Saçımı evde boyamaya çalıştım ama beceremedim, bugün kuaföre gitsem ve üstüne tekrar boya atsa ne kadar yıpranır? Saçı aynı gün 2 kere boyamak ne kadar zarar verir?Saçı aynı gün 2 kere boyamak
Saçı aynı gün 2 kere boyamak ne kadar zarar verir?
Saçımızı kuaförde boyatsak da evde boyatsak da istediğimiz tonu yakalayamama riskimiz bulunuyor bence. Arkadaşım kuaförde saçlarını sarı yaptırmak istemişti, yani bildiğin platin rengi istemişti ama çıktığında saçları maalesef karamel kahve arasındaydı. Maalesef evde boyadığımızda da bu risk var ancak zamanla kendi saçımızı tanıyor, hangi tonu nasıl elde edebileceğimizi bilir hale geliyoruz.
Aynı gün iki kez saç boyanır mı?
Aynı gün iki kez saç boyanır mı?
Uzmanlar tarafından boyanmaması tavsiye ediliyor. İki boyama arasında en az 8 hafta geçmiş olmalıdır. Özellikle saçlarınızı açtıysanız boya sürmek için de birkaç gün beklemenizi tavsiye ederim. Aksi halde saç deriniz tahriş olabilir, saçlarınız dökülebilir.
Bir günde 2 kere saç boyanır mı?
Bir günde 2 kere saç boyanır mı?
Saçlarınızı boyattınız ve rengi hiç beğenmediniz, değiştirmek istiyorsunuz. Ne yapacaksınız? Bu durumu en az bir kez de olsa yaşamayan yoktur sanırım. Açıcı gerektirmeyen, sadece boyayla elde edilebilecek renkleri tercih ediyorsanız günde 2 kez olmasa bile birkaç hafta sonra saçlarınızı tekrardan boyayabilirsiniz. Yani günde 2 kere saç boyanır mı diye merak edenlere, boyamamalarını öneririm. Saçlarınızı tekrar boyamak için beklerken, sık sık yıkayabilirsiniz. Böylelikle hem boya akacak, hem de boyanın etkisi zayıflayacaktır.
Açıcı sürdükten sonra saçlar hemen boyanır mı?
Açıcı sürdükten sonra saçlar hemen boyanır mı?
Açıcı maalesef saç boyasından daha tehlikelidir. Saçlarınızın yapısıyla oynar ve tamamen kimyasaldır. Aynı şekilde saçları yakma, saç derisini tahriş etme riski de bulunuyor. Bu yüzden açıcı sonrasında en az 3-4 gün beklemenizi öneririm. Özellikle açıcı sonrasında saç diplerinizde kaşıntı meydana geldiyse, geçene kadar beklemelisiniz. Sertçe kaşırsanız saç derinizde yaralar, tahrişler meydana gelebilir. Kaşıntıyı hafifletmek için saç diplerinize soğuk su ile masaj yapabilirsiniz.
Orda da mi sali gunleri kapali :( Burda da oyle :'( Baya zarar verir ama saca ya ayni gunde iki kez. Daha gecenlerde ccokpara verdin yaptirdin keske hic boyamasaydin bugun
Saçımı turuncuya boyadım ertesi gün gidip kestane yaptırdım kuaförde bişey olmadı yani 15 saat filan ara ile bisey olmadı açıkçası dax kullanıyorum bir tane kırık bile yok uclarinda saçım omzumda
En İyi Cevaplar