Bacaklarımda kalçalarımda böyle beyaz çatlaklar var ve aşırı rahatsız ediyorlar beni. Onları nasıl geçirebilirim? Nolur yardım edin daha 20 yasındayım bunlardan kurtulmak istiyorum.
Bacaklarımdaki bu çatlakları ne ile geçirebilirim?
Merhaba, Üzgünüm ancak bu çatlakları geçirebilen bir tedavi biçimi henüz geliştirilmedi. Bu nedenle çatlakları olmadan önce engellemek veya olur olmaz tedavi altına almak en önemli önlem oluyor. Şöyle ki bu çatlaklar ortaya çıktığı andan itibaren renk değişimine uğruyor, ilk oluşmaya başladığında çatlaklar derin yırtılmalardan önce kırmızı veya mor renkte oluyorlar, bu aşamadayken bebek yağı, badem yağı veya deri yırtıklarını, kesiklerini tedavi etme amacıyla kullanılan özel kremlerle normal görüntüsüne veya bu görüntüye en yakın hale getirmek mümkün, ancak üzerinden 1 ay ve daha uzun süre geçen çatlaklar zamanla beyazlaşmaya başlıyor, bu da alttaki elastin denilen maddenin ölmesi ve derinin buna uyum sağlayarak alt dolgunun boşalan kısımlarına çökmesi anlamına geliyor. Tedavisi de mümkün olmuyor. Bir lazer yöntemi olduğu söyleniyor ama buda %30-%40 inceltme imkanından ibaret yani tamamen geçmesini sağlamıyor. Kısacası böyle yaşamaya alışman gerekecek, bol tuzlu soğuk su ile küvette yatar, hergün cildini bebek yağı, krem veya badem yağı ile beslersen yeni çatlakların olmaz.
uyguladığım bir formül var. ve gerçekten işe yarıyor.1 limon suyuyla 2 tatli kaşiği Türk kahvesini karıştır. çatlaklarına banyodan önce peeling yap.2 gün yap 1 gün ara ver. ben Şu an uyguluyorum ve çok memnunum
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten gözle görülür bir etki yapıyormu mutlaka ama mutlaka deneyecegim ve limon suyu satın mı aldın yoksa sen mi sıkıyorsun limonu
Spor en etkili çözüm. 2-3 yıl olacak düzenli spor yapalı örneğin kolumuz zorladığımda falan ciddi çatlaklar oluşuyor ama 2 ay içinde falan kendini yeniliyor geçiyor
En İyi Cevaplar