Okulda görüyorum kızlar saçlarındaki kırıkları koparıyorlar bunu neye göre yapıyorlar nereden anlıyorlar kırık olup olmadığını? Bir kıza sordum ama sende kırık yok dedi ancak ben 1 senedir saçımı kestirmedim mutlaka vardır yani bunu nasıl anlayabilirim?Saçta kırık olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Saç kırıkları maalesef saçlarımızın pürüzsüz görünümüne en büyük engel. Evde bulunan bazı malzemeler saç kırıklarını önlemekte bize yardımcı oluyor. Bunların yanı sıra ısıdan uzak durmak, saçları ılık suyla yıkamak da kırık oluşumunu engellemektedir.
Saç kırığı nasıl anlaşılır?
Kırıklar genellikle saçların uç kısımlarından belli olmaktadır. Uç kısımları ikiye doğru ayrılıyorsa saçlarda kırık oluşumu gözlemlenebilir. Kırık saç nasıl anlaşılır? Kırık saçları anlamanın bir diğer yolu da saçları tutamlar halinde burgu yapmaktır. Böylelikle saç uçlarınızı daha rahat görebilir, kırık olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Saçın kırık olduğu nasıl anlaşılır?
Saçın kırık olduğu nasıl anlaşılır?
Nemini kaybeden, yıpranan saçlar kırılıp koparlar. Kırıkları önlemenin en önemli yolu saçların ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaktır. Saçta kırık nasıl anlaşılır? Saçlarınızda kırık olup olmadığını uçlarına bakarak kolayca anlayabilirsiniz. Uçlarına baktığınızda saç uçlarınız çatal şeklinde ikiye doğru ayrılıyorsa, saçlarınızda kırık vardır.
Saç kırıklarından nasıl kurtuluruz?
Saç kırıklarından nasıl kurtuluruz?
Saç kırıklarından kurtulmanın en kesin yolu saçları uçlarından aldırmaktır. Bu şekilde kırıklardan kurtulabilirsiniz. Kırık oluşumunu önlemek için de saç uçlarınızı 3 ayda bir kestirmenizi öneririm.
Saç uçlarınızı evde de kesebilirsiniz. Evde saç kırıklarınızı almak için saçlarınızı tutamlara ayırarak burgu haline getirin. Sonrasında burgunun dışına çıkan saç tellerini makasla kesebilirsiniz. Evde saç kırıklarını alma işlemi 10 dakikanızı alacaktır :) Oldukça basit, pratik.
Saç kırıklarını önlemenin yolları nelerdir?
Saç kırıklarını önlemek için özellikle maşa, düzleştirici gibi aşırı ısılı işlemlerden kaçınmanız gerekmektedir. Aşırı ısı saçları kurutur, kırılmalarına yol açar. Onun dışında saçlarınızı çok sıcak su ile yıkamak, şampuanlarken aşırı ovuşturmak ve tararken zorlamak da kırıklara yol açacaktır. Özellikle tarama öncesinde saç bakım yağı ya da durulanmayan saç kremlerinden kullanmayı tercih edebilirsiniz.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kırıkları önce bende anlamıyordum ama uzama durunca biraz araştırdım ve çok olduğunu anladım ve çok kestirmem gerekiyordu kestirmeme k için bir sürü şey kullandım ama sonunda liquid keratin kullanmaya başladım düzeldi saçlarım sadece hafif temizletme yapmam gerekti.