İsteyen bana yobaz desin isteyen başka ne derse desim ben karıma bukadar dar kot dekoltesi boyle acık giysi giydirmem memesine bakacaklar gfötüne bakacaklar bende adamım diye yanında gezeceğim kesinlikle izin vermem ben kıskanırım git gide gavurlaşıyuoruz medenşiyet medeniyet diye diye cıplaklığa milleti alıştrıdınız ülkede ne ar ne namus kaldı ertkeler bile erkelik duygularını kaybetti kıskanmıyolarda artık ben yine eski kafadan devam edeceğim eşim herzaman baştacım olur calışsın gezsin ama bu konuda geri kafayım
Eşin konusunda tabii ki bir şey diyemem, o sizin aranızdaki bir mesele olacaktır:) Kıyafet olayını medeniyetle bağdaştırma fikri de bana oldukça saçma geliyor. Giydiğim ne varsa "Bak ben çağdaş biriyim."demek için ya da "Bak ben dindar biriyim."demek için giymiyorum. "Gevurlaşmak" gibi kelimeler bana daha geri kafalıca , geri kafalılıktan ziyade edepsizce geliyor. Namusla giyim arasında da bağlantı olduğuna inanmıyorum. Tamamen Allah ile kul arasındaki bir mesele bana kalırsa.
Bu düşüncelerle kendini avutup kandırırsın bunun doğru olmadığını sende bende herkeste adımız gibi biliyoruz ama işmize gelmiyo biz insanların huyu işte ben gavur dediğim hristiyan aleminden bahsediyorum islamda karşılığı kafirler yani onlardada yasak normalde kitaplarında incilde ama onlar yolunu şatı kendilerini kaybettiler ben bizimde onşlara benzemeye başladığımızdan bahsediyorum madem giysi senin senin bukadar önemli değil giyiyorum sadece işte diyosun kapalı giyin ozman ne oalcak bana geri kafa diyosun ne demiş mehmet aki Kim demiş avrupa insanı medeni? Ne edep var ne hâya çırılçıplak bedeni ! Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, Desenize hayvanlar bizden daha medeni. Eyer akifte geri kafalıysa bende geri kafalı olmak istiyorum ozman işinize geleni al gelmeyeni alma benim burdan ne demek istediğimi iyi sec benimle tartışmak icin yazma sadece düşün ve anla ben sadece kadınlar icinde demiyorum erkelerin bile kısa sort giymesi dinimizce yasak
Demek istediğimi anlamak istemediğin için hiçbir şey anlamamışsın. Bir şeyin doğru olmamasıyla ahlaksızca, namussuzca olması arasında dağlar kadar fark var. Açık giyinmek yanlış olabilir ama namussuzca bir şey değil ve zaten belirttim:Açık giyinip kapalı giyinmek medeniyetle ilgili bir durum değil. Bunun medeniyetle ilgisi olduğunu söyleyenlere Mehmet Akif'in bu şiirini gönderebilirsin ama bana gönderince boş, anlamsız, havada bir şey oluyor çünkü ben zaten Mehmet Akif'in dediğinin aksinde bir şey demiyorum. Bedeni açmak medeniyet değil zaten. Giyinmekle medeniyet arasında hiçbir bağlantı yok benim için. Açık giyinmek yanlış mı? Yanlış. İster dini yönden bak ister genel olarak bak, yanlış ama namussuzca, ahlaksızca bir şey değil."Açık giyinmek ya da kapalı giyinmek benim için önemli değil." gibi bir cümle de kurmadım, yine yanlış anlamışsın.
Ben mesele her ne kadar dinen başımı kapatmam gerektiğine inansam da başımı kapatamam ya da sadece saçım açıkta kalıp bol bol şeyler giyip her yerimi örtüp gezemem. En başta aynaya baktığımda mutsuz olurum ve ben bu hayatı kendime zehir edemem. Öteki hayat muhabbetine de seninle girmeye hiç gerek yok çünkü bunun hesabını Allah'a vereceğime göre, içimi Allah bildiğine göre bu mesele de onunla aramda. Ama ben ne kadar açık giyinirsem giyineyim bu benim ahlaksız, namussuz olduğum anlamına gelmez. Beni öyle gören olursa da bu, onların ayıbıdır, geri kafalılığıdır. Dinden hiçbir şey anlamadıklarının göstergesidir. Hiç tasavvuf okumamış olmalarının getirdiği bir şeydir. Çünkü dinde herkes özgür ve seni kimseyi yargılayamazsın, o insan kafir olsa bile."Kafir" demişken, Hristiyanlar hiçbir İslam kaynağında "kafir"olarak geçmez."Kafir", Allah'ı reddedendir ve sen kafire bile gevur dememelisin normalde İslam'a göre. Senin hadislerden, kitaplardan anladığın insanlara hakaret etmek mi?
Tamam sen haklısın sabaha kadar konuşsakta farketmicek sen haklısın böyle kendini kandırmaya avutmata devam et daha cevap yazmıcam herşey istediğin gibi olsun hayyatta başarılar
Bence de güzel duruyor zaten ama tüm gözleri üzerine çekebilecek bir dekolte ben rahatsız olurdum sanırım. Bilemedim hem açık gibi hem de değil gibi ama dekolte sonuçta bir açıklık var yani 😊
Serenay Sarıkaya net değil, biliyorum. En sevdiğim kadın oyuncu kendisi:) Candice Swanepoel de değil çünkü hem vücudu Candice'in vücuduna hiç benzemiyor hem de Candice de en sevdiğim ikinci manken. Barbara da değil bence çünkü onun da vücudu böyle değil ve saçı da farklı.
Üniversitede bir şey olmaz diye düşünüyorum. İnsanlar yazın şortla geliyor ve şortun açık bıraktığı alan bu gömleğin açık bıraktığı alandan daha fazla, bu durumda şort daha açık bir kıyafet oluyor.
farkında mısın? gögüs hattı belli.. elimi soksam avuçlayacak gibi duruyor.. Türkiye bunu kaldıramaz, kesin sapıklıklara maruz kalır.. kapalıya bıle yapıyolar bunu ayakta götururlerr...
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Belli ama kızın göğsü yok gibi. Yani böyle çok ön planda değil, bence.
Kimin ne giydiği beni ilgilendirmez. Herkes hür bireydir ve herkesin fikrine, giyimine saygı duyarım. Ancak açık kapalı mevzusuna gelince, bence yeterince açık bir tarz.
Eğer otobüs boşsa bilemeyeceğim ama doluysa bildiğin kargo pantolon yani bacak kısımları benim bacağımdan iki beden büyük pantolon giydiğimde bile yanaşmaya çalışıyorlar ki şort giysem ne olur bilemeyeceğim:)
Okula gidip gelirken pek boş mu dolu mu diye ayırt edemiyorum:) Yani İstanbul'da zaten acelen varsa ve normalde otobüse binmen gereken saatten 1 saat önce filan yola çıkmıyorsan, boş otobüs bulmak hayal gibi bir şey. Eğer ilk duraktan biniyorsan ayrı tabii.
Ailemle yaşıyorum:) Kadıköy'den hemen her gün geçiyorum ama en sevdiğim ilk üç yerden biri. Orada da her yerde istediğini giyemezsin zaten aslında da nispeten daha rahat.
En İyi Cevaplar