Uzun saçın da kısa saçın da kendine özel avantajları ve dezavantajları bulunuyor. İkisinin de ayrı ayrı yakıştığı yüz tipleri var ve uygun modellerle kısa saçla da uzun saçla da çekici görünebiliyor.
Kısa saç mı, uzun saç mı sağlıklı?
Kısa saç sağlıklı mı?
Uzun saçın sağlıklı olmadığı, vücudun vitaminlerini aldığı yönünde bir algı var. Özellikle çocuklarda hızlı büyüme için saçlar kestiriliyor. Ancak bu inanış doğru değildir. Yapılan araştırmalar uzun saçın büyümeye ya da başka bir şeye etki etmediğini göstermiştir. Bu nedenle hem kısa saçın hem de uzun saçın sağlıklı olduğu söylenebilir.
Kısa saç mı, uzun saç mı genç gösterir?
Genç gösteren saç modeli
Bakımlı, ten rengine uygun renkte her boyuttaki saçın genç gösterme etkisi bulunmaktadır. Özellikle yüz tipinize uygun bir saç kesimiyle yaşınızı daha genç gösterebilirsiniz. Ancak genele bakacak olursak, yüz tipine uygun, modern bir kısa saç kesimi kişiyi olduğundan daha genç gösterebilir. Yüz şeklinize göre saç modeli önerileri için:Yüz Şekillerine Göre Saç Modelleri Önerisi
Kadında uzun saç mı, kısa saç mı?
Herkesin göz zevki, ten rengi, yüz tipi farklıdır. Bu sebeple kendinize en uygun saç modelini bulup, ne kadar çok yakıştığını fark edebilirsiniz. Bu modelin uzun ya da kısa olması fark etmiyor. Uzun saç yakışan bir kadına aynı zamanda kısa saç yakışmayabilir. Bu yüzden uzunluk kısalık konusunda genelleme yapılmamalıdır.
Erkekler kısa saç mı, uzun saç mı sever?
Erkeklerin sevdiği saç boyu
Kadınların olduğu gibi erkeklerin de zevkleri farklılık gösterebiliyor. Fakat genele bakacak olursak, erkekler uzun saçları daha seksi, daha çekici bulmaktadır. Uzun saçları erkekler daha kadınsı buluyor. Fakat kısa saçın cool duruşunu sevenler de azımsanamayacak kadar çoktur.
Bana uzun saç mı kısa saç mı yakışır diyorsan buraya!
Kısa saç kimlere yakışır?
Kısa saç kimlere yakışır
Oldukça çekici görünen kısa saç modelleri herkese yakışmıyor maalesef. Kısa saç özellikle yuvarlak, oval yüz tiplerine yakışıyor. Yüz uzun olmamalı, çene çok sivri olmamalıdır kısa saç kullanmak için.
Uzun saç kimlere yakışır?
Uzun saç kimlere yakışır
Uzun saçların üçgen ve köşeli yüz tipine daha çok yakıştığı söylenmekte. Özellikle alnınız genişse uzun saçlarınızı kakül eşliğinde kullanabilirsiniz. Yüzünüz uzunsa dümdüz saçlar orantılı durmayacaktır, bu sebeple kabarık dalgalı saç modellerine yönelebilirsiniz.
ilk once ingilizce klavye kullandigim icin ozur dilerim neyse arkadaslar hic kimse o upuzun uclari kirik ona ragmen hala su dalgasi yapilip duzlestirilen saclarinizi sevmez. eger saclarinizin orta boydaysa ama bu ne ya uzun mu kisa mi belli degil diyorsaniz dusunun ben uzun sac mi daha cok severim kisa mi? cevap hic biriyse dokunmayin uzadikca o boyda kesin. arkadaslar koku sizde uzar saciniz elbet. kulakla cene mesafeniz cok uzunsa kisa saci tercih etmeyin yuzunuzu oldugundan uzun ince sagliksiz gosterir. eger cok zayifsaniz kisa sac size daha uygun olur. uzun sac daha cok anoreksiya olmussunuz gibi gosterebilir. 14-15 yasindaki kizlar belki uzun saca cok ozeniyor 18-20 olduklarinda karararlari tamamen degisebilir. eger kilonuzun cok oldugunu dusunuyorsaniz. uzun sac kullanin sizi daha zayif gosterir. en onemlisi dogal saciniz kabariyorsa kuru yaglar kullanin duzlestiriciyle saclariniza zarar vermeyin. Amerikada ki stilistiniz sizleri seviyor.
şu an kendim kısa sacliyim ve bana çok yakışıyor herkes tarafından da beğenildi herkes derken tanıdıklar falan :) kisa saç çekici ve daha genç gösterir bir kızı ve daha rahattır kulanilisi tabii zorlandigm yonlerde var özel bir gün için düğün vb yerler için saç modeli için çok az seçenek oluyor ve belli bir zamandan sonrada ister istemez sıkılır insan hep aynı seklinden tabi bu uzun saç içinde geçerli :))
Kesinlikle uzun saçın tercih edildiğini düşünüyorum (en azından bence öyle). Kişisel tercihler değişse de; uzun, doğal (özellikle boyasız), bakımlı saçları olan bayanlar her zaman dikkatimi çeker.
Her bayana uzun saçın yakıştığını söylemek yanlış olur. Bayanın yüz ve vücut yapısı ile orantılı bir saç mutlaka tercih sebebidir. Aynı uzunluktaki saç yapısı ve modeli iki bayanda aynı durmaz kesinlikle. Uzun ve daha kısa saçlı olduğunuz dönemlerde mutlaka çevrenizin tepki ve davranışlarından hangisinin size yakıştığını anlamışsınızdır.
Aslında bence erkekler bir bayana bütün olarak not verir. Sadece saç, göz vs. için çarpılmazlar. Sadece saçı güzel olan bir bayan için "saçları harika" gibi dar bir hayranlık beslerken, bütünü ile beğendikleri bir bayana "hastasıyım, süper" vs. gibi genel tabir kullanırlar.
Ben her ne kadar uzun saç delisi olsam da şu an orta uzunlukta (Boynuna kadar) uzunlukta saçları olan birisi ile beraberim ve ona bu saçları ile de baygınım. Sadece saç yeterli değildir. Bütüne konsantre olun bence.
Uzun saç dedim ama uzunun da fazlası zarar. Örneğin Kalçalarına kadar uzanan bir saçı olan bayan beni muhtemelen strese sokar :)) Bence en ideal uzunluk kürek kemiklerinin alt bölümünün biraz daha (4-5 parmak) aşağısına kadar uzun olan saçlardır.
saçlarım uzun cok beğenliyor karamel sarısı arkadaslarım ilk dikkat ceken saçlaırm olduğunu söylüyor belimde altları sarı cok hos beğenliyor. ama saçlarımı sürekli yana attığım için yan bölümünün bir kımsmını mpora boyadım ve saçlarım cok kırık saçlarım bitlendi ne yapacağımı bilmiyorum boyum 158 kilom orta ve daha önce saçlarımı hep kısa kulandım küçükken beğenildi şimdi sise ne yapacağımı bilmiyorum sizce yine yaışırımı
Bence kısa saç modelleri kadınlara daha çok yakışıyor daha cool ve sexsi duruyor uzun saçlar dolgun ve bakımlıysa kırık lari da yoksa o da gayet güzel görünüyor fakat kısa saçı gerek kıvırcık dalgalı düz olsun her türlü daha güzel göründüğünü düşünüyor um tabi herkese kısa saç yakışmaya biliyor benim saçlarım çene hizamda bana uzun saç daha çok yakışıyor ama kısa saçla hem tatlı hem sexsi görünüyor um çözebilmis deilim bence uzun değil kısa saç daha kadinsi gösteriyor üstelik kadın dediğin uzun saçlı olur düşüncesini çok yalnış buluyorum bu kadınların kendi kişisel tercihi kısa saçlı bayanlara karşı saçlari uzamiyor mu uzun sacla ilgilenemiyorum gibi düşünenler de var kısa saç tercih meselesi dir
Bence Kısa Saç nedeniyse Kısa Saç daha faklı ve güzel bir hava veriyor.Ama kısa saç olucaksa bile çok kısa saç olmamalı.Yani boyunun biraz üstü yeterli olacaktır ama çoğu kızda kısa saçın çok güzel bir hava kattığını düşünüyorum.Benim saçım kısa ama ben uzun saça çok takmıştım ama sonrasında ister kısa ister uzun olsun bunlar o kadar da önemli değil.Önemli olan kadın ya da kız olmasıdır bence.Saçmış başka bişeymiş önemli değil.
saçlarım uzun belime kadar arkadaşlarım saçlarımdan kazandığımı söylüyor bepğeniliyor ama saçalrımın bir kısmını mora boyattım daha önc küçükken sürekli kısaydı omuzdan beğeniliyordu şimdi saçlarım bitlendi ve ne yapacağımı bilmiyorum sizce kestirmelimiyim saçalrımın uçlrı ise kırık
uzun sac hep tercihim olmustur bi hata yapip saclarmi kestirdim baya kisa tekrar uzamalarni bekliyorum :/
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Orta boy bence, uzun saçta kırıklar çok oluyo ve bakımsız duruyo kırıkları aldırarak orta boya ulaşırsa hem daha farklı bir model şansı oluyo dümdüz olmuyo, hem de bakımlı duruyo. ondan bence orta boy tabi arada değişiklik lazım.
bence kısa sac bnm saclarım da kısa ve kısa sac beni ck seksileştirdii uzun saç resmen işkencedir bi bayana :) toplaması bile dert kısa ve fönlü bi saç ise muhteşem :)
Bence saç kısa ve düz olmalı ama kısa ve düz saçlar şöyle kızlarda güzel durur 1-Boyu kısa olmalı 2-Kilolu olmamalı Ha bunlar olduğunda gerçekten kısa saç güzel duruyor :)
Bence kısa saç ya daha rahat oluyo uzun saç olmaz sürekli bağlamak zorunda kalıyorum saçım açık olunca rahatsız oluyorum kısa saçta öyle değil çabukta taranıyor ve rahat bu yüzden kısa
Kısa oldumu erkek gibi her kadına yakışmaz uzun oldumuda süpürgeye benzetiyorum en ideali orta boyk kadının orta boylusu makbüldür misali saçıda öyledir:))
En İyi Cevaplar