Üç ay sonra ablam evlenecek çeyizdeki tüm makyaj malzemelerini ben hediye alıp yollamak istiyorum kargo ile paketleri hiç açılmadan ve açıldıktan sonra kozmetik ürünleri ne kadar dayanır, bozulur mu? Anlayan var mı ben makyaj pek yapmam ama ablam çok sever bilgilendirebilir misiniz?Makyaj malzemelerinin saklanma süresi
Açılmayan Makyaj Malzemeleri Bozulur mu, Ne Kadar Saklanır?
Biz kadınların makyaj malzemesi tutkusu bazen alışverişte kendimizi kaybetmemize neden olabiliyor :) Beğendiğimiz her ürüne sahip olmak istiyoruz, kullanmasak bile bir köşede duruyor olması içimizi rahatlatıyor :D Peki makyaj malzemelerinin son kullanma tarihi var mı, açılmadığı takdirde kullanana kadar bekler mi bakalım?
Makyaj Malzemeleri Açılmadan Ne Kadar Saklanır?
Makyaj Malzemeleri Açılmadan Ne Kadar Saklanır?
Makyaj malzemelerinin üzerinde genellikle son kullanma tarihi bulunmaktadır. Tarih olarak bulunmasa bile, kutu üzerinde 6M 3M gibi ibareler bulunur. Bu da açıldıktan sonra 6 ay ya da 3 ay kullanım ömrü olduğunu gösterir. Makyaj malzemelerinin açılmadan kullanım ömrü ise 2 yıldır. 2 yılı geçen malzemelerinizi kullanmamanızı öneririm.
Açılmayan maskara, rimel bozulur mu?
Açılmayan maskara, rimel bozulur mu?
Rimellerinizi açtıktan sonra güzel korumanız gerekmektedir. Özellikle ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olmanız şart, çünkü kısa süre içerisinde kuruyacaktır. Açılmayan rimelinizi 2 yıl boyunca doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak, serin bir yerde saklayabilirsiniz.
Açılmayan ruj bozulur mu?
Açılmayan ruj bozulur mu?
Genellikle rujlar üzerinde 6m 12m gibi ibareler bulunuyor, bu da onların açıldıktan sonra 6 ay ya da 12 ay içerisinde bitirilmesi gerektiğini gösteriyor. Açılmayan bir rujun saklanma süresi ise 3 yıldır.
en 3 yil falan demisler sacmalamayin. ben guzellik danismaniyim sana bilgi veriyim. her kozmetik urununun arkasinda kavanoz gibi bir simge olup ustunde 3M 6M 12M gibi seyler yazar. bunlar kac ay oldugunu gosterir. likit urunlerde yani fondoten kapatici vs lerdr kesinlikle uyulmali ama suni da belirtiyim bu kullanim suresi paketin ilk acildigi andan itibaren gecerli olur. toz urunlerde ise pudra veya far gibi cok fazla dikkat etmesen de olur. sorun olmaz genelde. rujlarda ise kokusu vs degistigini hissettigin zaman at cope 😇
Ürünler genelde açıldıktan sonra bozulmaya başlar. Kutuların ya da şişelerin arkasında hani yabancı kelimelerle yazılmış açıklamalar olur. Genelde altta sayıyla yazılmış küçük pudra şeklinde bir ibare va vardır. O onun son kullanma tarihidir işte.
Son kullanma tarihi ürün açıldıktan sonra genelde 12 aydır zaten yazar üstünde. Likit ürünlerde özellikle daha çok dikkat edilmesi lazım. Senin ne zaman yolladığının önemi yok ablan açtığı andan itibaren geçerli olacak zaten kullanım süresi.
Eğer kapağını hiç açmadıysanız iki yıl içinde tüketmelisiniz açılıp kullanıldıysa en fazla altı ay içinde artık kullanıma müsait olmucak kadar bozulmuş olabilir
Eğer kapağını hiç açmadıysanız iki yıl içinde tüketmelisiniz açılıp kullanıldıysa en fazla altı ay içinde artık kullanıma müsait olmucak kadar bozulmuş olabilir
En İyi Cevaplar