kapalı bayanlar güzel giyindikleri zamam yaptigin kotu bisey kapalisin sen gibisinden laflar işitiyoruz ozmn çirkin mi giyinmeliyiz çarşaf zorunlugu yok kurandada geciyor zaten görünmemesi gereken yerleri kapatiyoruz okdr guzel giyinemezmiyiz ya da yüze ağda ya da kaş bıyık almamalimiyiz kapaliyi diye yapmamalimiyiz😊ben bakimli bir bayanim ve hepsinide yapiyorum resimdeki gibi bir tarzim var lutfen kalp kirici olmayin😊😊bayram hatrina
Kapalı/açık diye ayırmıyorum önce ki bu ayrım bana hiç hoş gelmiyor.
Tesettürlü olan bir kadın istediği renkte, istediği desende kıyafet giyebilir. İsterse başörtüsü takar alttan tayt giyer, isterse çarşaf giyer. Din sadece tesettürlü olanların üzerine inmedi.
''Ama tesottoro kirlotoyolrlar'' Bunu söyleyenler de sanalda karşı cinse yavşayan, milletin karısına kızına bakan abazanlar.
Dini, ırkı ne olursa olsun, kimsenin giyim tarzına karışamazsınız. Eğer bunu yaparsanız birileri de çıkıp der ki ''Alkol kullanmayın İslam'ı lekeliyorsunuz.'' der ve siz de hemen ''yobaz'' etiketini yapıştırırsınız. Bu durumda sizin yaptığınız da yobazlık oluyor.
Anası babası, eşi değilsen kimsenin kıyafetine ka-rı-şa-maz-sın !
5
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
seni derinden kutluyor dualarim seninle saol tesekur edrim
Onlar işine gelmediği her şeye muhalif olan tipler.
Bir kimsenin kıyafetine bakarak Müslümanlığını yargılamak kimsenin haddine değil. Bir insan, toplumsal yönde bir yanlış yapmıyor ve sadece kendi beğenisi için giyiniyor ve bu yönde adımlar atıyorsa buna kimse karışamaz.
İsterse Allah'a inansın, isterse (Teslis) baba-oğul kutsal ruh inancını benimsesin, isterse Shiva'ya tapsın, isterse inançsız olsun, kimse bu meselelere başkasını sorgulayamaz.
O yobazlara da aldırış etme, her söylemlerinin doğru ve adil olduğunu zannederler. Yani umursamaya bile değmezler.
Tesettürlü olan bir kadın istediği renkte, istediği desende kıyafet giyebilir. İsterse başörtüsü takar alttan tayt giyer, isterse çarşaf giyer. Din sadece tesettürlü olanların üzerine inmedi. ? bu yazdığın fetvadır haberin olsun bununla bir kişi amel ederse vebali senindir bu islami bir konu ve bu konunun muhatapı avam değil bu işin ehlidir fikir görüş başka şeydir fetva cevaz ruhsat başka şeydir sen içtihat ehli değilsin müceddid değilsin müçtehit değilsin fakih değilsin alim değilsin usul bilmezsin fıkıh bilmezsin sarf nahiv lugat mantık belegat arabça bilmezsin nasih mensuh bilmezsin medrese ilmi bilmezsin
ama fıkhi bir meselede görüş yapacak kadar kendini içtihat ehli sanıp bu yorumları yaparsın söylediklerini nereye hangi mesnede dayandırarak kendi reyinle kuranı tevil ederek bu hükümlere varıyorsun bu işin olması gerekeni ortada isteyen uyar kafasına göre olanda bana sana ya da bir başkasına değil mahkemeyi kübrada allaha verir hesabını islamda hüküm 4 şeyden çıkar kuran sünnet icma kıyas geri kalan ne derse desin bir hükmü yoktur İ’tibar gaalib-i şâyiadır, nadire değildir. anlayacağın dilde yazayım. Yaygınlığı kabul edilmiş olan adete itibar edilir, ender bulunana değil birgün usul öğrenirsen bu sorunun cevabına muhatap avamın olmayacağını öğrenirsin
giyinmekle tesettürü karıştıranlarınız oluyor. dar giyim tesettür değildir, tesettürün mantığı kadınlığını gizlemektir. başınızı kapattıktan sonra tesettürlü olduğunu sanıp makyajın dibine vuruyorlar daracık şeyler giyiyorlar her yerleri belli oluyor. her yeri belli ettikten sonra bikinili kadından hiç farkınız kalmaz. sınıra riayet ettikten sonra şık giyinmenin hiçbir mahsuru olamaz.
Kuran da geçen tesettür bu değil tabiki illa çarşaf falan demiyorum ama mesela başına taktığın şeyin omuzlarını örtmesi gerekiyor mesela Tesettürde vucut hatlarının belli olmaması ve dikkat çekmemek önemli bu yüzden renklerede özen gösteriyorlar Ayrıca el, ayak bileklerinin de belli olmaması gerekiyor Kaş alma konusuna gelince erkeğe benzemediği sürece alınmaması gerekir Tesettürle ilgili ayetlerin meal ve tefsirlerini okumanı tavsiye ederim Ama kimsenin seni yargılamaya hakkı yok asıl olan bu yaparsın yapmazsın sana kalmış.
Cehennemliklerden kendilerini dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: BiriAllah sığır kuyrukları gibi kırbaçlarla (coplarla) insanları döven bir topluluk. DiğeriAllah giyinmiş oldukları halde çıplak görünen (örtülü çıplak) ve öteki kadınları kendileri gibi giyinmeye zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibiAllah şu kadar uzak mesâfeden hissedilen kokusunu bile alamazlar." (MüslimAllah Cennet 52Allah 53Allah h. no: 2857Allah Libâs 125Allah hadis no: 2128
@Yapbozz yargılamaktan kastım giyemezsin bunu giymek zorundasın diye kimse onun şeyine karışacak değil Ama uyarıp yapmasının doğru olmadığını söylemek boynumuzun borcu Sonrasında ne yaptığı ona kalmış onun günahı bana göre
Cehennemliklerden kendilerini dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: BiriAllah sığır kuyrukları gibi kırbaçlarla (coplarla) insanları döven bir topluluk. DiğeriAllah giyinmiş oldukları halde çıplak görünen (örtülü çıplak) ve öteki kadınları kendileri gibi giyinmeye zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibiAllah şu kadar uzak mesâfeden hissedilen kokusunu bile alamazlar." (MüslimAllah Cennet 52Allah 53Allah h. no: 2857Allah Libâs 125Allah hadis no: 2128
Canım kuranda çarşaf geçmiyor haklısın onun yerine cilbab geciyor ve cilbaba en yakın örtü çarşaf oldugu için carsaf giyilmesi öneriliyor fakat sen gisymezsin rabbinle senin arandadir buna kimse bir şey diyemez kendine bakimda yaparsın bunada kimse karışamaz her koyun kendi bacagindan asilir fakat asıldığı zaman kötü kokusundan etrafındakiler rahatsiz olur seni uyariyorlarsa diger tarafta onlara neden beni uyarmadiniz diyeme diyedir sende onlar seni uyandığında teşekkür et ve bildiğin gibi yap bence söylenenlerede aldırma bildiğin yoldan ilerle :))
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kur'an'da çarşaf geçiyor çarşaf Türkçe bir kelime olduğu için onun yerine aynı anlama gelen"cilbab" kelimesi geçiyor Kur'anda Türkçe kelime yazmaz Arapça yazar biraz araştırın emredilen örtünme çarşafta olduğu gibi vücut hatları hiçbir şekilde belli olmayacak maksat sadece görünen yerleri kapatmak değil öyle olsaydı basörtüsünün altına tayt giyerdi herkes bıyık zaten alınması gereken birşey günah değil kaş alınması ise günahtır hadi onu da geçtim kapanıp makyaj yapanlara ne demeli kapanmanın amacı dikkat çekmemektir ama bazı kapalılar açıklardan daha çok dikkat çekiyor peygamber efendimiz taa o zamanlarda yeni nesilde kapalı acıklar gelecek demiş yani bu tarz tesettür değil kapalı açık
Herkes çarşafa girsin demiyorum ama başını kapatıp pantolon gitmemesi kıyafetlerinden vücut hatları belli olmamalı makyaj olmamalı kısaca başını kapanacaksaniz dikkat çekmeyeceksin
@Lily01 ayrıca güzel bir şekilde kapanıp kapalılık gerektirdiği gibi davranıyorsan seni takdir ediyorum dediğin gibi bir genç kızın hayatında en güzel olduğu yaşlarda bunları yapıyor olması seni seven adam içinde çok güzel ahiretin içinde çok güzel
Önemli olan kültür degilki Allah'ın emrettiği hem illa çarşaf giyin diyen yok en azından dikkat cekmemeli başörtüsüni örtüp makyaj ve dar pantolon giymek abes duruyor Kur'an'a uygun tesettür bu değil ben sadece uyardım uyup uymamak size kalmış
istediğin gibi giyinmek en doğal hakkın. ancak soruna cevap vermek gerekirse güzel giyinmekten kastın dikkat çekici bir şekilde giyinmek ise bence kapanmanın mantığına ters. Resimdeki kızı gayet dikkat çekici, kapanmanın amaca ise dikkat çekmemektir bence.
Bana garip geliyo ya bilmiyorum amaç erkeklerin dikkatini çekmemekken bazı kapalılar öyle giyiniyo makyaj yapıyoki hepimizden güzel oluyolar ama dediğin gibi çirkin giyinin de yazmıyo kuranda sonuçta bu kadarını bile yapabiliyosan helal olsun kardeşim bunu yapamayanlarda var mesela ben :D zaten dört dörtlük olmak zor önemli olan yapabildiğin kadarını yapmak
Modernize olmuş toplumumuzda söylediğin yanlış değil bilakis elzem. Doğru yanlışlığı bir yana, o ayrı tartışma konusu, sosyalleşirken şık olmak her zaman olumlu intibaa bırakır. Üstelik kafalardaki araplaşmış Müslüman-Türk kadın imajını yıkmakta da büyük yarar sağlayacaktır. Görseldeki kadın da, kişisel görüşüm, gayet hoş görünüyor. Fakat şu başın arka kısmını niçin uzatırlar (alien vari) hiç bir anlam veremiyorum. :)
senin ya da bir başkasının ne dediği önemli değil bu işin nasıl olması gerektiği icmayla sabit ve bu konular sadece akılla yorumlanıp reformistçe yorumlanamaz örtünmeden maksad kadının fiziki çekiciliğini ve görselliğini gizlemektir bakılıyorsan tesettürde değilsin bu kadar inananlar allahın dinine uyarlar mekke müşrikleri gibi dini kendilerine uydurup müşrik olmazlar
Olay ne biliyormusun kardesim sen kapandiginda erkekler tarafından dikkat çekmemelisin benim kapalı bayanlar açıklara gore daha çok dikkatimi çekiyor demek ki kapanma doğru degil. Mesela çarşaf zerre dikkatimi çekmiyor çünkü ne vücut hatları belli oluyor ne yüzü ne de kim olduğu geçip gidiyorum bu boyle yani
evet boyle giyinmek zorunda degizli ayrica ben suriyelilere benzemiyorum onalrdan nefrt ediyorum allah hepsinin nelasini versin onlar daha pis kapali giyiniyorlar analtabildimmi
@İncrediblevelocity Cehennemliklerden kendilerini dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: BiriAllah sığır kuyrukları gibi kırbaçlarla (coplarla) insanları döven bir topluluk. DiğeriAllah giyinmiş oldukları halde çıplak görünen (örtülü çıplak) ve öteki kadınları kendileri gibi giyinmeye zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibiAllah şu kadar uzak mesâfeden hissedilen kokusunu bile alamazlar." (MüslimAllah Cennet 52Allah 53Allah h. no: 2857Allah Libâs 125Allah hadis no: 2128
Elbetteki güzel giyinir ve giyinmeli ama guzel giyinmek bazi kapalilar tarafından yanlış anlaşılmış durumda. güzel giyinmek dikkat çekici olmak demek değildir. Şık giyinmekte temiz giyinmektir. ama malesefki bu durumu yanlış anlayıp tesettürü amacından saptıran bir sürü insan yüzünden tüm tesetturlulere karşı on yargı oluşturuyorlar. ve gercekten ki öyle kapalılar görüyorum ki açık bir kadından daha sexy görünebiliyor.
güzel giyindiği için değil açık gibi giyindikleri için öyle denior ben çok görüyorum dar paça kısa pantolon giyip üzerine sadece kısa uzun kollu giyiyo üzerüne de wşarbı takıyo kapalı olmuş oluyo kapalı olmak sadece başını kapatmak değildir yüm vücut hatlarını kapatmaktır bazı o kadar güzel giynen kapalılar var ki özeniyorum ama o dar paça kısa pantolonu giyinenleri görünce de kapalılıktan soğuyorum
Giyinemez. Amaç dikkat çekmemek. Güzel giyineceksen, kadın gibi kadın olman gerekir. Saçını açıp, fönünü çekip, cici cici giyinip, güzel bir kadın olabilirsin. Kimse de tahrik olmaz. Kendini iyi hissedersin.
Ben 21 yasindayim gencim ömrümün en guzel doneminde fizigum duzgunken niye kötü giyineyim ki ben dikkat ederim giyimime bakimima zaten dışarda pardesu giyiyrm icime giydigim gözükmüyor
Böyle ikilemde kalman yerine, Doğru dürüst en güzel kıyafetleri giy düzgün fiziğine, saçlarını da yap bir güzel. Çıtı pıtı bir genç kız ol. Koca neneler gibi görünme başını örtüp, şalvarı giyip.
Bak kardesim ben senden buyugum ateistim ve sana objektif bir yorum yapacagim. Hepimiz savasiyoruz sende savasacaksin. Ya çok dindar olup carsafa gireceksin Ya dindar olup tesetturde kalacaksin dikkat cekmeyecek sekilde. Ya da normal kapanacaksin. Tarafini seç fazla geçmeden. Hepimiz elestiriliyoruz secimlerimizden dolayi kasma uzulme insanlara bakma sen. Ama tesettur giyip bakim yapip cikamazsin disari bu aykiri. Dikkat cekmemen lazim
onlar ilk. once kendilerini sorgulasin sonra gelip beni sorgulasinlar allah yanina birakmicak o insanlsri neden arkasindsn konustun diye boyle giyiniyorsam cezasii cekicem oyle konusuyorlarsa cezasini cekicek cunku adalet ALLAHINDIR
Ben yasadiklarim yuzunden saptim tatlikizbella hanim... Yasadiklarim cok agirdi ve bu benim adalete olan inancimi sarsti. Ama bu burda tartisilacak konu degil.
Zaten İslam'ı benimsemeyenlerin amacı da bu başını kapatıp dapdar giyindirmek basörtüsünü oyuncak gibi kullanmak bu ayrıca o korkutmak dediğin şey Allah'ın ayeti Allah korkutmak için mi indirmiş
Tatlim bende kapaliyim guzel giyinmek sunnettir zaten olması gereken disari cikarken 2 . bir nsey giymek pardesu ferace olur elestirilen bu giyilmiyor makyaj yapiliyor yoksa hatlarini belli etmiycek sekilde giyin şık giyin niye kötü giyiniyim ki
Bir derdim yok minik bu sayfadan cikicam fakat bazıları gelip saçma sapan şeyler yazacak bazılarında ona inanacak yanlış bir şeye engel oluyorum bu benim hoşuma gidiyor
Ayet yazmakla olmuyor bir. Suru hoca arkadasim var 3 yil dini egitim veren kreste calistim bize her ay sohbete gelir lerdi onlara merak ettigim herseyi sordum ki senin yazdigin bu ayeti ve bircok ayeti ben ezbere biliyorum sana kibarca fikrini sordum sen hakaret ediyorsun
Dedikleri hep su disariya cikarken pardesu giyilecek başörtü omuzlari kapatcak pardesu dar olmiyck parfum makyaj zaten gunah kadinlarin icinde istedi gin şıklikta giyin erkek yok zaten
biz kapanmaya ve guzl olmaya hakkimzin yok. biz hicbirsey yapamiyaiz erkeklerimiz bizi aldtadir erkekler ikinci kadini alir erkekler istedikleirni yapar biz orturuz cocuk doguruz erkegimizi isini halledriz biz sadce seks objesiyiz. malesef bazilarina gore yapbozz
Özgür ol fakat bunu benim peygamberimin mirasıyla oynayarak yapma giderim Arabistan'da giderim sıkıntı yok yeterki bu yobazlasmis zihniyette uzak durayim
ben peygamebirmi cok seviyorum Allahimada kurban olurum sadece aklima bir takim sorular vardi ve gercekten yardimci oldunuz sagolun ben yobaz degilim. sadece kadin haklarima cok. onem veriyorum ondan kirdiysam ozurdilerim iyi bayramlar😞😞😞
ya bence el ayak yüz acik olabilir gerisi kapali olmasi gerekir diye biliyorum yani cok dar vucut hatlarini belli eden seyler giymesi tuhaf geliyot birde sallarindan saclarinin onu gozuken velan hatta pantolan tisort basinda cember takilanida gordum bence dogru deyil el ayak yüz gozukucek sekilde normal ne cok bol ne cok dar guzel seyler giyebilirler bence girde kapali dikkat cekmeyecek diyenler de bos laf yapmasb bir kadın her zaman dikkat cker
inançların getirdikleri ile tarzlar özleştirilemez... onu bir kalıba koyamazsınız... resimdeki kendi kalıbını oluşturmuş tarza uygun ama kapanmaya değil...
Bu şekilde giyinirsen evet kapalı oluyorsun. Ama tesettüre uygun mu hayır değil. Tabikide istediğini giyip istediğin şekilde bakımını yapabilirsin. Buna kimse karışamaz.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
senin gibi dusunen insan cok zor tatlim keske herkez sen olsan saol
Ben yanlış bir yorumda bulunduğumu düşünmüyorum. Çok şükür Allah a onun gönderdiklerine inancım sonsuz. Sadece ben herkesin kendi istediğini yapmasında bir sakınca görmüyorum. Herkesin kendi aklı vardır ve isteyen istediği gibi yaşar. @Yapbozz
Eğer altına dar pantolon ya da dine aykırı olacak bir biçimde giyinmiyorsan sorun yok. İnsanlara çok takılma. Ağda konusunda da kadın kadın gibi olmalı.. Güzel bence bu tarz isen..
Bundan birkaç ay önce sıktınız siz sanki öyle hatırlıyorum. Ama güzel bence. Kuranda her ne kadar böyle geçmese de siz de insansınız. İstediğinizi yapın. Dünyaya bir kere geliniyor sonuçta. :")
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evet yüzünde boya falan olmayacak islami gerektirdiği gibi yasayin süslüman olmayin.. kisaca erkeklerin ilgisini cekecek tahrik edici şekilde suslenmeyin zaten kur' an in emirleri de böyle değil mi o yaptığın makyaj buna ters.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
ama duyuyoruz çarafli kadinlar bile tecavuze ugruyor erkekler yuzunden cok kısıtlaniyoruz hemen hemen nerdeyse hicbirsey yapmamal zorunda kaliyoruz erkeklerin nefsi yuzunden sudi arabistands kadinlar araba surmesi yasak neden ki dikkatmi cekiyolar yoksa araba suren erkekler cekici bulup trafik kazasimi gecirir
Konuyu farkli yere cekiyorsun. Benim dediğim su yukardaki tarz ve yaptığın makyaj ayrica o ayak bilekleri görünüyor ve pantolon cok dar olabiliyor bazen bunlar karsi cinsi etkileyen şeyler. Otekiler ise kani bozuklar illaki çıkıyor ülkeden insanlardan o ayri bir konu.
Görünmemesi gereken yerleri kapatındır fakat asıl amaç karşı cinste şehvet kendisine karşı bir istek oluşumunu önlemek içindir.. bahsettiklerin tam tersi oluyor 🤔
Kapaliligin amacı dinini yasayan bir bayan olarak karşı cins tarafindan ilgi cekmemektir dindeki kapalılık tankı bahsediyirsunuz Birde p. o. r. n. o karagorilerinde var onlar gibimi olmak istiyorsunuz
Ama bir erkek öyle düşünmüyor çoğu zaman kapalı kızlarla apsurt giyindigi için fantazi hayalleri kuran dayılar tanıdım Aşırıya kaçarsa bir açıktan daha beter olurlar açık olmak onlar için daha hayırlı olur
Hayır tabiki sonuçta Allah için kapanıyorsunuz bu çok güzel bir sey Sadece Sade giyinmek daha makbul ondan ben buraya kadar yapabiliyorum diyorsanda kimse bir sey diyemez
Bakımlı ve temiz olmak allahın bir lütfudur yani birilerine güzel görünmek veya yorumları yapmaları için temizlenip giyinmiyoruz hersey allah rızası için
Bir bayan eşine en güzel şekilde görünmek için her şeyi yapabilir nur süresinde ve hadislerde nasıl kapanmak gerekiyorsa dışarda o şekilde gösterişten uzak giyinmeli
Bence kapalılar güzel giyiniyor güzel tarzlar ama vücutları bakımsız bunu şu resimdekinde. Daha güzel hatunlarda gördüm kaç tane birlikte oldum hiç lazerli Yok.. vs vs
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kuranda vücudunuza yapışan şeyler giymeyin saçınızı deve hörgücü yapan kadın çıplak bir kadınla aynıdır da deniliyor
Ben yargılamadım Allahın emri olan tesettür ne demek kadının kendini gizlemesi saklaması koruması demek ama böyle gösterişli şık tarz renkli giysiler kadının testturune zarar verir kadını belli eder saklamaz korumaz
Yargilamak degil kardeş bir kız neden kapalı giyinir dinine uydugu için bedeni belli olmasin diye dikkat çekmesin diye ee peki sen suslenince guzel giyinince aferdersinde acik giyinenden daha cok dikkat cekenler var dozu kacirmadan yapilmali hersey.
En İyi Cevaplar