorum botlar hafif yüksek olsunki ( 2-3 cm kadar ) hem su girmesin hem de boyunuz biraz daha uzun gözüksün ayrıca paçaları botun içine koyanlar var bunu pek tercih etmeyin bacak boyunuzu kısa göstere bilir. Yazları spor ayakkabı olarak air max tercih edebilirsiniz veya sneakers ayakkabılar güzel olabilir.
Güncellemeler
+1 yıl
Şort ve Kapri ; kız kapağının altında olan emekli amcaların giydiği kaprilerden uzak durun. Kapri diz kapağının hafif üstünde olamalı ayrıca şortlarda kızlarınki kadar kısa olamamalı. Kapriler ve şortlar desensiz ve tek renk olmalı. Takım elbise ; takım elbiseyi kesinlikle terzinize ölçüp biçtirip alın , ceket boyuna ve ceketin omuzlara tak oturduğuna dikat edin kalın kıravatlardan uzak durun. Aksesuar ; Büyük saat ve kalın bilekliklerden uzak durun daha küçük aksesuarlar tercih edin
Kısa boylu erkekler nasıl giyinmeli?