Biz kızlar bir şekilde alıştık topuklu ayakkabıya peki erkekler de giyseydi yürümeyi başarabilirler miydi?

İsteseler giyebilir diyenler? Zaten ilk başlarda erkeklere ait olan birşey di sonradan size geçti bir çok şeyin olduğu gibi topukluda ayni sekilde kadinlara gećti, isteseler giyebilir diyer birşey yok dar görüş açısından değilde bunu giyen erkek kerimcan gibileri olabilir tabi ne kadar erkek diyebilirsek erkek bakım yapabilir modaya uyup tarz giyinebilir ama bunu abartmanın anlamı yok burda çogu erkek giyerim demis verin ellerine birer topuklu giysinler 😉 yarışma vs dısında kimse giymez :)
insanın biomekanigine aykırı olan birşey giymezdim zaten 5 cm den yüksek topuklu bilimsel olarak zararlı imiş nerede okudum hatırlayamadım ama aklımda öyle kalmış... hem kadın da topuklu ile yürüyemiyor ki erkek de yürüyemez ki topuklu ayakkabı ile yürüyebiliyor olmayı başarı olarak tanımlamak da ne seviye bir toplum olduğumuzun basit bir örneği olsa gerek.. yine güldüm yine güldüm 🙂
Topuklu ayakkabının tarihi epey eskiye gidiyor sanılanın aksine. Ve hem erkekler hem de kadınlar kullanıyordu ama amaç estetik değildi. Hatta erkekler arasında daha yaygındı bile denilebilir. Rönesansla birlikte başladı güzellik ve moda sektörüne dahil edilmesi. Sonrasında da kadına özel bir kullanım alanı oluşturuldu ki pazarda daha büyük bir yer edinebilsin ve feminenlikle bağdaşsın. Kadınların daha kadın olmak için kullandığı bir objeye dönüştü işte günümüzde de.
Hayır hemde yakışmaz 😣😄
de ayrı😣😄
Tamam oldu 😄
Cevap
102Cevap
topuklu ayakkabının ilk kullanım amacı osmanlı döneminde bugün Fransa dediğimiz ülkede erkekler tarafından kullanılmaktaydı edep ve adap olmadığı için tuvalet adabı yoktu evlerinde poşete sıçıp sokağa atarlardı ve erkekler ayakkabılarına takılmasın diye topuklu ayakkabıyı icat ettiler aynı şekilde şemsiyede üstlerine gelmesin diye aynı ülkede kullanılmaya başladı şaka gibi gelir inanması zor ama gerçek.
Erkeklerin ve kadınların ayakları fizyolojik olarak aynı ise rahatlıkla yürürdü...
Sırf biraz daha güzel görünebilmek için? Ama öyle bir şeye gerek var mı? ya da boşuna acı çekmeye gerek var mı?
Kadınlar kullanmıyorken erkeklerin kullandığı bir aracı erkekler kullanabilir mi sence?
sanki marsa koloni kuruyorsun topuklu ile yürüyünce biz su üzerinde bile koşan çıkar arizona kertenkelesi dolu bizim buralar :)
68.media.tumblr.com/.../...ls45bsKD1s5a3cr_500.gif
Mısırlı çiftçiler toprağa batmamak için ayakkabılarının altına topuk takmıştır. At süren erkekler eyerin üzerinde rahat durabilmek için topuklu ayakkabı kullanmıştır.
Modern topuklu ayakkabının ise Leonardo Da Vinci tarafından tasarlandığı sanılmaktadır. Topuklu ayakkabının yaygınlaşması ise 17. yüzyılda başladı. 1680 yıllarında kadınlar bir değnek yardımıyla yürüyebilecekleri kadar yüksek ve ince topuklu ayakkabılar giymeye başladı. Aslında olay buydu zaten :) İsteseler giyerler.
Topuklu ayakkabı zaten ilk erkeklerin giymesi için üretilmiştir
Avrupa' da sokakların çöpten geçilemeyecek hale gelmesiyle birlikte yüksek ayakkabılar üretilmeye başlanmış bunu ilk önce erkekler daha sonra da kadınlar giymişlerdir
Belki mecbur kalsalar giyebilirler 😄😄
Ben bilmem eşim bilirde giydiriyorlardı adamlar koşuyordu resmen topuklularla.. Bence yetenek var bizden iyi yürürler..:))
İşin ucunda araba var nasıl koşmasınlar😁😄
Olsun ama 😀yapabiliyorlar demekki sen ona bak:))
Takdire şayan gerçekten de=))
Adamların ayaklarına dikkat çekerim. Ne yürümesi dans bile ediyorlar 😅
https://m.youtube.com/watch?v=6kxLeC9r45kMısırlı çiftçiler toprağa batmamak için ayakkabılarının altına topuk takmıştır. At süren erkekler eyerin üzerinde rahat durabilmek için topuklu ayakkabı kullanmıştır.
Modern topuklu ayakkabının ise Leonardo Da Vinci tarafından tasarlandığı sanılmaktadır. Topuklu ayakkabının yaygınlaşması ise 17. yüzyılda başladı. 1680 yıllarında kadınlar bir değnek yardımıyla yürüyebilecekleri kadar yüksek ve ince topuklu ayakkabılar giymeye başladı. Aslında olay buydu zaten 🙂 İsteseler giyerler.
İlk topuklu ayakkabı zaten erkekler için üretilmiştir, Paçaların kirlenmemesi ve soylu kişilerin daha uzun gözükmesi adına.. bunun yerini zamanla moda almıştır
Özellikle düz duvara tırmanan elemanların isterlerse topukluyla futbol maçı bile yapabileceklerinden şüphe mi duyuyorsun :)
Ben rahat adamım rahat değilse kundura bile giymem o ayrı :)
Alisirlardi...:) bir kiz olarak hic topuklu ayakkabi giymiyorum ve de giymeyi dusunmuyorum. ohh mis gibi sporlar , babetler dururken onlar da neymis:dd
Videyu 1.22'den itibaren izleyebilirsiniz 😄
adamlar muthış ben yapamam o hareketlerı topuklu ayakkabıyla 💣💣🔥🔥👏👏👏
Bunun benzerini kramponlarda yapıyoruz biz ama tek bir denge merkezi olmadığı için elbette daha kolay topuklu ayakkabıya göre fakat sanırım ben yürümekte fazlasıyla zorlanırdım.
Once siz basarin da bizi sonra düşünürüz. Hala yeni doğmuş ceylan gibi yürüyor çoğu
Çok guldum ☺☺
@altinkalp12e seni güldürebildiysem ne mutlu 😁
Bir çok kızdan daha iyi kıvıran bir kesim var. O tür erkekler rahatlıkla giyip yürüyebilirdi.
Ben beceremem şahsen. Sırf uzun boylu görüneceğim diye kendime eziyet etmek saçma gelirdi.
Başarırdı bizde annemizin karnında topuklu ayakkabı kursu alip doğmadık
topuklu ayakkabıyı tarihte ilk erkekler kullanmıştır. sebebi ise paçaları çamur olmasın diye. daha sonra topuklu ayakkabılar bayanlara kalmıştır :)
Spor bile yapani var 😄😄
Saolsun şu eşli yarışılan programlarda topuklularla gayet güzel yürüdüklerini hatta koştuklarını gördük.
42 numara topuklu ayakkabı görüntü olarak zaten çok kötü erkeklerin topuklu ayakkabı giymesi feceat olurdu.
tabikide başarır ben bilmem eşim bilirde az koşmadılar topuklularla ama biz öyle saçma şeyler yapmayız
Başaramaz erkekkerin ayak yapıları buna uygun değil gerçi şöyle birseyde var çoğu kadinda beceremiyor zaten yürümeyi... full time hayatinda spor ayakkabi giyen kiz sadece düğün de topuklu giyerse daha komik seylere rastlayabiliyoruz hayatta :))
Travestiler giyiyor işte, gayette yürüyorlar yani :) Neden yürünmesin ki.
Topuklu ayakkabıyı ilk giyenler erkeklerdir. Erkekler için üretilmiştir.
Topuk sınıf belirtisidir. Alt sınıf insanlar topuk giyemezdi, topuk ne kasar yüksekse sınıf okadar yükselirdi.
Wow! Bunu bilmiyordum.
Bence sıkıntı yok, yolda böyle insanlar görsem sevindirici olurdu
zaten ilk olarak erkekler giyiyomus topuklu ayakkabiyi o yuzden evet yuruyebilirler
ilk kez topukluyu giyenler küpeyi takanlar erkekmiş
bence başarırlar.
ilk topuklu ayakkabı zaten erkekler için icat edilmiştir. zamanla bayanlara ulaşmış ve sadece onlara kalmış bir nesnedir.
Başarırım onu giyen bir insan değilmi insan o zmana bende başarırım ha kafayımı yedim hayır...
Yumurta topuk giyebildiklerine göre başarabilirlerdi sanırım.😕
oo benden iyi yururlerdi kesin. saclarini bir uzatıyolar benden guzel gür oluyo 😄
Yakında giyicekler diye korkuyorum zaten, ama babet çorabın bir üstü kalpli toka olucak diye tahmin ediyorum ben
1973 yılında saten topuklu ayakkabılar erkekler için uretılmıs sonra kadınlar gıymıs..
yürürlerdi. taktik verirdim. o kadar zor değil merak etmeyin. bizde doğuştan öğrenmedik.
Kadınlardan iyi yürüyecektir kesinlikle.. Aynen kuaför veya mufak şefliğinde olduğu gibi kadınlardan iyi olacaklardır.. ☺️
Kemikleri bizim kadar esnek olmadığı içim estetik yürüyemezlerdi
Alışılır zamanla. Her şey çözülür, üzerine biraz çalışırsanız...
Vallah bazi erkeklerin benden daha iyi kıvırdıklarını görünce, oda bana çok imkansız gelmiyor 😂😂
Niye... bazı erkekler kızlardan daha iyi yürüyorlar 😂
Ya ilk erkekler giyiyordu topuklu kadın değil. İsterse alışır da ne gerek var yav 😒
Bkz. Topuklu ayakkabının tarihçesi 😂 ilk başta lordlar , krallar kullanırmış yani erkekler
Hayır belki zayıf olanlar olabilir yakışmazdı zaten.
sanmıyorum çunkü kadinda zarafet denen bir sey var bunu erkekler tasıyamazdı
erkeklerin ayağı büyük oluyo genelde o yüzden sanmam denge kurabileceklerini
Bu iskenceye erkeklerin kendilerini zorlamasini asla beklemem 😂
kadın yapabılıorsaa bbızz neden yapamayalım knka ayaparızzz
Biz topukluya alıştık diyelim siz sivri burun kundura mi giyeceksiniz 😂
Sanmıyorum. Ben bile yürüyemiyorum topuklu ayakkabı ile.
O kadar şeyi sırtlanıp başarıyoruz, bunu verin yollayın gelsin.
Üstesinden elbet geliriz..
böyle sokakta gördüğüm ilk topta ayakkabı çöp olurdu :D kafa gözde kırılırdı
Tamam da ilk topuklu ayakkabıyı erkekler giyiyor sonra kadınlar 😊😊😊
Neden başarmayalım. Sizin genlerinizde topuklu ayakkabi ustalık geni mi var?
Sennin çocuk doğurmak haricindeki herşeyi erkeklerde yapar güzelim.
Yürümeyi bırak toplukluyka dans eden tanıdıklarım var (erkek)
İsteseler giyebilir diyenler? Zaten ilk başlarda erkeklere ait olan birşey di sonradan size geçti bir çok şeyin olduğu gibi topukluda ayni sekilde kadinlara gećti, isteseler giyebilir diyer birşey yok dar görüş açısından değilde bunu giyen erkek kerimcan gibileri olabilir tabi ne kadar erkek diyebilirsek erkek bakım yapabilir modaya uyup tarz giyinebilir ama bunu abartmanın anlamı yok burda çogu erkek giyerim demis verin ellerine birer topuklu giysinler 😉 yarışma vs dısında kimse giymez 🙂
bende ilk giydiğimde beceremmiştim, giydikçe alışıyorsun, başarırlardı yani
.
Bugün tüm dünyanın zararlarını kabul ettiği bir ayakkabıyı güzel, çekici, şuh artık başka ne ile adlandırılıyorsa bilemeyeceğim.
Asla giymem.
.
topuklu ayakkabının tarihini ve ilk kimlerin giydiğini araştır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar