Saçın yapısı, kullanılan şampuan gibi şeyler de etki edebilir 😄 Mesela sağlıklı kırık olmayan saçlarda boya daha uzun kalır. Veya şampuan çok kimyasal barındırıyorsa boya için agresif gelir ve boyayı çıkarabilir. Bu nedenle alınan şampuan boyalı saçlara özel olmalı. Ve tabi ki saçları boyamadan önce saç uçları aldırilmali.
Değişiklik isteği içine girdiğimizde ilk yaptığımız saçlarımızı boyamak oluyor. Kuaförde olsun, evde olsun çıkan sonuçtan her zaman memnun kalamıyoruz ya da kendimize elde edilen rengi yakıştıramıyoruz. Sonrasında boyayı akıtmanın yollarını arıyoruz :)
Saç boyası ne kadar sürede akar?
Saç boyası ne zaman akar?
Saç boyasının akma süresi boyanın kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Kalıcı saç boyaları 8 haftaya kadar dayanıklılık gösterirken, yarı kalıcı saç boyaları 5-6 yıkamadan sonra akmaya başlar. Saç boyası kaç günde akar diyorsanız ortalama 60 gün diyebiliriz.
Kalıcı saç boyası ne kadar sürede akar?
Eğer saçlarınızda açıcı yoksa kalıcı saç boyaları 8 haftaya kadar kalıcı oluyor. Boya saçtan tamamen ne zaman akar diyorsanız, ortalama olarak 3 ay diyebiliriz. Kalıcı saç boyaları saç tellerine işlendiği için boya tamamen akıp doğal saç renginize dönmeniz mümkün değildir. Ancak renkte değişiklikler meydana gelebilir.
Saç boyasını akıtmak için neler yapılabilir?
Saç boyasını akıtmak için
Saç boyasını akıtmak için sabun en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Ancak saçları çok fazla kurutur. Bunun için iyi bir nemlendirici kremi de beraberinde kullanmanızı öneririm. Saçlar ıslatılır ve sabun uygulanır. 5 dakika boyunca köpüklendirilir, ardından durulanır.
Saç boyasını akıtmak için bir diğer yöntem ise karbonattır. 1 paket karbonat 1 litre suya karıştırılır. Elde edilen karışım saçlara uygulanır ve 1 saat bekletmenin ardından iyice yıkanır.
Sirke de saç boyasının kolayca akması için kullanılan yöntemlerden bir tanesi. Karbonat uygulamasındaki gibi sirke sulandırılır ve saçlara uygulanır. Bir müddet bekletildikten sonra saç yıkanır.
Benmide saçlarım mavi renkteydi şu an yeşil boyamadan önce platin'di :) 3 çay kaşığı karbonatı deriin bir kaseye koy içine de saçının hepsine yetecek kadar şampuan koy sonra iyicene yedir 20 dakika bekle ve sonra yıka :) ben böyle akıtmaya çalışıyorum ama bir tavsiyem daha olucak duruladıktan sonra saçlarını şampuanla ve bol saç kremi sür :)
Merhaba benimde saçlarım platindi maviye boyadım 2hafta oldu beyaz sabunla akıtmaya çalıştım yeşil oldu verdiğiniz tarifi yapsam saçlarım geri eski haline döner mi
Benimde saçlarımı mavi boyadım çok güzel oldu fakat saçımı yıkarken aşırı aktı suratım felan mahvoldu düzelttim onları çıktılar ama şu an saçımı kurutmama rağmen kafamı kaşıdıgında parmak uçlarım mavi oluyor daha once kırmızıya boyamıştım böyle olmamıştı hiç bir yerime bulaşmamıştı saçınız yeşile dönünce akmaya devam ediyo mu
Zarar soyle verir, sacını asırı kurutur sonrasında bol bol yaglarla bakım yaparsan toparlanır.Bazen bana eser, koyu yaparım pisman olup aynı gun icinde tekrar acarım ve hala kel degilim :)
:) onemli degil.. 1 sise soda icine 2 y. kasıgı karbonat ile 1 saat bekletmen yeterli, ardından beyaz kalıp sabun ve ya kepek sampuanı ile yıkarsan daha iyi sonuc alırsın, kepek sampuanları ve kalıp sabunlar da siyah + kızıl boyaları akıtır.
Siz çok hızlıymışsınız 1 parçasında denicem saçı sarmak gerekiyor mu öylece kurusun mu birde benim saçım cok ince sizin ki nasıldı özür dilerim sktım sizide ama baska soru sormicam :)
onemli degil :) elimden geldigince bildigimi paylasıyorum.. ben cok fazla ugrasırım saclarımla yıpranmanın diger nedeni de bu ama bakım yagları ile kısa zamanda toparlanabiliyor.Sarmana gerek yok fakat ben rahat etmek icin havlu ile sarmıstım.Yalnız ne derece yıprandıgını gormen icin foto ekledim, es gecme sonra saclarım senin yuzunden yıprandı dersin kabul etmem :)
Yok olur mu öyle şey siz yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim öyle düşünmem ben saçlarımı hiç yıpratmadım
koyu kahve yapmak istedim simsiyah oldu
sertlesti sanırım sabun yüzünden o kadar yıl dikkat ettim o yüzden korkuyorum ama bu renklede nasıl yaşanır bilmiyorum biraz soldurdum küçük bir parçada denicem yinede ben :)
denedim bu işe yarıyo yalnız üst üste boyamadan uçlar daha koyu kalmış oluyo ya kısalttırdım epeyce yine yetmedi :( karbonatı ya da maden sodasını artırıp uçlara denenebilirmi?
Hergün yıka. s saçımi mavi siyaha boyadım hergün yıkamayla yaklaşık 2 ayda aktı tamamen ha birde zeytinyağıyla masaj yapıp ılık suyla yikayn ca bir kaç ton gittiğini biliyorum ama diğer türlü akitamazsn açmaya falan kalkarsanda yakarsn canım. s sana kolay gelsin
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Seni unutamamis olabilir. Ama dengesiz birine benziyor ilerde ayni hatalari tekrar yapma ihtimali yüzde 80%. Henüz olgunlasmamis karaktersizin teki. Olgun birisi olsaydi o kiza da ümit vermezdi sanada yalan atmazdi.
açıcı rengi değiştirmek içindir. Saçın rengini kalıcı olarak açmak ya da koyu renk boyanın rengini açık renk yapmak vs. Boya çıkarmak yani saçta bulunan boyayı akıtmak için başka bir solüsyon var. Tabiki önceden oryal tarzı bir şeyle rengi açılmış saçın üzerindeki boyayı akıtırlarsa da saç kendi renginde olmaz. Sadece açma işlemi yapılmadan boya yapılan saçın rengi akıtılırsa sorun olmaz.
yok kendi dogal sacımı istiyorum geri :/ ama dogal sacımın üstünde nerdeyse 20 tane boya war ımkansız biliyorum istediğim sey en iyisi siyaha boyamak :/ :((
siyaha boyarsan daha fena olur... bak benim saçlarım kızıldı, kestire kestire kendi saç rengime döndüm ve ombre yaptırıcam. yaklaşık 2 senen gidiyor. kızılda siyah gibidir, lanet bir renktir bence beklemelisin. o şekilde dolaşmak istemiyorsan devamlı topla saçını, düzleştirici falanda kullanma, bol bol krem sür akar boya ve 3 ayda bir kestir canım.