merhaba sabah akşam yüzümü yvesrocher gözenekleri daraltıcı yüz temizleme jeliyle temizlememe rağmen yüzüm çok yağlı ve ağırlık hissi oluşturuyor bu yağlar, yaklasik 2 3 hafta öncesine kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum ve öncesinde çok sivilceli bir yüzüm vardı doğum kontrol hapı tüm sivilceleri ve yağlanmayı yok etmişti fakat varis oluşturduğu için bırakmak zorunda kaldım bıraktıktan hemen sonrada yağlanmalar minik sivilceler başladı 20 yasındayım evliyim. bu problemden tamamen nasil kurtulabilirim :( siyah noktam yok şu an...Yüzde yağlanma nasıl geçer? Cilt yağlanması nasıl geçer?
Cevabın nedir?
+1 yılYüzde yağlanma neden olur?

yüzdeki yağlanma Yüzdeki yağlanma birçok kişinin sevmediği bir durumdur. Yağlı ciltler, ciltlerinin fazla yağlı olmasından şikayetçidir.
Peki yüzdeki yağlanma neden olur?- Temizliğin ihmal edilmesi
- Kalıtımsal özellikler
- Yanlış kozmetik ve bakım ürünlerinin cildin yağ dengesini bozması
- Hormonal sorunlar
- Sağlıksız beslenme gibi etkenler cildin yağlanmasına neden olabilir.
Yüzdeki yağlanma nasıl geçer diye sorduğunu duyar gibiyim :) Sizlere önerilerimi detaylıca anlatacağım.
Yüzdeki yağlanma nasıl geçer?

yüzün yağlanması nasıl önlenir Yüzün yağlanması nasıl önlenir?
- Cilt bakımına özen gösterin.
- Ciltteki fazla yağı arındıran maskeler yapın.
- Cildin sebum dengesi için mutlaka cilt bakım rutininize tonik ekleyin.
- Kullandığınız nemlendirici kremlerin su bazlı olmasını tercih edin. Böylece cildin fazla yağlanmasını engelleyerek cildini nemlendirebilirsin.
- Sağlıklı beslenerek cildini içeriden de doğru şekilde beslemelisin.
Yüzdeki yağlanma nasıl giderilir sorusunun cevabı bu şekilde. Tüm bunlara ek olarak evdeki malzemelerle cildinizdeki fazla yağı alacak maskeler yapabilirsiniz. Aktardan alacağınız kil ile evde kil maskesi hazırlayıp haftada bir kez düzenli uygulamanız cildinizin yağ dengesini sağlaması için çok faydalı olacaktır. Ayrıca yağlı ciltlerin çok sık yaşadığı bir sorun olan gözenek problemi için hepimizin buzdolabında bulunan maden suyunu tonik olarak kullanıp gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.
Yağlı ciltler için nemlendirici önerisi

yağlı ciltler için nemlendirici Yağlı cilde sahip kişiler zaman zaman yanlış bir düşünceye kapılıp nemlendirici kullanmıyor. Ancak tüm cilt tiplerinin nemlendirilmesi gerekir. Yağlı ciltler nemlendiricinin de cildi yağlandıran bir etkiye sahip olduğu yanılgısına kapılıyor. Ancak bu yanılgının temel nedeni yanlış nemlendirici seçimine dayanıyor. Yağlı ciltler su bazlı nemlendiricileri seçerek cildin sebum dengesini bozmadan nemlenmesini sağlayabilirler. Bu konuda yağlı ciltlere önerim Simple su bazlı nemlendirici.

simple su bazlı nemlendirici Simple su bazlı nemlendirici temiz ve hafif içeriği ile yağlı ciltlerin severek kullanacağı bir nemlendirici krem. Eğer nemlendirici kullandığınızda cildiniz daha çok yağlanıyorsa bir de bu kremi deneyin.
10 Yorumla
+1 yılTıp öğrencisiyim sende polikistik over sendromu olabilir o sendrom da dhea-so4 hormonunu yükseltir ve bu da ciltte yağlanmaya ve sivilcelenmeye sebep olur. Benim sana tavsiyem özel bir hastanenin endokrin bölümüne git kan ölçümlerine falan bakılsın. Tahminimce diane 35 dogum kontrol hapı veya tansiyon hapı verilir. (Tansiyon hapının yan etkisi böbrek üstü bezlerini normal seviyeye getirir) ciltte tüylenme falan da var mı?
05 Yorumla- +1 yıl
polikistik over oldugunu dusunuyorm bende 8 9 aylık bir doğum kontrol hapı kullandım o zaman geçmişti hepsi hapı bıraktım 2 hafta geçti tekrar başladı
- +1 yıl
doğum kontrol hapi bende varis yaptı kullanamamda
- +1 yıl
O zaman tansiyon hapı ic o da aynı işlevi görüyor
- +1 yıl
mitral yetmezliğim var benim tansiyon hapi yan etki yaparsa ya :D
- +1 yıl
Oooo o zaman tıp çaresiz kalır 😂
Dene farki gör
https://m.youtube.com/watch?v=H47aNT7yChY00 Yorumla
maske krem falan filan:) ama yağlanma iyi birşey sağlıken
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
11Cevap
u +1 yılYüzünü düzenli olarak temizle. Ardından cilt tipine uygun temizleyici kullanmaya özen göster içerisinde yağ bulunmasın ama. Yağsız ve hafif olan yüz temizleyici tercih et.
00 Yorumla
+1 yıl1. Yüzdeki Yağlanmaya Soda ile Çözüm
Yüzünüzde ki yağlanmalara engel olmak adına her gün pamuk topları ile sodayı yüzünüze masaj yapabilirsiniz. Bu işlemden 10 dakika sonra cildinizi ılık su ile yıkamalısınız.
2. Düzenli Beslenme ve Diyet
Düzenli beslenme programında daha çok doğal ürünler tüketilmeli, hazır yiyeceklerden ve abur cuburdan uzak durulmalıdır. Bol su tüketmek cilde her zaman faydalı olacaktır. Ayrıca küçük ve düzenli egzersizlerde yüzdeki yağlanmalara karşı tedavi edici bir çözümdür. Un, tuz ve şeker tüketimi de cildin baş düşmanıdır.
3. Yüzdeki Yağlanmaya Kremle Çözüm
Kozmetik krem ve losyonlar sürerken sürekli krem değiştirmek yerine bir dermatoloji uzmanı ile görüşerek önerilen uygun kremi düzenli ve sürekli kullanmak gereklidir.
4. Yüzü Doğru Yıkama
Yüzünüzü çok fazla yıkamak etkili veya doğru bir yöntem değildir. Günde 3 kez yıkanması uygundur. Yağlı yüzler için özel sabun kullanabilirsiniz. Bu sabunu kullanırken yüzünüze masaj yaparak köpürtünüz. Çok sıcak veya çok soğuk su yerine ılık su kullanımı çok daha önemlidir. Yüzünüzü sabunlu su ile yıkadıktan sonra hafif soğuk su ile durulamanız kan dolaşımını artıracak ve yüz deki yağların yakılmasını sağlayacaktır.
5. Yağlanma için Kil Maskesi Uygulayın
Yüzünüzde ki yağlanmalara karşı haftada 1 kez çamur ya da kil maskesi yapabilirsiniz. Çamur veya kil yağları emici ve kurutucu özelliği ile yüzünüzdeki yağlanmayı hafifletecektir. Uygulayabileceğiniz kil maskesi tarifleri.
6. Yüzdeki Yağlanma için Süt Banyosu
Süt banyosu ile yüzdeki fazla yağlanmalara karşı oluşan pürüzleri giderebilirsiniz. Daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak için süt banyosu sonrası yüzünüzü hafif soğuk su ile yıkamalısınız.
Yüzdeki Yağlanma İçin Bal ve Süt Maskesi
Bal, 1 yemek kaşığı Limon suyu, 1 yemek kaşığı, Süt, 1 çay bardağı
Yapılışı; Bal ve limon suyunu bir kap içerisinde karıştırınız, bu karışım üzerine 1 çay bardağı süt ekleyerek tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürerek 10 dakika bekletin veılık su ileyıka10 Yorumla
+1 yılYüzünüz yağlıysa ve sizde sürekli makyaj yapan biriyseniz ürünlerinizi yağ bazlı değil su bazlı olarak tercih edin eğer yağlanmaya uygun bir makyaj yapmak isterseniz matlaştırıcı ürünler tercih edebilir ve cilt tipinize uygun olup olmadığına dikkat edebilirsiniz yüzün aşırı yağlanma yapması dış etkenler dışında fast food işlenmiş ve baharatlı gıdalar da neden olabilir bunun yerine taze sebze ve meyve tüketmeniz hem sağlık hem de yağlanma yapan cildiniz için oldukça yararlıdır yüzünüzdeki aşırı yağlanma için bir de haftada 1 kere cildi arındırıcı maskeler uygulamanızda fayda sağlıcaktır yağlanma için kil maskesini tercih edebilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılergenlik çağını atlatmışsın zaten ve evlisin hormonlarının daha düzenli olması gerek aslında ama belli ki sorun var. kilon varsa karaciğer yağlanmaının buna sebep olma payı çok yüksek. doktora görünsene bir.
bir de bana ne kadar güvenirsin bilmiyorum ama yosun sabunu tavsiye edebilirim bildiğim bir dostumun ürünleri. Sadece bir tane al dene bak bakalım. tamamen doğal içeriği. düzenli kullan işe yarayacağına inanıyorum ben. https://www.facebook.com/yosunsabunu00 Yorumla
+1 yılLimon içindeki asidik içerikten dolayı yağ oranını azaltabilir yüzüne limon sür zaten kurutuyor yüzü 1 saat sonra falan yıka sabah akşam yaparsan etkisini görürsün.. Yüzünü de soğuk suyla yıka gözenekler küçülür
02 Yorumla- +1 yıl
1 saat cok uzun dğlmi
- +1 yıl
Sabah akşam yapacaksan 15er dakika da yeter
+1 yılBen o yüz temizleyicileri bırakalı belki 1 yil oldu saf sabun kullanıyorum sabah ve akşam bence faydası var yaglanmiyor yuzum ve o sivilcelerden kurtuldum tatli yemeyi de birak faydasi çok
02 Yorumla- +1 yıl
ama ben bayılıyorum tatlıya :/
- +1 yıl
canım bende çok seviyorum da mecbursun bazı şeyler için bak hasta olursan bir daha hiç yiyemezsin bunları ve pişman olursun ölçülü yemek çok önemli :) kendim yaşadığım için diyorum :D
Yumurta beyazını karıştır bir kaç dakika sonra yüzüne sür biraz beklet iyi gelecektir. Akşam yatmadan önce bir pamukla yüzünü gül suyu ile temizle bununda faydasını göreceksin.
04 Yorumla- +1 yıl
tesekkur ederim ne yaptıysam yarım saat bir saat geciriyor sonra tekrar yağlanıyor:(
- +1 yıl
yüz temizleme jeli ve akne kremlerini düzenli denedim olmadi yumurtayi denemedim deneyeceğim :)
+1 yılDermatoloğa git. Her cilt aynı değil. Şimdi bize iyi gelen senin cildine zarar verebilir. Tavsiye üzerine maske, krem vs. kullanma. Burda hiç birimiz uzman değiliz. Profesyonel kişilere danış.
00 Yorumla
+1 yılCildini kurutmadan yüzünü temizlemeni sağlayan nazik bir yüz sabunu seç yüzüne yağ veya nem katan nemlendirici sabunlar kullanma
00 Yorumla
+1 yılCildini kurutmadan yüzünü temizlemeni sağlayan nazik bir yüz sabunu seç yüzüne yağ veya nem katan nemlendirici sabunlar kullanma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde yüzüm çok yağlanıyodu her gece yatmadan sebamed kükürtlü sabun ile yıkıyorum bide yıkayınca yüzümü hemen kurulamıyorum biraz yüzüm ıslak duruyorum yüz suyla besleniyor ve yağlanmayı engelliyor dene bence
00 YorumlaLR nin microsilver yuz yikama ve kremini kullam ben kullanixorum cok memnunum benim yuzumde adiri yagli ve sivilceliydi ama Şu an cok rahatim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılrosense gül suyu dene
ve sivilcenin nedeni distan degil genellikle icten olusuyor
yagli ve sekerli seylerden sakin kendini en cok onlar sivilce yapar
hormonel bozuklugun vardir o sivilce yapabilir
vs. vs.00 YorumlaAhhh aynisi bende de oldu Şu an dogum kontrolü biraktim cildim kötülesdi :((( care ariyorum bende
02 Yorumla- +1 yıl
aynen yaa doğum kontrol hapini kullanırken bebek gibiydi cildim varis yaptı bıraktım cildim hemen bozuldu :((
Limon kabuğunu yüzüne sür hep pürüssüzleşir hemde yağlanmaya iyi geliyo kuruttuğu için 👍🏻
01 Yorumla- +1 yıl
tesekkurlerr
+1 yılDogal Gül suyu kullanmanı tavsiye ederim gece yatmadan önce. yağlamayi engelleyerek sivilce oluşturmuyor
00 Yorumla
+1 yılNitrücina nın güzel temizleme losyonları kremleri piilingleri falan var tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılJel siyah noktanızın olmaması noktasınd aişe yaramış anlaşılan yüzünüzü gün içinde bol bol yıkayın yapacak bir şey yok aslında yağlı demekki
00 Yorumla
+1 yılCanım gratiste 2-3₺ lik çok güzel etkili maskeler var onlardan kullan 😊
02 Yorumla- +1 yıl
önerebileceğin var mı peki, senin yağlanma problemin varmydi ve geçirdimi?:)
- +1 yıl
Hayır kardeşimde vardı o kullanıyordu ama ismini pek hatırlayamıyorum zaten açıklama kısmında yazıyor 😊
+1 yılDoktora görün bir bence ama Garnier in 3 ü bir aradası var peeling maske temizleme baya güzel.
00 YorumlaBilmiyorum geçmez herhalde Dakka başı yüzünü yıkayacan yapcak bişi yok.
00 Yorumla
+1 yılsabah akşam yüzüne kayısı sabunu sür, 5dk bekle ve yıka yağlanma filan kalmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
deneyeceğim sen denedinmi
Dogal gul suyu sur her gece yatmadan duzenli olarak uc dort gun icinde bile farki hissedersin
10 YorumlaSalam aleykum dostlar bu sorunun giderilmesi için sadece ROACCUTANE yeterli ama içmeden önce doktorunuza danishin aksi taktirde shok etkisi vere bilir ben içtim sivilcelerden kurtuldum
00 Yorumla
00 Yorumla
+1 yılsürekli yüzünü yıkama emin ol yağlı cilt kuru ciltten daha iyi. sabah ve akşam sabunla bence. cildini kurutma
00 YorumlaBende kullansam doğum kontrol hapı bnmkide geçer mi aşırı yaglaniyor da:))
00 Yorumla
+1 yılyüz yapın yağlıysa kurtulma şansın yok
02 Yorumla- +1 yıl
0 şans yani :(
- +1 yıl
sonuçta cilt yapın o derini kazıman lazım
+1 yılGülsuyu sür sabah akşam
00 Yorumla
+1 yılSalatalık peelingi yap yüzdeki yağlar için
00 Yorumla
+1 yılIlık sudan başkası yalan 😂
00 Yorumla
+1 yılAdam gibi sabunla yıkayın ya
00 Yorumlabanyo sabunu ile köpurtüp bekle
00 YorumlaCildiye doktoruna git
00 Yorumlayağlı cilt geç kırışır !!!
00 Yorumla
+1 yılbu jeller işe yarıyor mu ya
00 Yorumlasürekli maske yapman lazım
02 Yorumla- +1 yıl
senin kullandığın bir maske var mı önerebileceğin. ömür boyu bununlami uğrasacağim ben:((
+1 yılBenimde yaglaniyor ama karacigerimde yağlanma var
00 Yorumla
+1 yılayni sorun bendede var :/
00 Yorumlanapak 20 yaşındaysan evliysen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRoaccutan
02 Yorumla- +1 yıl
sen kullandinmi
Cevap sahibi+1 yılBenim cildim ve sirt gögüs bölgem asiri yagliydi ve Akne sivilcem vardi. 1 yil kesintisiz kullandim. Simdi sükür sadece burnum hafif yaglaniyor ve biraz sacim okadar
+1 yılDove kullanarak :D
00 Yorumla
+1 yılSabunla yıkayarak
00 Yorumlapudra kullan
00 YorumlaBenmkıde çok yaglı
00 Yorumla
+1 yılNemelendirici kullan
00 Yorumla
+1 yılTemizleme ürünleri
00 Yorumla
+1 yılTemizleyici kullan
00 Yorumla