Saçlarımı ilk defa boyayacağım. İlk diplerden mi başlanır uçlardan mı bilen yazarsa sevinirim? Saç boyamaya nereden başlanır? :)

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçlarımı ilk defa boyayacağım. İlk diplerden mi başlanır uçlardan mı bilen yazarsa sevinirim? Saç boyamaya nereden başlanır? :)

Selam :) Evde saç boyamak oldukça basit. Sana bunun inceliklerinden bahsetmek isterim.

Öncelikle boya kutusundan çıkan kullanma kılavuzu dikkatle okunmalı. Boyanın nasıl kullanılacağını iyice öğrenmek iyi olacaktır. Kutunun içinden çıkan her ürün incelenmeli. Daha sonra hazırlık yapılmalı. Boyama sırasında gerekli olabilecek toka, tarak gibi araç gereçler yanımızda hazır olmalı. Görüş açısının iyi olması için işlem sırasında iki ayna kullanılabilir. Omuza havlu örtmek veya eski bir kıyafet giymek de çok önemli. Uygulama sırasında kutudan çıkan eldivenleri de takmak unutulmamalı.

Saç derisi üzerinde oluşan yağ tabakası boya uygulaması sırasında koruyucu bir görev üstlenir. Bu yüzden saç yeni yıkanmış olmamalı. Saçı yıkamamızın üzerinden en az 24 saat geçtiğinden emin olmalıyız. Boyanın cildimize bulaşmaması için ense, alın, kulak ve yanak kenarlarına vazelin sürülmelidir. Uygulamadan önce saçımızı tarakla bölümlere ayırırsak işlem daha kolay olacaktır. Boya saç diplerinden başlayarak uçlara doğru uygulanır. Tüm saçı boyadıktan sonra parmak uçlarıyla masaj yaparak boyanın saça daha iyi nüfuz etmesini sağlayabiliriz. Daha sonra ise kullanma kılavuzunda belirtilen süre kadar beklenmek gerekli.

Evde saç boyarken benim için en önemli şey pratiklik. Bu yüzden benim tercihim Palette Deluxe 3-65 Çikolata Kahve. Palette Deluxe ince uçlu uygulama şişesi sayesinde pratik ve kolay bir uygulama sağlıyor. Krem boyayı oksidan losyonlu uygulama şişesinin içine boşaltıp iyice çalkalıyorum ve saçıma uyguluyorum. Ayrıca yüksek performanslı renk pigmentleri sayesinde saça derinlemesine nüfuz edip 6 haftaya kadar kalıcılık sağlıyor. Doğal yağlarla zenginleştirilmiş saç bakım maskesini ise duşta saçım boyadan arındıktan sonra uyguluyorum. Saçıma mükemmel bir yumuşaklık ve parlaklık veriyor.
Saçları boyamaya nereden başlanacağı saçların boyalı olup olmadığına göre değişiklik gösteriyor. Evde saç boyamayı her zaman destekliyorum. Kuaförde sıra beklememiş, kendi emeğimizle bir şeyler başarmış oluyoruz. Ekonomik katkıları da bütçemize yarar sağlıyor :) Saçlarınızı boyadıkça yapısına alışacak, hangi rengin nasıl sonuç vereceğini önceden tahmin eder hale geleceksiniz. Tabii ilk boyama önemli :)

Saçlarınızda hiç boya yok, tamamen doğalsa boyamaya diplerden başlayıp uçlara doğru gidebilirsiniz. Uçlar genel olarak diplerden daha incedir ve boyayı yedirmek daha kolaydır. Diplerde vakit kaybederken uçların dengede kalması gerekir. Bu sebeple dipler bittikten sonra uçlara geçebilirsiniz.

Boyalı saçlarda durum daha farklı olabiliyor. Eğer dipleriniz çıktıysa doğal saç renginizin daha iyi tutması için boyamaya diplerden başlayabilirsiniz. Boyalı kısımlar daha çabuk tutacağı için dipler bittikten sonra o kısımlara geçebilirsiniz.
Saç boyamaya diplerden ya da enseden başlamak bir şey fark ettirmiyor. Fakat ben genel olarak en tepeden başlıyorum, sonrasında arka kısma ve enselere geçiyorum. Saçları tutam tutam ayırarak boyamak boyama işlemini kolaylaştırıyor.

Ombre saçlarınızı boyamak, tek renge geçmek istiyorsanız, dipler daha koyu uçlar daha açık olduğu için öncelikle açık kısımları, yanı uçları boyamanız gerekir. Çünkü siz dipleri boyayana kadar boya iyice uçlara yerleşir ve yıkadığınızda renk farklılıkları ortaya çıkmaz. Uçlarda açıcı da olduğu için ilk olarak diplere sürdüğünüzde uç kısımlar daha açık kalıyor. Bu şekilde de birkaç yıkama sonrasında uçlar diplerden biraz daha açık hale gelebilir. Ancak ikinci boyamadan sonra istediğiniz pürüzsüz tonu saçlarınızın her bölümünde yakalayabilirsiniz.
Açacak mısın, koyultacak mısın ona göre değişir. Mesela saç açarken ya da kendi saç renginden açık bir tona boyarken önce diplerin dışında kalan kısımları, en son dipleri boyarsın. Çünkü dipler daha çabuk açılır. Daha koyu bir renge boyarken de önce dipleri boyar sonra kalanını bütün saçına yedirirsin. Çünkü aksi halde uçlar diplerden koyu olur.
Rica ederim :)
Ilk kezse fark etmez bence. Tabii ne renge boyayacağın da önemli. Açık renkleri diplere en son götür bence.
Selam boyalı elma,
Kardeş, dipten en tepeden başlıyorlar ama sana tavsiye etmiyorum
Kansorejen maddeler onlar. Sağlığına zarar...
Bence doğal haline bırak
Cevap
6Cevap
Ense diplerinden başla bütün saçın dibine boyayı sürdükten sonra uçları boya
İlk ise uçlardan dibe. dip çünkü hemen açılır ve kafanda tüp patlamış gibi olursun önce uç sonra dip
Diplerden başlanır ikiye böl saçı en üstten başla boyamaya Diplerden uclara kadar boya
İstediğiniz yerden başlayabilirsiniz çocuklar.
dipten uca doğru başla fark etmez
Ben kına sürüyorum :) Dipten başlıyorum
dipten baslanir kalan boya uclara surulur
Zihinden başlanır...
Dipten Başla Bence.
dip*
Fark yapmaz.
Diplerden
Tabi ki dibler
Dipten
Ben ilk önce diplerden başlıyorum
Dipler