+1 yılSeneden seneye banyo yaparsan böyle olur tabi ki şaka şaka :) ben "Elidor" kullanıyorum daha önce böyle sorunlarım vardı zamanla düzeldi herhangi birşey uygulamadım kendiliğinden kayboldu ama şunu unutma banyo yaparken saçlarını ılık suyla ovalamalısın ve en az 4 - 5 defa şampuan sürmelisin onun dışında bitkisel ürünler kullanma çünkü bitkisel ürünler sadece bitkisel adı üstündedir nasıl yapıldığı yazmıyor.
Ayrıca şunuda eklemek isterim sakın ama sakın kurutma makinası kullanma genellikle kızlar kullanıyor saçları uzun olduğu için ama ben tercih etmiyorum.03 Yorumla
Gizli SoranYa ilk cumleni okuyunca sinir krizi gecirdim 😂 sakaymis kurutma makinesi zarae veriyor da ben kurutmazsam hemen hasta oluyorum
Şaka canım ya hemen niye sinir krizi geçiriyorsun kötü birşey olmuş olsa şaka yaparmıyım hiç takma kafana ;) kurutma makinası saç diplerini kuruttuğunu saçların dökülmesine neden olduğunu kepeğin olmasını kat kat arttırdığını biliyormuydun peki? saçların nemli kalması saçlarının beslenmesini sağlar genelde insanlar çok yanlış biliyor sana garip gelebilir ama yeni araştırmalara göre öyle milletin aklına yeni gelmiş araştırmak ama ben bunu çoktan biliyordum saçların ıslak kalması herkesi hasta eder ben demiyorum ki hiç kurutma diye sadece kurutma makinası ile değilde kuru havlu ile kurutulması daha iyi olduğunu söyleyebilirim
Gizli SoranDeneyim bakalim tskler
En İyi Cevaplar
bendede aynı problem oldu geçen hafta tak etti canıma attım şampuanları araştırma işine girdim ve sebamed kepeğe karşı etkili şampuan aldım şu an 1 gram kepek yok dene istersen sebamedde eczane şampuanıdır piyasa şampuanı değil
benzerlik açısından kıyasla diye anlatıyorum saçımı yıkadıktan sonra saçlarımla oynayınca dizim kepekle doluyodu şimdi hiç kepek yok14 Yorumla
Soran+1 yılben hiç böylesini görmedim kendi saçımda kocaman deri parçaları. sirkeyi önerdiler denemeye başladım fayda etmezse bunuda deniyim sağol örneğin en iyi cevabı hak etti arkadaşım:)
Soran+1 yılönce seni seçmiştim ama vicdan yaptım kusura bakma arkadaşım bi kız arkadaş çok hak etti en iyi cevabı kızma bana olurmu seninde soruna 5 puan vermiştim zaten :)
Soran+1 yılsağol arkadaşım :)
Bende de olmuştu bi dönem.. Ketoral diye bi medikal şampuan var o iyi gelmişti bana, 1 kaç haftada geçmiştii.. ama sert bi şampuan ve saçları katılaştırıyor bu yüzden bu şampuanı kullanıcaksan mutlaka saç kremi de kullanmalısın..
Dipnot: Saç kremini saç uçlarında kullanmak lasım saç diplerine sürüldüğünde o da kepek yapıyor :)02 Yorumla
Soran+1 yılben daha kolay bişey denesem iyi olur sanırım :) saçlarım çok kuru ve kabarık yinede teşekkürler :)
- +1 yıl
Ben saçlarım için kullandım o ürünü sorma öyle bir pişmanım ki anlatamam yıllarca kullandım ve eski saçımdan eser yok şu an kabarık gür kalın telli saçlarım fırını açılmış kek gibi sönüverdi keşke sönmekle kalsa döküldü çok çok döküldü tepem gözüküyor desem yeridir inceltti saçlarımı sağlıksızlaştırdı e bende çok geç fark ettim bunları benimde hatam var evet ve araştırmaya başladım bu ilacı çok kimyasal olduğunu öğrendim e haliyle de saç derisine zarar veriyor kökleri zayıflatıp döküveriyor kullanacaksanız iki kere düşünün derim iyi geceler efendim
Nasıl bir kepek kabuk kabuk mu ? eğer egzama varsa dermovat kullan
08 Yorumla
Soran+1 yılyeni yıkadığım halde irili ufaklı deri bilindik kepek tarzı öyle kabuk tarzı değil. sanırım strese bağlı ya da havaların değişimi
Soran+1 yılama egzama gibi değil :( normal kepek inceliğinde sadece iri kepek parçaları
Soran+1 yılama egzama gibi değil kepek tarzı sadece irili ufaklı son günlerde stresliydim ondandır dedim :( egzama daha kalın olmazmı kabuklu deri parçası
Soran+1 yılsöylediğin çok iyi oldu pazartesi giderim 2 aya yakındır çekiyorum bunu. limonla ovmuştum temiz saçı çok yakmıştı bi süre olmadı ama tekrarladı yine
Soran+1 yıldermovat tamam bunu not alıyorum tekrar çok sağol :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Saç Bakım konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle kepeğe neden olan yanlışları yapmamalısın link
Kepek sorununda şampuanlar işe yaramazsa ne yapılmalı link
Kepek sorunu için kullanılan bitkisel formüller link23 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.Şampuanı kepek için olanlardan ne kadar süre kullandın?
Soran+1 yılbitti ve hiç etkisi olmadı.
+1 yılKesin çözüm var. Benim tavsiyem ile arkadaş aldın ve bir sefer kullandı o zaman. 10 yıllık kwpegi bir yıkamasa anında bitti
Şampuanın adı selsun blue adı.
Eczanelerse var. Fiyatı 50 tl mi ne. Bunun en küçük boyunu al. İlk yıkamada tamam. Bir daha kullanmana gerek yok.00 Yorumlaclear yazanlar olmuş ama onlar da boş konuşuyor
içeriğinde AQUA dan sonra SLS olan şampuan hiç bir işe yaramaz
kepek giderir belki ama derinin anasını ağlatır saçı döker
ayrıca SLS kalbe ve ciğere zarar veriyor
git piyasadan SLS siz şamuan bul
bulamıyorsan ben sana yardım ederim eğer mesaj atarsan00 YorumlaAt kılı şampuani kullan bak ciddi söylüyorum annem hep sac dökme karşıtı şampuanlar kullandi hic bir halta yaramadi benimde dökülmeye başlamıştı 2 ya da 3 aydir bunu kullaniyoruz saclarim bile daha hizli uzamaya basladi biraz çabuk yaglandiriyor ama cok guzel :D kutusu 100 tl ama dedigim gibi 2.5 aydır kullaniyoruz ve hala tam bitmedi :D
01 Yorumlakeramini saç dibine kadar kullanma sakın saçlarını sıkı baglama eve geldiginde her fırsatta aç hava almasını sagla ve doktora git cildiyeye danış derim egzamada olabilir bendede vardı benimki kanıyoduda
12 Yorumla
Gizli Sorankanıo evet
Sivas kangalı al kardo en sadık hayvanlar ve en uyumsallar pitbulda öyle ama o tutuğunu bırak desen bile bırakmaz hatta kangalara çok kızınca bazıları küsüp evden kaçmaya çalışıyorlar ölümüne sadıklar 😁 İnsan gibi hatta bazılarından daha iyi
02 Yorumlaaga be bu gece sana yakıyorum 🚬
+1 yılŞampuannını azalt duşta saçını durula iyice enson duruladıktan sonra
Bir kovaya tekrar su doldur ve içine bir tam çay bardagı sirke suyu dök elma sirkesi ve o suyla birdaha durula saçını anında kepekten kurtulursun00 Yorumlakardes hangi sampuani kullanirsan kullan ama sacini cok guzel kurut dutan sonra. bir de cok sicak suyla sacini yikama sac derisini kaldiriyorsun fadketmeden.
10 Yorumla
+1 yılMarketlerdeki şampuanlar değil de bir arkadaşım eczanelerden bir şampuan alıyordu. Durdurmuyordu ama şampuanı kullandığı sürede azalmıştı bayaa. Eczanelere sorabilirsin. Tuzlu olabilir tabii biraz.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
head and shoulders kulandıgımdan berı kepek görmedım saçımda. sanada tavsıye ederim
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim.
hemen eski şampuanına dön. saçlarını çok sıcak suyla yıkama ve kepek var diye saç diplerini tırnaklama. 10 15 güne geçer inşallah
00 Yorumla
+1 yılkonazol diye bir şampuan var doktor yazmıştı bana eczane de satılıyor hafta da 1 veya 2 kullanıyorsun gerçekten çok etkili
10 Yorumla
+1 yılelma sirkesi ve karbonat oneririm haftada bir kere sac diplerine uygula ama elma sirkesi dogal olsun bak
02 Yorumla1tatlı kasıgı karbonat 2yemek kasıgı elma sirkesini bir tabakta karıstır ve bitek sac diplerine masaj yaparak uygula 2 saat beklet ve yıka 3ayda etkisini gosteriri zaten istersen dusunu aldıgın suyun icinede elma sirkesi koyabilirsin hangisi sana uygun gelirse
+1 yılmedikaL şampuan
zetion, ketakonazol tarzı medikal şampuanlar 2 haftada elveda kepek..05 Yorumla
Soran+1 yılclear kullandım şampuan işe yaramıyor
- +1 yıl
bunları doktor veriyo ama medikal bunlar.. piyasa şampuanı değil..
Soran+1 yılanladım teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim.
- +1 yıl
bildiigin bitkisel cozum var mi peki?
Merhaba ben Zigavus'un biber ve at kuyruğu ekstraktlı şampuanı sayesinde kepek sorunumdan kurtuldum.
10 Yorumla
+1 yılAynı sorunu bende yasıyordum kepegın yok olması ıcın hıc bır sey kullanmana gerek yok faydasından fazla zararı var ben kepekle ılgılı ne varsa kullandm cunkı tek bır cozumu kepegın dustan sonra saclarını cok guzel kurutmak dewamlı dene kepek olmaz
04 Yorumla- +1 yıl
ben hep öyle yapıyorum zaten
- +1 yıl
Demekkı ıyı kurulamıyosn gınede benm cozumun boyle oldu daha dukkatlı kurula bence
- +1 yıl
onunka alakası yok bence
- +1 yıl
Ben cozumu oyle buldum aynı sorun bendede vardı ama sureklı uygulamak lazım
Heden sholders tek çözüm, 5 yıldır başka şa puan kullanmadım, süper bişey bu kepek için
00 YorumlaBende kepek sorunu vardı Zigavus'un biberli şampuanını kullandım kurtuldum valla.
00 Yorumla
+1 yılKepek psikolojiktir. Kepekli olmadıgını düşün. İnanki gecicektir.
00 YorumlaDurulama suyuna sirke ekle. Kokusu kötü ama sadece o an kötü. Koku kalmıyor yani.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılOnu deniyim o zaman ay koku kalmaz ins sonuçta okula gidiyoz pis pis gezerim sonra 😂😂 denicem ama
Bende her sampuni kullandim meger su danmış sudan sebeplerle kafamizda kepek olusuyo 😄
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yıl😁😁
Gizli Soran+1 yılCidden dalin nasil bebek sampuani ama yumos yumoş yapar o simdi peki kepege iyi geliyormu bende alim olmazsa
Gizli Soran+1 yılNalet olasıca su😂
+1 yıldiplerine kolonya sür kısa sürede geçecektir. bendede vardı geçti şükür.
00 YorumlaSaç egzaması olabilir. Cildiyeye git, şampuan ve solüsyon verir. Kullanırsın geçer 3 haftaya.
02 Yorumla
Gizli SoranGittim şampuan verdi bir süre geçti ama yine çıktı :S
Saclarını ıslakken baglama ve saclarını ıyı durula.
00 YorumlaBenim saçlarım da yağlanıyor.
Nizarol kullanıyorum ben ve kafam da kepek hiç kalmadı.
Eczaneye danışıp alabilirsin. 7 lira ya da 9 lira felan. Küçük bir şişe.05 Yorumlagerçekten geçiriyormu
çok teşekkür ederim deniyeceğim
aynen haklısın :)
kesin ama kesin cleardan başka kullanma mükemmeldir
10 YorumlaSaç Bakım konusunda 478 cevap paylaştı. bende de var kirlendiği zaman özellikle artıyor.. :(
ama pek takmıyorum..00 Yorumla
+1 yılSuyunuzu cok sicak yapmayin çokta soğuk yapmayin çünkü o kafadaki deriyi soyuyor. bir de annem biz küçükken toz makine deterjani sürerdi 😄
00 YorumlaFazla sicak suyla yikama bir sampuan kullan surekli degistirme ben 1 hafta once degistrdim sampuanimi kepek doldu resmen hic yoktu
10 Yorumlainan bana şampuan kullanma daha beter ediyor yeşil sabun kullan %100 geçiriyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılsaçlarım çok kuru beter olur çok önce kullanmıştım
Soran+1 yılteşekkürler
Soran+1 yılinşallah. teşekkürler
Arkadaşlar benimde kepeğim var ama hep kaşiyorum yara oluyor kaşimasam biryer kaşiniyor terramycin merhem sürülü şu an sıfıra vursam kepek gidermi ya da sıfıra vurup tarakla ya da kaşıyarak kepekleri çikarsam?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen alman markası bir şampuan aldım 21 lira falandı satış fiyatı. Gerçekten çok işe yaradı yani hala var ama çok net şekilde azaldı
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTamamen bitecek kepek bana o lazm
Cevap sahibi+1 yılÖyle kolay mı o iş :D Zamanla geçer bağırsaklarında sorun varsa o da kepek yapar yani stres bile yapar..
Gizli Soran+1 yılBagirsak derken o ne alaka kansizlik var bnde
+1 yılKısa saçta kepek çok kısa süre olur clear man kullan
00 Yorumla
+1 yılben clear men kullanıyorum çok memnunum bende de vardı geçti genelde sürekli şampuan değiştirince olur
00 YorumlaSaçta kepek olmaz saç derisinde olur o yüzden sabun kullan sonra şampuan, şampuan olarak clear man öneririm.
00 Yorumlavichy dercos kepeğe karşı etkili 3 kullanımda bende kepek bırakmadı
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Ben head and shoulders kullanmaya başladıktan sonra, kepek sorunum kalmadı =)
00 Yorumla
+1 yılClear man cok iyi haftada 4 kez yıkasın. Iyice kurulasın başını. 2 ay sonra fark eder azaldıgını
12 Yorumla
Gizli SoranPeki o yazdığım ilaçlar nasıl.
Hepsi çöp alma
eczaneden kepek şampuanı al 2 yıkamadan sonra saç derisi düzelir. kepek kalmaz
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKaç kere kullandım ama bir faydası yok
pirinaya yaglı yesil sabun kullan kepek icin birebir
00 Yorumla
+1 yılBiomeen var ondan kullan.Ama kadınlar için olanlardan.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılSirke ve karbonat kullandınız mı acaba işe yaradıysa bende deneyeceğim çünkü hiçbir şampuan fayda etmedi baya geç oldu sorum ama :)
00 Yorumla
+1 yılKırıntı’nın polifenollü siyah şampuanını kullanabilirsiniz banada bir arkadaş tavsiye etmişti çok iyi geldi bitkisel ve aktarlarda satılıyor
00 Yorumla
+1 yılyıkarken tırnaklarınla deriye müdahale etmeden yıka .
00 Yorumla
+1 yılCanim sac egzamasi var sanirim prozinc salicade i oneriririm
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılegzamamı ya. s
- +1 yıl
Oyle maalesefki
Gizli Üye(36-45)+1 yılbagirsak sorunu kepek yapar yani bagirsak temizligi sart
00 YorumlaSebamed şampuan kullanmayı denedin mi?
05 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Soran+1 yılcilt kremi olarakta sebamed i öneriyolar hassas ciltler için çok iyiymiş onuda denemeyi düşünüyorum
Soran+1 yılteşekkürler arkadaşım
Gizli Üye(36-45)+1 yılkesinlike sacini yikadiktan sonra sirkeli su ile durulamani tavsiye ederim
03 Yorumla
Soran+1 yılbugün ilk kez denedim. her yıkadığımda yapsam çokmu olur acaba
Soran+1 yılclear kullandım lafta bilindik marka teşekkür ederim arkadaşım
+1 yılkepeğe karşı şampuan tek bildiğim 😁😂
01 Yorumla- +1 yıl
eyvallah babus
+1 yılelidor kepege karşı kullan
07 Yorumlahead and shoulders vs dediler
ona ne diyorsun?
ona da iyi diyorlar fakat ben hiç kullanmadım
bir ondan bir ondan yaparim baktım olmuyor ikisini karıştırıp yaparım bir şeyler
ahahah öyle yapma sakın şampuan değişikliği kepegi arttırıyor. Önce biri bitene kadar onunla yıka olmuyorsa digerini denersin
😂 işin espirisi tabii teşekkür ederim tavsiyen için 👍
rica ederim 😀
Head shoulders fayda eder
01 Yorumlaetmiyor onuda kullandım
+1 yılhead & shoulders iyi geliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenimde var napcaz.Çok durulamak gerekiyormuş ama hep yıkıyorum hep aynı
00 Yorumla
+1 yılCildiye uzmanı ne dedi?
00 YorumlaYazın daha az kepek oluyor dımı
00 Yorumla
+1 yılclear çok iyi gelir :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu bence olarak paylaşmanı öneriyorum.
01 YorumlaNasıl paylascam yeniyimde
Gizli Üye(25-29)+1 yılBasını yıkarken tarakla yıka gecer diplerini kazı
00 YorumlaBende de aynısı var ne yapsam düzelmiyor.
00 YorumlaDogal yollatdan kirtulmak mumkun
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler