açık konuşayım ilgi çekmeyecek moda için giyinmeyecek akra çarşaftır cilbabın adabı bak gögüsleri belli oluyor boyuu bile ne gerek var böyle giyinmeye kız kapalı MANKEN adı üstünde ilgi çekecek şeyler bunlar yanlış
0
28 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kadınlar ne giyerse giysin göğüsleri belli oluyor zaten ne kadar bol giyerse giysin farketmiyor ki bide çarşaf daha çok dikkat çekmiyor mu ben öyle düşünüyorum yani
Ben "çarşaf giymek sacma" ya da " çarşaf giyin diye bir emir yok "diye birşey demedim tamam hadis botle olabilir fakat günümüzde çarşaf daha çok ilgi çekiyor bunu belirttim sadece önemli olan niyet ve senin vücudunun tamamen kapatılması hatlar belli olmadan bunu çarşafla yaparsın kumaşla yaparsın kıyafetle yaparsın neyle yaptığının bir önemi yok yeter kı örtün dikkat çekmeden ve hatlarını belli etmeden umarım açıklayabilmisimdir
Erkekler içini daha çok merak ediyor bakma isteği uyanıyor bunu erkek olarak benden daha iyi bilmen lazım etrafta çarşaflı bacilarimiza yiyecekmis gibi bakan erkekler yok mu ee suç kadında mı hayır çünkü çarşaf giymiş e ozaman niye bakar bı insan? Demekki çarşaf ya da başka birşey hiç önemli değil
bak böyle daha kotu ama carşaf diye gelemezler anca oylr bakarlar boyle yanins gelir takip ederler oyle boyle derler sen ALLAH in buyurdugunu yap ilgi çekmemek yaşinin ve guzelliginin belli olmamasida gerekiyor bacım bunu dedikten sonra ne istersen yap yani
Bak Allah'ın emirlerini yerine getirmeye çalışıyorum ben her kul gibi ama kapanan insanlar illa çarşaf giymeli giymezse kapanmış olmuyor cumlelerine katılmıyorum dikkat cekmesin hatların belli olmasın yeter hiçbir ayette zorunlu kilinmamis çarşaf zorunlu kilinsaydi onada uyulurdu elbet
carşaftan başka birşey karşilamiyor diye soyluyorum bir bu kim acaba babanemmi annemmi carsaftanda belli olmuyor dur bakayimda tanir beni diye bakmak var bide bu ne bu kapalimi simdi ama yakismis heee guzel olmus diyip bakmak var secim yap
İşte benim anlatmak istediğimde bu Allah çarşaf giyin diye buyurmamis örtünün demiş neyle ortunursen ört ama örtün yani ayrıca dikkat çekme erkeklerin pis dusuncelerine alet olma kısaca bu yani
ben sana sadece gösterdim dogrusunu hidayet ALLAH tandir ben sadece gosteririm keyfin bilir bacım istersen yap istersen yapma atesin beni yakmaz ya da ben sana odun olmam her nefs kendine racidir diyor ayette
bacim sen hadisi boşver onlar bilmiyor boylede olur mu diyosun 2 parcali diyor senin mahremini ortüyormusun bununla orttugune inaniyormusun basin deve horgücü gibi olmuyormu simdi sana ayet hadis yazarim bile bile yaparsin daha cok gunah islersin bak
İslam'da niyet önemli canım kardeşim ben bu kıyafetleri Allah için giyiyorsam ne giydigimin bir önemi yok şartlara uyduygum sürece ben şimdi moda olsun diye kapansam benim kapanfigimin hiç bir anlamı kalmaz fakat ben Allah'ın emrini yerine getirmek için kapaniyorum ve erkeklere kendimi beğendirme çabam yok ve Allah'ın belirlediği kurallara uyarak kapaniyorsam giydiğim ister perde olsun ister çarşaf olsun ister elbise olsun hiç farketmez
bu kapanmak degill sadece modaya uymak kendini kandirmaktir asil kapanmak zorluklarla olandir seni saklayan ortendir zinetlerini sarandir yasini basini yuzunu guzelligini belli etmeyendir
Yahu senin dediğin mantığa göre Türkiye'de kapalı çok bayan var fakat bu kapalı bayanlarin çok az bir kısmı çarşaf giyiyor ee çarşaf giyenler mükemmel bir ümmet ama otekiler kötü ümmet mı oluyor?
Kardeşim bu saydığın 3 ozelligede uyarak kapanmayı düşünüyorum zaten ben sabahtan beri de bunu anlatıyorum fakat bu tarif ettiğin özelliğe sahip olan sadece çarşaf yok bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri
birisi adabiyla kapaniyor kendinide cevresinide gunahtan koruyor birisi sadece kendini dusunuyor guzelligini gostermeyi ihmal etmiyor makyaj yapiyor tarz oluyor erkeklerle geziyor sesli konusup guluyor sevgilisi var ilgi cekiyor ve ona bakanlarida gunaha sokup bu böyleyse carşaflilar daha güzeldir diyip baktiriyor bilmiyorum artik daha sana bisey demek istemiyorum hadi ALLAH a emanet ben iyiligi gosterip kotulukten uzaklastirmaya calistim ALLAHIM SAHITOL
Anlasamadigimiz nokta şu kardeşim kendimden örnek vereyim şimdi ben kapandim diyelim ama fotoğraftaki kız gibi topuz yapmadım bol giyindim köyü renkler giyindim makyajı da sivilce kapatmak için fondoten sürdüm başka makyaj yok yüzümde diyelim ee ben şimdi hakkıyla kapanmış olmuyor muyum? Bak yukarda saydigin üç ozelligide kullandım çarşaf giymeden
Ben ilgi çekmemek için elimden geleni yaptıysam niyetim erkekleri tahrik etmek değilse ben günah kazanmam tabi en iyisini Allah bilir ama tahmin sadece eğer ben böyle giyindigimde erkek tahrik oluyorsa o erkeğin zihninin pisligidir benim giyinisim değil
valla sende kapi birakma kapat kapilarini ya acikca desene şunu ben carşaf giyemem guzelim ve kendimi seviyorum gencligimi heva edemem banane sonucta kapaniyorum edepli ya da edepsiz boyle desen en azindan susarım
Çarşaf giymem değil ben şimdi hadise göre çarşaf giysem hiçbirşey olmaz eyvallah fakat şöyle düşünmek lazım o zamanın durumu ile bu zamanin durumu bir değil ozmaan kadınlar çarşaf giydi demekki çarşaf giyilmeli demek tuhaf ozaman kadınlar ortunmek için Allah'ın kurallarına uygun çarşafı bulmuşlar onu giymişler bunu kutsayip kapanan her insan kesinlikle çarşaf giymeli denemez denmemeli ama giysek birşey olmaz yine ortunmus oluruz
tamam bacım örtun boyle ahirette gorusuruz ne kadar eksik ne kadar fazla ortundugunda basina bir abaza yok cok guzelsin dedigin zaman utanma pisman ol boyle giydigune
Gayet güzel olur çok şirin biraz daha kısa tuniklerde var ama senden ricam sokakta gördüğüm yamuk yumuk kapanan kızlar gibi değilde düzgün kapanman o başörtüyü hakkıyla takman
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok ben susluman olmak istemiyorum zaten buyuzden sordum bu soruyu acaba hatları belli edermi susluman olarak gozukurmuyum diye😊😊
olur olmaz diyenler kapanmaui engellemeye calisiyolar
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sıkıntı yok ben kararımı verdim fakat susluman olmak istemiyorum buyuzden acaba bu tarz şeyler giysem uygun olur mı diye sormuştum kararımı degistiren olmaz netim😊😊
En İyi Cevaplar