Moda insanın kendisine yakışanı giymesi midir, yoksa birilerinin daha fazla satış yapmak için ortaya attığı zırvalık mıdır? Moda denen şey, birkaç modacı tarafından özellikle de İtalyan ve Fransız markaların tasarımlarıyla ön plana çıkan ve uygulatmaya çalışılan bir sistem.
1980'lerde İspanyol paça vardı. Sonra yıllar geçti ve normal paça giyinmeye başladı erkekler. Şimdi pantolon boyu aşık kemiğinin üzerinde kalıyor. 2 yıl önce bunu yapana gülerlerdi ama şimdi normal gözle bakılıyor. Hâliyle özentilik olunca insanın kendine yakıştığını giymesi de söz konusu olmuyor.
Veblen bunu şoyle aciklamisti "Birlikte hareket etmek isteyen insanlarin, bu istegine karsilik veren bir terimdir moda" Bir de "Bireyselligi de dogurur, insanlar modaya uymayarak, bireysel olduklarini gosterirler" demisti, bence hakli :)
Moda:Geçmişte ve günümüzde tekstil alanındaki akımları, popüler kültürü dikkate alarak gelecekte oluşabilecek akımları, popüler hale gelebilecek parçaları ve tarzları tahmin edip hepsini harmanlayarak, takip edenlere ilham verecek özgün parçalar, tarzlar yaratmak -Gecen bol olsun.-
Moda sadece bir fikirdir, yasadigimiz zamanin, cevremizden olusup ilhamlandiran, onemli olan, yeterli dozunu alip. bunu tarzina katabilip original kalabilmen...
selam insani insan yapan elbisedir ben buna katilmiyorum ayrica moda diyince dunya kadar para harcanmaz gucun hangi elbiseye yeterse onu alirsin benim gorusum bu
En İyi Cevaplar