Türk örf ve adetlerinde önemli bir yere sahip olan kırmızı kuşak, artık yerini siyah kuşağa bırakmış durumda..Son birkaç yıldır ünlüler de dahil olmak üzere pek çok kadın, gelinliklerine kırmızı kuşak yerine siyah kuşak takmayı tercih ediyor. Bu akım 2018 sezonunda ise kıyafetlere sıçrayacak gibi görünüyor.. Kıyafetlere ve gelinliklere gotik bir hava katan bu aksesuarı daha önce Tuba Büyüküstün, merhum
Vatan Şaşmaz’ın eski eşi Nurşen Hanım, Merve Kotil Kohen ve Birol Namoğlu’nun eşi Derya Beşerler takmıştı. Son olarak siyah kuşağı Ajda Pekkan’da ve Hande Soral’da gördük. Yakın zamanda pek çok kişide de görecek gibiyiz… Gelinlikte siyah kuşağı nasıl buluyorsunuz? #Meczup
Siyah kuşak takmak gelinlerin vazgeçilmezi oldu! Bu akım 2018 sezonunda kıyafetlere de sıçrar mı?
Bunlar yüzünden örf ve adetlerimiz ayaklar altına alındı. Ne demek ya siyah kuşak? Böyle saçmalık mı olur? Tamamen görgüsúzlük ve densizlik. Kimse kusura bakmasın ama ünlüler artık fazla olmaya başladılar. Evlenip hemen boşanmalar, Günlerce süren ve herkesin gözünün içine soka soka yapılan düğünler ve giyilen saçma sapan kıyafetler ile yaşam tarzları gibi. Yeter artık! Ünlü oldukları için istedikleri her türlü haltı yiyeceklerini sanan kişiler yüzünden evlilik yapamaz hale geldik. Birisi gider eşini evli bir adamla aldatır. Öbürü gider evli adama kuma olur. Diğeri gider başka şeyler yapar. Zıvanadan çıkarttılar toplumu. Herkes özüne dönsün artık. Toplumsal yozlaşma giderek artmaya başladı.
bembeyaz gelinliğin üzerinde gayet kötü duran kırmızı varlığın ortadan kalkması sevindiricidir. gereksiz geleneklerin ayıklanması güzel. gelinlik batılılaşır, kuşak baki kalırsa ne anlanır o işten. eskiden gelinlikler beyaz olsaymış öyle bir geleneğin çıkçağını da sanmam gerçi. zevksiz bir millet miyiz o kadar
herkesin düşünce yapısı bambaşkadır o ayrı ancak gelinlik üzerine gelin evden çıkmadan önce ailesiyle vedalaşırken ailesinden bir erkek kırmızı kurdaleyi dua ederek beline bağlar bu eskiden gelen bir adettir isteyen yapar istemeyen yapmaz ancak moda olsun diye çıkartılan birn çeşit manasızlık zamanla yok olup gitmiştir kara kuşak ben ce manasız siyah yas ve üzüntü temsizcisidir evlendiğin günle nasıl bağdaştırırsın garip geldi bana, herkesin kendi seçimi ama moda olan şeyler adetleri değiştirme gücünde olsaydı ohooo şimdiye amerikalıydık hepimiz :D
Zamaninda ben siyah tonu daha uyumlu olur aslinda diye düsünmüstm. Simdi starlagär yapiyo diye moda olursa canimm cok yanar 😄😄 ben siyah gelinligi bile güzel buluyorum😂 siyah olan hersey hos geliyor zaten. O kirmizi kusagu zaten hakeden, haketmeyen takiyor. Baska renk olsa ne farkeder
Bildiğim kadarıyla kırmızı kuşak bekaretin sembolü. Gelin görün ki bu uygulama kadını cinsel obje olarak gören zihniyetin eserlerinden yalnızca biri. Kırmızıymış siyahmış çeksinler artık ellerini kızlık zarımızdan..
Eskiden bakire olduğunu temsilen kırmızı kuşak takarlardı. Şimdi ise bakire bakmadığından adet kanıyla idare edin amaçlı siyah kuşak takmışlar herhalde😀
Kuşağın her türlüsü kötü anlam bence kırmızı kuşak bakire anlamına geliyor emsela kara kuşak kirli pis kötü kız anlamına gelir gibi saçma bende erkeklerde sikine kuşak taksin o zaman ya
@sherlockHOLMES-09 hayır sikine taksim ne kadar utanç verici olduğunu anlasinalr Belize kırmızı kuşak bağlıyorlar yani bu gece kocam beni sikince seyimden kan gelecek diyoruz resmen biz bunu elalaeme. Nlkanitlamak zorunda mıyız ya ben sevgilimle birlikte oldum kan geldi salak korktu mal ne olduğunu bilmiyor mus benim sevgilimden ayrı bir mal zaten kızlık zarını bilmeyen erkekte var
Benim siyah kuşağım var ona gore ayagini denk al diyor kisaca bence ahaha😂. Ama bence saçma kırmızı kuşak örf ve adetlerimizde hep öyledir bence degisilmeye çalisilmasa daha iyi olur.
Bence bunun anlamı ''Benim bekaretimi sorgulayan köpekler siz kendi önünüze bakın demek olmalı.. Yakında sakallı şeytanlar bunun içinde olmayacak şeyler üretirler..
Bence uğursuzluk getirmiş merhum vatan şaşmasın eşi hamile hali ile duş kaldı tuba büyüküstün iki çocuğuyla çalkantılı bir evliliii var Ajda Pekkan ise evde kalmış
Bilmiyorum ya siyah diye değil de damatlıkla uyumlu renkte takıyor olabilir onlar kırmızı çok patlıyor ama benim lafımla da olmaz bilmiyorum çiçekle veya damatlıkla uyumlu bişi olabilir deee olmayabilir deee
tamam kabul kırmızın takılması anlamından dolayı hoş karşılanmıyor ama siyah çok mu güzel olmuş yani yapmayın allah aşkına herkes neyi değiştirsem diye napıcağnı şaşırdı
Siyah takarmiyim bilmiyorum ama kırmızı takmicagimdan eminim kime ne benim bekaretimden bakire diye kırmızı bir kurdaliye parçası ni geciriyim belime hediye paketi gibi veriliyim millete
Kusak olayi renk fark etmeden sacma zaten benim evlenecgim kadinin bekareti beni ilgilendirir ayrica kadin hediye paketi mi de oyle bir gelenek var cok sacma yani
Siyah kusak takmak bence sacma kırmızı kusak bekareti simgeler siyah kusakta bekareti coktan verdik rahmetli oldu gibi bişey mi yani yok yok kusak hic takmasın bence
siyah kuşa mı😂. uzakdoğu sporlarında siyah kuşağa yükselmiş gelin olabilir. gerdek gecesinde beyfendisinin belini kırabilir. aman ha. pipisini falandin kırar 😂
gelinliğin anlamı yetmezmiş gibi üstüne bide kırmızı kuşak bağlayan zihniyetten tiksindiğim kadar başka neyden tiksinirim uzun süre düşünmem lazım bulmam için.
En İyi Cevaplar