aslında dar giyinmenin modası hep vardı. hatta bol giyimlerin modası çok kısa zaman aralıklarında dünyayı etkıleyip geçer.1930 lu yıllarda ilk dar giyim tarzı rockabilly yıllarında oturmaya başladı rock n roll döneminde daha da darlaşarak gitti bir dönem 60 sonlarında bol kavramı etnik kıyafetlerle birleştirildi. sonra 90 başına kadar bronx ve harlem kültüründen gelen abinin ve babanın eski kıyafetlerinden oversize modanı oluştur kavramından sonra 90 lar aniden rap tabanlı müziğin etkisinde giyinişlerini bollaştırmaya başladı. ama halen toplum içinde indie rockerlar ya da oldschollar dar kıyafetlere devam ettiler. şimdilerde son zamanlarda pop müzik hareketi yaratıcı davranamayınca ultra dar kıyafetleri tekrar pazarlatma arayışına girdiler. ben ikisini de hep giyerim hiç bırakmadım ne dar giyinmeyi ne de bol giyinmeyi :)
Haklısın ama ben o bol giyimin daha sammi ve daha iyi oldugunu düsündüm hep. Cunku dar giyinip insanlar bir tarafını gosteriyor ama bol giyince hiç biryerin belli değil sadece yüzün ön planda ve bu bence cok güzel birşey.
aslında hatlarına göre darlığını ayarlarsan elbette özellikle dar şeyler insana bir biçim katar. heykel traş neden ıskarpelasıyla en ince ayrıntısına kadar yontar eserini? hat ve detayla estetik bir çizgi katmak için. bana göre samimiyet dönemin ve onun etkilendiği sanatın doğru bir şekilde yansıtılmasıyla olur. içtenlik kafandaki ruh halinle kendi estetiğini birleştirmende başlar. değilse kafanın içinde bir bağnazlık varken sanal ortamda görüşünü yargılayacağın tahammül edemeyeceğin insanların giyinişlerini taklit etmek samimiyetsizdir. toplum malesef aynen budur samimiyet konusunda.
Ona bende karsıyım.. İşin garibi kızların nerdeyse %90 ı falan dar pantolonu hos gormezken bazı erkek arkadaslar ısrarlar dar ve kısa paça giyiyor anlamıs değilim :D
En İyi Cevaplar