Saçlarım aşırı düz, bende düz saçı hiç sevmiyorum zaten herkes kıvırcık saçı daha çok yakıştırıyor. Saçlarımı her gece örüp de yatıyorum sabahta ilk açtığımda güzel oluyor ama sonradan böyle çok saçma bir hal alıyor bir yeri düz bir yeri yamuk gibi. O görüntüyü hiç sevmiyorum.Saç kıvırcıklığı nasıl belirginleştirilir?Tam bu fotoğraftaki gibi oluyor hiç sevmiyorum. Kıvırcık saç nasıl belirginleştirilir?Böyle olmasını istiyorum daha çok. Önerileriniz neler?
Güncellemeler
+1 yıl
...
Saçlarımın kıvırcıklığının belirginleşmesi için ne kullanabilirim?
Saçlarını sık sık yıkamak buklelerine zarar verebilir, saç yıkama sıklığına dikkat et.
Kalın dişli taraklar tercih ederek buklelerini koru.
Saç köpükleri kullanabilirsin.
Kıvırcık saç şekillendirme yöntemleri
Saçlara kıvırcık ve dalgalı şekiller vermek için bazı yöntemler var. Bunlardan ilk aklıma geleni saçı vigo ile şekillendirmek.
İkinci ve en sık kullanılan yöntem ise saç maşaları. Ancak bu yönteminde saça çok sık uygulanması gerekiyor. Sonunda saça zarar veriyor ne yazık ki. Bir diğer yöntem ise perma ancak bu işlemde de yüksek ısı uygulandığı için çok sağlıklı değil bence. Aslında geçenlerde bir video gördüm. İnfluencer Rachel Araz Dyson Airwrap'ten bahsediyordu. Buraya da ekleyeyim hatta, belki ilginizi çeker.
Dyson Airwrap Saç Şekillendiricinin saça zarar vermeden şekillendirdiğini anlatıyor :) O kadar çok özelliği var ki saymakla bitmiyor. Hepimizin ortak isteği saçlarımızı istediğimiz zaman şekillendirmek ama zarar görmemesidir. Dyson Airwrap saçları aşırı ısı olmadan şekillendirdiği için saçlar zarar görmüyormuş. Benim ilgimi çok fazla çekti, senin de çekeceğine eminim videoları izlemeni öneririm.
Saçını ikili sarmal şeklinde (normal örgülü üçlü ama sen ikilisini yapıcaksın) ıslakken ör tamamen kuruduğunda aç hep kıvırcık oluyor hem de hep öyle kalıyo ama saçın ince telliyse geri eski haline dönebilir ama benim hep yaptığım bir yöntem ha bide diplerinden örmeye başla ki gerçek kıvırcık gibi dursun son olarak bence üçlü örüp açma çok itici duruyo ve aşırı yapay gözküyo benim dediğimi dene maşa gibi oluyo
Elidorun bukle belirginlestirici kremini kullanan Kıvırcık arkadaşlarım memnun bir dene derim. Ben su aralar örnek yerine sacimi 5 6 tutama bölüp büküp büküp tokaliyorum (nemliyken) üstüne de fon makinesinin sabitleme ayariyla bir dolaniyorum sabah da aynı işlem arkadasim dogalin böyle miydi çok güzelmiş dedi bir dene istersen
Elidorun yeşil belirgin bukleler saç kremini kullan bende onu kullanıyorum. Tabi benim saçlarım kıvırcık ama sabah saçlarının örgüsünü açtıktan sonra ıslatıp kullanırsan işe yarama ihtimali yüksek. ya da fön makinalarının çeşitli başlıkları oluyor saçı kıvırcık yapmak içinde car saçını ıslatıp joleleyip o başlığı kullanırsanda kıvırcık olur.
En İyi Cevaplar