Saçlarımı 1-2 ay önce kestirdim. Yanlar 4 numara üstü orta uzunluktaydı. Şimdi yine uzadı ama önceki kesimden dolayı uzun saç yakışmadı. Şimdi yine yanlar 4 üste de ara makas attırayım diyorum. Daha önce hiç ara makas attırmadım. Saçlarım ne çok seyrek ne de çok gür. Ama banyodan sonra çok kabarıyor. Bir de saç döktüğünü atarken can acıttığını falan duydum.
Ara makas nedir, nasıl atılır bilgisi olanlardan fikir bekliyorum. Bu arada berberime fazla güvenmiyorum yanlış bir şey yapar mı?Ara Makas Nedir, Ara Makas Nasıl Atılır?
Sadece ince telli saçlar değil, çok kalın ve gür görünen saçlar da sorun olabiliyor. Çünkü çok gür saçları şekillendirmek bir hayli zordur. Bu durumda kuaförler ara makas uygulamasına başvurur ve saçların daha ince görünmesini sağlarlar.
Ara makas nedir?
Ara makas, gür ve kalın telli saçların seyreltilmesi amacıyla saçın şeklini bozmadan uygulanan işlemlerden biridir. Amaç kalın ve kabarık saçın inceltilmesidir. Adından da anlaşılacağı gibi saçlar tutamlara ayrılarak aralardan kesilir ve saçların daha ince görünmesi sağlanır.
Ara makas ne işe yarar?
Ara makas atılan saç daha kolay şekil alır ve kolay kolay kabarmaz. Hem beyazlardan arınmış olur, hem de daha güçlü saçlara sahip olursunuz. Çünkü ara makas güçsüz ve zayıf saçların düşmanıdır. Ayrıca saçlarınız ve saç deriniz hava alır, bu da saç dökülmesi gibi birçok problemi ortadan kaldırır.
Ara makas nasıl atılır?
Ara makas saçın her bir tutamına eşit sayıda ve mesafede uygulanmalıdır. Bu yüzden uzman ellerde yapılmalıdır, evde denemenizi önermem. Her saç tipine uygulanmaz. Ayrıca evde uygulayabileceğiniz bir işlem değildir, ustalık ve tecrübe gerektirir. Saçlar eşit tutamlara ayrılarak aralardan kesilir ve saçlar daha ince görünür, kolayca şekillenir.
ara makas denilen şey saçın taranabilir olma durumudur. Yani saçının bir teli uzun kalır diğer teli kısa, uzunlu kısalı keser ve saçını inceltir. Şekil verir aramakas. Benim saçlarda baya uzundu düzdü şekilsizdi uçlara ara makas attı berber efsane olmuştu gören çok beğeniyordu şimdi o aramakas şekline göre uzadı eski uzamış halinden de uzun ama havalı şekilli modelli duruyor. Ara makas model verir yani anlayacağın. Ben çok kestirirdim eskiden subay tıraşı gibi brad pittin saçları tarzı. Ara makası direk komple kafaya sokardı adam :D şekili onla veriyordu çünkü düz makasla veremiyor. Saçın uzunsa erkek kuaförleri çok güzel kesemiyor ben bayan kuaförüne kestirmiştim ama erkekti. Eli uzun saça yatkın olduğundan güzel kesti. Erkek görüşü olduğu içinde kadınsı model vermedi.
Ara makas saç dökmez, saçı incelttiğinden saç derin gözükebilir, saçın sık değilse... Derinin gözükme ihtimali var, benim mesela tepeler hafif gözüküyordu sadece oda normal.
kardeş deki anlat sorununu normal bir şekilde de saçım çok kabarıyor duştan sonra taranmıyor, biraz şekil ver de uçlardan al biraz de, inceltmek istiyorsan inceltecek zaten ara makası kendisine göre atacaktır, tepeler kabarıksa oraları aldır yanlar kabarıksa oraları yani eşit kessin öyle söyle