ve kaç gunde bır alısverıs yapıyorsunuz? bu soruyu acaba ben cokmu harcıyorum azmı test etmek ıcın soruyorum...
Ayda 300-500 lira verırım kıyafete
500-750 cıvarı..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
B şıkkında 500 - 750 civarı demişsin, bu ülkede o para ile geçinmek zorunda kalan aileler var.
Çok zengin bir insanın bile o kadar parayı giyime vermesi, içinde bulunduğumuz şartlara baktığımız zaman kesinlikle israftır, dolaylı yoldan da olsa başkasının hakkını yemektir, zengini daha zengin etmektir,
İşin komiği sadece 2 tane şık var, en az 300 - 500 demişsin,
Bir çok insana göre iyi para kazanıyorum ama yılda bir kere gerekli şeyleri alırım, o da 200 tl yi geçmez, ayakkabı dahil...
Sadece güzel bir deri ceket alma niyetim var, o da yenilen hayvanların derisinden yapılıyorsa yani deri için hayvan öldürülmüyorsa alıcam, heralde hayatım boyunca yaptığım en büyük giyim alış verişi o olacak...
Lütfen biraz mantıklı haraket edin, ayda 500 - 750 tk giyime harcaya biliyorsanız, fakir ama yetenekli bir çocuğun eğitim masraflarını karşılayın da bir işe yarasın hiç değilse...
o para ıle gecınen ınsanlar var ama birde camasıra bu kadar para harcayan var... ıkı tarafıda konusmak lazım
dolaylı yoldan başkasının hakkına girmekten kastın nedir kıyafete isteyen milyonlar harcar kim ne kadar kazanıyorsa okadar harcar insanlar pazardan giyinmek için para kazanıp zengin olmuyor ihtiyacı olana yardım ettiğin sürece kıyafete harcamanın sonu yoktur istersen gider ermenegildo zegnadan, Ralph laurenden giyinir isteyeb gider lcw kotondan giyinir buna kimse karışamaz kimse kimsenin hakkına girer diyede bi taraflarından element uyduramaz
Sürekli düzenli alış veriş yapan birisi değilim. Alış verişimi ihtiyacım çerçevesinde yaparım ve ihtiyacım kadarını alırım. Tüketim manyaklığının ve fuzuli para harcamanın gereği yok. İnsan biraz elindekilerle yetinmesini bilmeli bence. Para durumu ise duruma göre çeşitlilik gösterir. Mesela bir bot almam gereklidir o zaman 200 tl civarı bir parayı gözden çıkarırım. Ama geçen sene aldığım bot kullanılabilecek durumda ise o zaman belki bir gömlek ya da ofis ortamında giyebileceğim bir ayakkabı alırım. Ama yıllık yaptığım harcama 500 tl yi geçmez.
Kıyafete fazla para harcamam çünkü giysilere harcanan paraya acıyorum...
Birkaç ayda bir alışverişe çıkarım bir iki şey alırım bana yeter,ona harcayacağım parayla kitap alıyorum kendime.
Bu arada ayda 1000-2000 harcıyorum diyen insanları da yadırgamadan edemiyorum zira o parayla bir ay geçinen aileler var...
iyide adam zengınse bu parayla gecınen aıle var deyıpte saygı durusunamı gecsın
lan bursum 500 ztn hepsini kıyafete harcasam dilenmek zorunda kalırım! gelirine göre cok muz az mı sen düşün artık
Cevap
50Cevap
ayda giyilen kıyafetler çok pahalı bkz link.
link
neyin ozensidir ben anlamiyorum arkadas yok ayakkabim su marka yok gomlegim su marka nedir bu giyim takintisi marka takintisi be kardesim. bana bu tarz insanlar ayni mersedes krosu ilyas salmanin canlandirdigi karakteri getiriyor aklima:) giyime ne kadar harcarim 3 ayda bir duzenli alisveris yaparim oda mevsimlik .. is elbiseden cok icindekinde kardesim kimse kusura bakmasin.
ne ayı be :) mevsimden mevsime gider alırım kışlık yazlık ya da baharlık ne gerekyosa birkaç cesit kullanırım,nezaman eskidiler yenisini ozaman alırım,ha arada sözmisal bir ayakkabıyı cok beğendim ayakkabım olduğu halde,ha gider onuda alırım,ama arada,fazlası aptal işi,her ay ne harcıycam üste başa para,sen paranı kendin kazanmıyon heralde
arkadaş ben mi anormalim anlamadım herkes ayda en az 150 300 tl para harcıyomuş ben ihtiyacım olduğu zaman veya güzel bişe denk geldiğim zaman alıyorum bişe :D ilginç doğrusu...
valla ben her ay 500 tl verıyorum ayakkabı ve kıyafete ama azaltcam... farkındayım
Önemli olan kıyafetin içindeki kişinin değeri canım o değersizse üstüne 10000 tlik elbise de giyse hiç oluyor ;)
cok doğru... bazıları ne gıyse yakısmaz
Fazla uçmuşsun be yavrum her ay 700 kıyafete verilir mi
farkındayım azaltcam cunku dolaplarda yer kalmadı ve artık soğudum...
Her ay sadece kendime değil, kardeşlerime de kıyafet ve ayakkabı alırım.. Hepsi 750 yi geçiyor..
İhtiyacım dışı pek alışverişe gitmem.. Gereği yok çünkü..
O da aydan aya değişir :)
Senin kadar paramız yok, olsa da ayda 300 400 vermem kıyafete. Paranın nasıl kazanıldığını biliyoruz şükür.
2-3 ayda bir çıkarım. 3pantolon 3 bluz 2 ayakkabı alırım bazen çıkmam neyse en fazla 600 tl harcamışımdır
o zaman bu avmdekıler kım?
onlar gezmeye gelmısler :D bırcok ınsan var yanı ne bılım
fabrikatör kızı ya da özel sekreter olmak lazım her ay bu paraları vermek icin :)
eşim muteahit oda sayılırmı?
aylık dıye bısey yok ıhtıyacım varsa alırım. market alısverısımı bu kumanyamı alıyoruz yaa
ayda 300 ve 750 ? aşağı elbise alanlar kıyafet almıyrmu anlamına geliyor ? ben belki 2. el giyiyorum ?
3 ayda en fazla 200-300, dalga mı geçiyorsun şıklarda sen?
o zaman bu avmdekıler kım? mıllet zırıl zırıl para harcıyor sadece benmı
ayda 20 tl yeni eşortman alırım kışında ayda en fazla 50 60 lira sonuçta ben tşörtsüz geziyorum hep :D
100-250 ama bunun iki katı kadarını kitaplara harcıyorum.Kıyafete fazla harcamıyorum.
2 haftada bir çıkarım genelde. ondada pek bişey almam zor beğenen birisiyimdir.
zenginsin galiba ya da paranın kıymetini bilmiyosun.
Bu seçenekler aylık değil yıllık harcamayı göstermeliydi
paranın kıymetını bılmıyrum evet bu huyumu duzeltmek ıstıyorum
Üniversiteye başladığım için bu aralar biraz fazla harcamaya başladım ama ayda 200-300 lirayi gecmez herhalde..
erkeklerin harcadığı nedir ki :) kadınlar osmanlıyı çökertmişler iştede kanıtı
link
ben kendimi kaybediyorum galiba 1500-2000 arası gidiyo
Sonradan gurme:p
soru sorulmuş cevapladım demek ki durumum iyi
Ay'da bilmiyorum wallaha bir astronot kıyafeti ne kadardır? Ama dünya 200-250 gibi :)
ayda 100 tl yi geçmez sanırım :) ama iişimde takım elbise giymek zorundayım :) ona sanede 2000 de ona gidersanırım :)
her 3 gunde bir cikarim, ayda 1000 - 2000 tl civari
ne?
hahaha banka soymuyorum:) soymama gerek yokki bence ayda 1000-2000tl harcamak fazla degil, neden boyle abartin anlamadim
parası var alıyor sızenekı?
Işsizler, baskalarinin islerine burunlarini sokmayi hobi haline getirmisler sanirim.
yalniz bu gunde degil 'ayda', ayda sadece kiyafete 1000-2000 tl vermek icin 15000 tl filan kazanman gerekmez, ve evet maddi durumumuz cok sukur iyi
Valla bazen bazı aylar, o paradan fazlasını kazanmama ramen, çok gereksiz buluyorum o kadar para harcamayı kıyafete. Hayır o kadar para harcayıp her ay kıyafet alıp ne yapıcam, dükkan mı açıcam, mantığı anlayamıyorum, 100 lerce kıyafet olur 3 yılda, o para ile, bir çoğunu aldığını bile unutur insan.
bir tane kiyafet en az 200 tl filan, birde ayakkabilar, pantol, etek, sort filan
evet kadın kıyafetlerı pahalı erkeklerın bı tısort 20 tl 5 tane alsan 100 :):
her ay 2000tl degil, 1000tl'de harcadigim zamanlar oluyor.. ee tabikide giyiyorum, hem hepsini tutmam. Eskiyenleri atarim.
bu gereksinine gore değişir bence dolabini yenilemek istersen 2000 lira bile harcayabilrsin:)
normal birgunde beğendiğim şeyleri aliyim desen yinede 500den fazla harcarsınız Bnce
değişir.
geçen bir şey almayacağım diye çıktım, bir ayakkabı, bir abiye elbise,bir saten pijama, bir atlet, bir t-shirt aldım.
bazen de tek bir şey alamam.
Oha 2.3 Ayda Bi 150.200 Harcıyorum Bazenn 6 ay bile oluuyor
100-150 lira, erkeğe göre normal. fazlası müsriflik.
100 lira harcıyorum ya da 150. ama her ay alışveriş yapmam tabi. ihtiyacım olan şeyleri alıyorum.
yok be okadarda zengin değilim taş çatlasa 3-4 ayda bir 200 tl gitsin
her ay kıyafet almam bazen 300 tl, bazen 50 tl bazen de hiç almam. Yıllık 1000 lirayı geçmez sanırım :D
üç beş yılda bir ama toplu harcıyorum :) "ucuz mal alacak kadar zengin değilim"
kıyafet dedinde geçenlerde lcwaikikden bir kot aldım kayıp bulamdım hala
valla yıkanıp asılınca yere düşmüş olabılır
elbiseye para harcamam
zaten ne giysem yakışmıyo
yer içer gezerim genelde
aylık cıkmam yıllık cıkarım takrıben 1500-2000 gıbı..
Geçen gün merak ettiğim aldıgm kıyafetlerin fişlerin hepsi duruyodu 12 ay içinde 2000 liraydı
3 ayda bilemedin 5 ayda dolabımda eksik bi'şi hisseder gider alırım.
1 liran var mı ablam be?
anlamadım?
ayda300 olan kıyafete harcanacak alt limit ile ev geçindirmeye çalışıyorum :) varsa dedim bir liran var mı bunun neyini anlamadın :)
sonucta cüzide olsa harcadığın miktar vardır..
olma mı canım illa bişi harcıyoruz.şaka bir yana gelirin le orantıla bence bana göre çok,sana göre şukuleta olabilir
her ay kıyafet almıyorum...
kaç gunde bır ve ne kadar
bilmem ki çok az çıkıyorum çıktığım zaman da 200 lirayı geçmiyo genelde...
tesekkürler
degisiyorda fazla olmaz genelde tasarimi ayni yerde ucuza bulursam onu alirim
3-4 ayda bir çıkarım kıyafet alışverişine
her ay kiyafet almam.
ayda alışveriş merkezi vardıda bizmi satın almadık
Cok almam, zaten eskimiyor yirtilmiyor.
çok harcıyrıum ayarım yok...
Ayda ortalama 150 - 200 TL civarı...
İlla her ay para veriyoruz yani öyle mi :/
ayda 300den az diye bir şık yok nedense ..
ben son 8 10 yılda 1000 lira anca :)
ben çuval giyiyorum. o yüzden gerek yok :)
Ben senede o kadar para vermiyorum kiyafete.
OHA!
şıklara bak lan
kıyafetten çok kozmetik yiyiyor paracıklarımı
bende kıyafet kozmetık ıhtıyacım yok hafıf bı makyajla bıle guzelım
kozmetik anlaşıyın sadece makyaj mı ? deodorattı parfümdü şampuandı kremdi falan kullanmıyorsun heraldeee :) benim bir şampuanım 70 lira
onlar bakım ürünü
benim elbisem yok çıplak dolaşıyorumm
150 falan. öğrenci insanız biz..
Ev kirasımı veriyonuz siz
300-400 arası... her haftasnu cıkar bakarm..
Ayda 300-500 lira verırım kıyafete
: Ayda 300-500 lira verırım kıyafete
Ortalama 2000 lira.cok fazla almam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar