Saçlarımız birçok sebepten dolayı kabarıyor. Kabaran saçlar, saçlarımızın bakımsız görünmesine sebep olabilir.
Saçlar neden kabarır?
saç neden kabarır?
Nemini kaybeden saçlar zamanla kabarmaya başlar
Çok sık ve yanlış fön çekmek saç kabarmasına sebep olur
Özellikle kuru saçlarda kabarma sorunu görülmekte
Yıpranan saçlar kabarmaya daha meyilli olur
Saç kremi kullanmamak saçların kabarmasına sebep olur
Saç kabarmaması için neler yapılmalı?
Fön çekerken doğru yöntemler uygulanmalı
saç kabarmasını ne önler?
Saçlarımızı kuruturken ya da şekil verirken düşük ısı tercih etmeliyiz. Yüksek ısı saçların kabarmasına sebep olan başlıca nedenlerden biridir. Saçın neminin kaybetmesine sebep olur. Bu da elektriklenen saç sorununu meydana getirir. Saçların kabarmaması için fön nasıl çekilmeli?
Saçlarına fön çekerken dipten uca çekilmemeli, bu saçların daha çok kabarmasına sebep olur
Saç hafif nemli iken fön çekilmeli
Fön öncesi saç spreyi ya da saç köpüğü kullanılabilir
Tarak seçimi çok önemli
doğru tarak seçimi
Tarak seçimi saç sağlığımız açısından oldukça önemli. Sık taraklar saçların kabarmasına sebep olur. Bunun yanında ıslak saçlar fırçalanmamalı bu da saçların kabarmasına sebep olur. Fönden sonra saçını taraman kabarmasına yol açıyor olabilir. Taramayı tercih ediyorsan geniş tarak kullanmalısın.
Saç bakımı şart
erkek saç bakımı
Saçların yıpranması kabarmasına sebep olur. Bu sebeple düzenli saç bakımı kesinlikle şart. Erkek saç bakımı olarak badem yağını ve argan yağını öneririm. Bu yağlar saçların kabarmasını önleyecektir.
Saç kabarmasına tek çözüm: Saç kremi
saç kremi ne işe yarar
Saç kremi saçların kaybettiği nemi tekrar kazanmasını sağlar. Saçları onarır, besler ve tel tel bakım yapar. Saçların kabarmasını önler. Bu sayede saç kabarmasının önüne geçmiş oluruz. Saç kabarmasını önleme konusunda saç kremleri oldukça kurtarıcı ürünlerden diyebilirim.
Saç kabarmasını önleyen ürünlerin başında saç kremleri geliyor. Saçlarım eskiden çok kabarıyordu. Saç modelim istediğim gibi olmuyordu bunun yanında saçlarım bakımsız duruyordu. Çareyi saç kremi kullanmakta buldum. Saç kremi kullanmayı alışkanlık haline getirdiğimden beri kabarma sorunuma elveda dedim.
Saç kabarmasına Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi ile bay bay diyoruz!
Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi
Yeni Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi ile elektriklenen saçlara bay bay deme zamanı. :) <3
Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Şekillendirici Bakım Kremi sayesinde kabaran saç sorunumuzu kökten çözüyoruz. Yeni geliştirilen nem veren ve besleyici formülü ile saç elektriklenme sorununun kahramanı oluyor. Elidor ile kabaran saç sorununa elveda! Argan yağı ve bal içeren formülüne bayıldım doğrusu, harika kokuyor. <3
Saçlarının uzunluğuna göre bir miktarda ürünü al ve nemli saçlarına ortadan uçlara doğru uygula. Saçlarını tara ve istediğin saç modelini ver. Ayrıca durulamana da gerek yok. :) Benim özellikle yaz aylarında saçlarım kabarıyor. Hafif nemli saçıma Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi uyguluyorum ve tarıyorum. Saçlarım dalgalı olduğu için ayrıca model vermeme gerek kalmıyor. Saçlarımın kabarmasını önlerken istediğim şekli almasını sağlıyor. Ben çok severek kullanıyorum. Saçlarımın Sırrı Elidor! <3 Denemeni tavsiye ederim memnun kalacağına eminim.
Benim saclarm aşrı kuru o yzden mi kabarıyor acaba ne yaptıysam ne ettiysem kurumaya bir çözm blamadım. Geçenlerde argan yağıda aldm ama anlık çözüm oldu oan yumuşattı saçımı sonra yine kurudu ne yapmam lazım ya banada birşey önerirmsin
@akili evet saçların kuru olması kabarmasına sebep olmakta. 🙂 Argan yağını düzenli kullanmalısın haftada 2 kere kullanman yeterli. Tabi bununla birlikte görüşümde de belirttiğim gibi Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım kremlerinden kullanmanı tavsiye ederim. Benim de saçlarım mevsim geçişlerinde ve yaz aylarında kuruyabiliyor. Elidor bu sorunumu çözdü. Ben çok memnunum sana da tavsiye ederim. ❤️
Bakmam lazım bir daha önce hiç krem kullanmadım durulanan kremleri kulalnyorum aama onlarında etkisi çok olmyor kabarmalara argan yağınada devam edeyim ozaman elidorun 3 çeşitimi var ben elektriklenme olanamı bakayım
@akili Elidor'un bu kremlerini kullandıktan sonra durulamaya ihtiyaç duymuyorsun, kullanımı da çok rahat. Saçlarda ağırlık hissi vermiyor ve yağlandırmıyor. Evet elektriklenme önleyici tam da sana göre. 🌸🌸
@Asosyalkız28 merhaba 🌸 benim de mevsim geçişlerinde saçlarım gerçekten kuruyor. Ben kuru saçlarım için Elidor şampuan ve Elidor Saç kremi kullanıyorum. Saçlarıma olan etkisini seviyorum ve memnunum. Sana da tavsiye ederim. ❤️ Elidor Şekillendirici saç kremleri saçları onarıyor, besliyor ve yumuşacık yapıyor. Kuru saçlarının çok seveceğine eminim 🙂
Yanlış yıkama ve yanlış tarama olmak üzere, 2 temel nedene bağlı bir sebeptir.
* Eğer, Saçınızı çitileyerek yıkıyorsanız elektriklenmesi ve kabarması gayet normal bir durumdur.
* Metal saç fırçaları ve kuru fırçalama da, saçı elektriklendirebiliyor. Bu nedenle kullandığınız saç fırçasının kalitesi çok önemli. Mümkünse, doğal kıldan yapılan ve tutma yeri ahşap olan fırçaları tercih edin.
* Saçların ne ile (örneğin ustura) kesildiği de elektriklenmede önemlidir.
* Saç rengi ve saçın yapısı da elektriklendeme önemli bir unsurdur.
* Saçınızı, daha yumuşak bir şekilde yıkayın. Tarama aşamasında ise, fırçaya bir miktar saç kremi sürebilirsiniz. Çünkü saç kremi, saçın elektriklenip kabarmasını önler. Ayrıca hava ve nem değişimleri de, saç yapısını zorladığından, elektriklenmeye neden olabilir. Saçın elektriklenmesini engellemek için, yağ dengesinin sabit tutulması da gerekiyor. Ayrıca saçlarınıza haftada en çok üç kez fön çekin. Bu işlemi sıcak fön yerine ılık fönle yaptırmayı tercih edin Ayrıca bu kabarma saçlarınızın kuru olmasındanda ileri geliyor olabilir. Fazla fön saçlarınızı kuruttuğu için hem saçlarınızın kalitesini düşürür hem yakar hemde dökersiniz.Bunun olmaması için bakım ürünleri kullanın evde uygulama için badem yağı kullanabilirsiniz.Suna Dumankaya'nında bir çok bakım formülleri var.Bir göz atın derim.
Elektriklenmeyi kabarmayı gideren özel yağlar var onu alamam boşa para veremem diyosan normal nemlendirici kremi çok az al elinde ovuştur sonra saçını iki elinin arasına al düzleştirici gibi çek :)
Engelleyemezsin. bir nebze şampuanlar var. şampuanını değiş. ya da saçını kısalt. ya da gece yatmadan önce yıka fön çek sonra zıbar. artık sen seç hacı
En İyi Cevaplar