içimizde tesettürlüler var mı? tesettürü nasıl sağlıyorlar. tesettür nasıl olmalı? günümüz şartlarında tesettür modası olabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılnormalde evet hatları belli etmeyecek şekilde makyaj ve kokoşluk kokmamalı .amma velakin eleştiren açık arkadaşlara ayna tutmak isterim siz eleştirrken 4&4 lükmsnz acaba.ben bir taraf olarak değil ama empati yaparak yorum yapıcam evet kapanan insan hakkını vermeli yoksa insanı islamdan soğutur bu tipler. ,eleştirenlrde bana şu gibi geliyo biz o kadar kendimizi beğendirmek için fönler maşalar yapıyoruz,minicik şortlar ,taytlar giyiyoruz erkeklere kendimizi beğendrmek için uğraşıyrz bide rakip olarak siz çıkıyosunuz o zaman biz niye vücudumuzu bu kadar teşhir ediyoruz diyolar aba altından sanki.çünkü kapalı kadınlar hep çirkin eğitimsiz cahil ve zavallı olsun dimi .yani sen o dekolteleri verirken çok namuslu oluyosun küfür sana yakışıyo türk kadını olarak ! ama başını kapatan insanın da nefsi var önemli olan insan oalrak nefislerimzi olabildiğince törpüleyeblmek yok etmek imkansız çünkü eğer imkanı olsaydı kapalı kadınlarda yemek yemez tuvalete gitmez çocuk doğurmazlardı
72 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVücut hatlarını belli etmeyecek , erkekleri tahrik etmeyecek şekilde. Bir erkek ona bakınca içi hoş olmayacak aksine saygı duyacak.
172 Yorumla- +1 yıl
hoş derken
+1 yılKadin vucud ve yapi bakimindan davekardir.Ve bu davetkarlik ozellikle vucuden erkeklerin kadinlarin kisiliginin onune gecirdigi birsegdir.Bir kadin bir erkek ve her erkek tarafindan kisiligiyle birfert birey olarak kabul edilebilmesi icin dVetkarligini orter.Bedeni kumas yapiyi edep orterDigerturlu soyunmus bir kadinin kisiliksel ozelliklerini umursayan erkek cok nadirdir.Akli direk vucuda veo isegider.Bu kusur kapatilan sey erkeklerin kusurudur.Kadinlarin degil.
01 Yorumla- +1 yıl
erkeklerin vücudu da aynı oranda davetkardır.
Elleri ve yüzleri müstesna her yeri kapalı olmak zorunda. Bedeninin hatları da belli olmamalı. Bu kadar basit. Bir de bütün bunlara uyup da kafası deve hörgücü gibi dikilmiş kadınlar var. Bu da yasaktır. O kadınlar, cennetin kokusunu bile alamayacaklardır diye hadis-i şerifte belirtilmiştir.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
16Cevap
Kesinlikle vücut hatlarını belli etmeyen giysilerde bulunulmalı.
Pantalon dinimizce giyilmemeli. Erkek eşyası ve onlara özel olduğu için.
Türban boyundan değilde göğüsü kapatacak şekilde atılmalı.
Fazla göz alıcı renkler giyilmemeli. ( Dikkat çektiği için )
Vücuda yapışan değilde bol duran kıyafetler kullanılmalı.
Bunlarla ilgili ayetler , hadislerde var. Kendi kafamdan uydurmuyorum.
Şunuda belirtmeliyim ki kim nasıl kapalı olursa olsun , eleştirmiyorum , herkes kendisinden sorumlu. Fakat asıl olması gerekenlerden birkaçtanesi bunlar.30 YorumlaTesettür nasıl olmalı ? Güzel bir soru.
Tesettür, mahrem bölgeleri açmayarak, çok fazla açık giyinmeyerek, başını kapatıp ta içinde türlü türlü fesatlıklar bulundurmayarak yapılmalıdır. İlla başını kapatman gerekmez. Edebinle adabınla oturduğun sürece nasıl giyinirsen giyin. Onu '' Bak ben tesettürlüyüm, Allaha senden daha çok bağlıyım '' dercesine bir manayla takmadığın sürece tabikide tak, kim karışır. Önemli olan gerçekten niyettir. Tesettür sadece başı kapatarak olmak.103 Yorumla
+1 yılburda acik gezenler yarim tesetturu yapanlari elestirmis, ama en azindan onlar deniyor yaz siz ne yapiyorsunuz. kimse kimseyi elestirmemeli yani ha kot giyinmis basini kapatmamali dememeli cunki her koyun kendi bacagindan asilacak bize ancak allah affetsin demek duser.
41 Yorumla- +1 yıl
O zaman hiçkimse Allahın emrini anlatmasın, söylemsin. Bilen bilmeyene anlatmadığı için hesaba çekilicek. Yapıcaksınız ediceksiniz değil tabikide sadece Allahın neyi emrettiğini anlatmaya çalışıyorlar kardeşim.
+1 yılTesettürlüyüm çok şükür. Tesettürürn modası olmaz. Elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum gereklerini.
73 Yorumla- +1 yıl
@soran
Teşekkürler sağolun
+1 yılgünümüzde tesettürlüyüm diye dolaşan çok var ama çoğu başörtü kısa kol dar pantolon kısa üst. he bide makyaj olayı var ki aman allahım sen kapalısın ama o dudaklar neler dio. bunu yapmak tesettür değildir arkadaş. allatki arkadaşın da dediği gibi vücut hatların belli olmayacak. süsünü kocandan başkası görmeyecek. !
31 Yorumla- +1 yıl
o dudaklar neler dio :)
Başı hiç bir yerden saç çıkmayacak şekilde kapalı,vücut hatları belli olmayan,tunik tarzı ve uzun kıyafetler tercih edilmeli.En önemlisi de moda için değil dini duygular için yerine getirilmeli.
33 Yorumlatesettür ün modası olmaz olmamalı bazen yolda görüyorum burnu havada lüx bir suv dan çıkan tesettürlü bayanlar küçük dağları ben yarattım havasında burda konu lüx araba kullanması değil müslüman alçak gönüllü olmalıdır havalı değil bir akım mış gibi olmamalı yani moda olmamalı
12 Yorumla- +1 yıl
bence sana ole gelmis eger parasi varsa istedigi arabaya biner iner.
Merhaba paşababa;
Tesettür; kadının vücut hatlarını belli etmeyen, el, yüz ve ayak dışında kalan yerlerini kapatan giysidir.
Buna göre olmalıdır.
Kafayı örtüp kot pantolon giyen kadın şaşkındır. Açıkla kapalılık arasında kalmıştır.
İnsanları kategorize etmem. Benim de bacımın başı açık.
Ama şunu söylemek istiyorum; kimse başım açık diye her tarafını açmaya kalkmasın.
Günaha giriyor madem, derecesini artırmasın günahının..42 Yorumla
+1 yılHem içini; hem dışını kapatmak gerek...
https://www.youtube.com/watch?v=3Hyh6y1OZnI
32 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılbana göre tesettür önce beynin içinde başlar, giyimde ise kıllar değil yaka kapanmalıdır. kıyafet olarak ise dar giyinilmemelidir. ben tesettürlü değilim çünkü yaşadığım çevrede ayette geçen "rahatsız edilme" durumu olmuyor. kimsede kafasını çevirip bakmıyor. zaten hayat görüşüme göre erkekler için giyinmemi değiştirmem çünkü kendime saygım var. kapanmak ayetlerde geçtiği üzre erkekler için yapılır Allah için değil. isteyen de istediği gibi örtünsün kimsenin burada kendileri giydikleri halde o kadar ağır eleştiri yapmaya hakkı yok.
38 Yorumla- +1 yıl
hadislerin kesinliği çok azdır. ayrıca peygamberimizin Allah ın sözünden başka bişey söylediğine inanıyor musun? beni kurandakiler bağlar ve benim onu okuyup anlamam gerektiğini Allah bana emretti. ben bu anlamı çıkardıysam sen bana karışamazsın.
- +1 yıl
evet olur. o zaman ki güvenilir olmayan insanlardan kaynaklı inmiştir bu ayet. bir müslüman kadın teşhirci seviyesine inmedikçe açık olabilir. müslüman ülkeler genelde böyledir: link ama kadına saygı duyan kadın değil bir birey olarak bakan toplumlar böyle değiller. Allah bana kitabını okuyup anlamamı emretti ve ben mantığıma ve araştırmalarıma dayanarak böyle anladım.
- +1 yıl
saygılı tutumunuzdan dolayı teşekkür ederim. iyi günler..
- +1 yıl
Erkeklerinde ortunmesi sart zaten.Gogusten diz altina kadar.
- +1 yıl
kadınları elleri ve ayakları hariç, saç kılları dahil her yeri tahrik ediyo ve kadınlar açık erkeklerin kişisel özelliklerine bakmaz sadece cinsellik düşünür desem?
bence tam olarak bu şekilde:
Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler).21 YorumlaSen doğru tesettür nasıl olmalı diye sormuşsun, kızlar da sanki çok iyi kapalıymış gibi milleti eleştirmiş. Bu kadar da saçmalık olur mu ? Sana ne yanlış yapan kadınlardan. Sanki doğrusunu yapıyorlarmış gibi Allah'ım ya. Bu pembelilerin yorumlarından bir tanesi de yapıcı olmaz mı arkadaş !
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltesettürlü değilim. çevremde de hiç kullanan yok ama. gördüklerimin başı kapalı, yüzünden bir ton makyaj. altında dar bir kot ya da dar etek. ben tesettürün amacını dikkat çekmemek için diye biliyordum ama öyle değil galiba.
82 Yorumlabaşı guzelce kapalı olup,altta streç kot,yüzde de full makyaj olmasın da.
54 Yorumla
+1 yıl42 Yorumla- +1 yıl
Allah sanada nasip etsin
- +1 yıl
Amin :)
Tesetturluyum ve moda oldugu icin degil bunun modasi olmaz
Dinimizin gorevlerini yerine getirmek icin tesetturluyum kendim icin ...61 Yorumla
+1 yıltesettürün nasıl olması gerektiğini öğrenmek istiyosan buraya sorma ilmihale bak orda yazar en doğrusu, günümüzde tesettür moda, çoğu insan Allah rızası için takılması gerektiğini bilmiyor bile, zaten saçmalıyor giyimlerinde de.
14 Yorumla- +1 yıl
farketmene nasılda sevindim
- +1 yıl
tarifsiz anlatılmaz yaşanır
Abartıya kaçmadan açıklık ve kapalılık konusunda.Her halukarda kendine yakışanı kullanmalı.
21 Yorumla- +1 yıl
alakası yok
Başıörtülü değil başörtülü olmalı eğer tesettürlüyse...
20 Yorumla
+1 yıltesettür beynin içindeki hiç bir şeyi değiştirmediği için çok önemi yok bana göre.
41 Yorumla
+1 yılÖzellikle genç kızların %70 'i hakkıyla kapanmıyor. Açık bayanlar bu gibilerin yanında daha samimi geliyor bana.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılörtünmem ama örtünecek olsam bunlar gibi. link bir de sade giyinip bu kadar makyaj yapılmamalı örtünüyorsa.
10 Yorumla
+1 yıltesettürlü değilim. kadın da tesettür vücut hatlarını belli etmemek şartıyla oluyor. tesettür gayet moda olur on zamanlar da popüler de.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDar pantolon giyerler. Tepeye gözlük. Bi ton makyaj
46 Yorumla- +1 yıl
evet
Böyle olmalı laflara gerek yok
link10 Yorumlanasıl olması gerektiği fıkıh ve ilmihallerde yazıyor. saçlar tamamen kapalı olacak. vücut hatlarını beli etmeyen giysiler olacak.
00 YorumlaTesettürlüyüm. Elimden geldiğince gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum.Tesettürün modasımı olurmuş -_-
14 Yorumla- +1 yıl
bence olmaz sence olur mu
+1 yılAltı Miami üstü İran olmasın da, ne olursa olsun.
31 Yorumlaevet testtur modası var üst taraf dur dıyo alt taraf kalk gdelım dyo :P beynın içnden kapalı olmayanın herturlusune karşıyım
10 YorumlaPantolonları dar olup şeylerinin arasına girmiş olmasın
20 Yorumlapeçeli olmalı .gerçek tesettür ..tabi dindeki çlçüsü bol vucudun hatlarını belli etmeyecek şekilde giyiniştir
01 Yorumla- +1 yıl
pece takmak sart degil diye biliyorum. ama dikkat cekmeme acisindan dedin sen sanirim.
Gizli Üye(30-35)+1 yıltesettürün modasımı olur ya. he var. daracık kot. altına topuklu. kafaya da türban. böyle örnek çok var.
00 Yorumla
+1 yılTesettürde de MODA oldusa, onun neyi tesettür oldu?
00 Yorumlaerkeği cinsel olarak çekmeyecek asil kadın giyimi derim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMakyaj olmamalı ve erkeği tahrik etmeyecek bir şekilde giyinmeli
20 Yorumla
+1 yılbaşı kapalı g*tü acık olmasın yeter ağbii :)
60 Yorumla
+1 yıldüşünebilen kadın olsun içinde
kafi10 Yorumlaalüminyum folyo ile güzelce sarınmalı.
43 Yorumla- +1 yıl
Sen dur ben yakarım :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılKafasından günes gözlügü eksik olmamalı.
80 YorumlaModa & Stil konusunda 909 cevap paylaştı. dinin emrettiği gibi
20 YorumlaBirçok genç kız güzel yapmıyor o işi.
00 YorumlaGerçek anlamı ile olmalıdır .
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı