Yıkanır ama lakiin bu kumaşların biraz kalitesine kalıyor misal hemen solan bir kırmızı tişörtse beyazını mahfeder he diyosan ben armani kullanıyorum hepsini bir arada yıka birşey olmaz :)
Koton için biraz şüpheli olsam da yıkanır bence bir şey olmaz. Zaten çok kirli değilse 30 derecede yarım saat dönse yeter. Daha yüksek derecede sorun olabilir
Çamaşırlarımızı renklerine uygun olarak ayırarak renk karışması riskini ortadan kaldırmış oluruz. Özellikle beyaz çamaşırlara renk karıştığında eski haline döndürmek zor oluyor, hatta bazıları dönmüyor bile. Çamaşır suyu lekeleri çıkarıyor ancak fazlasına maruz kalırsa kıyafetimiz yıpranmış oluyor.
Beyaz ve Kırmızı Birlikte Yıkanır mı? Renkler Karışır mı?
Beyaz ve Kırmızı Birlikte Yıkanır mı?
Kırmızı oldukça yoğun bir renk ve her kıyafette kullanılan boya malzemesi aynı değil. Bazıları renk atarken bazıları atmıyor. Bunu bilmek için yeni aldığınız kıyafeti ilk olarak tek başına yıkamanızı öneririm. Dilerseniz sıcak su ile elinizde yıkayarak da renk atıp atmadığını öğrenebilirsiniz. Ben genel olarak bu şekilde yapıyorum, kıyafetin rengi akıyorsa zaten su da o renk oluyor. Birkaç yıkamaya renk atması duruyor bu sebeple renk atan kıyafeti birkaç sefer tek başına atıyorum makineye ya da elde yıkıyorum.
Ancak kırmızı tişört ile beyaz tişört birlikte yıkanmaz. Beyazlarınızı korumak için her zaman ayrı yıkamanız gerekmektedir.
Hangi renkler beyazlarla birlikte yıkanır?
Hangi renkler beyazlarla birlikte yıkanır?
Beyazlarınızı her zaman tek başına atmanız gerekmektedir. Ancak gri tonları da beyazlarla birlikte yıkanabilir. Renk bulaşmasını önlemek için renkliler ve beyazlar ayrı yıkanmalıdır.
Renk atan kıyafetler nasıl yıkanmalıdır?
Renk atan kıyafetler nasıl yıkanmalıdır?
Yukarıda da bahsettiğim gibi; bir kıyafetin rengi atıyorsa mutlaka onu birkaç yıkama kadar tek başına yıkamak gerekiyor. Sonrasında renk atması durmuş oluyor. İlk yıkamada çok fazla renk çıkarıyor, sonraki yıkamalarda giderek azalıyor. Bir kova sıcak su doldurup renk atan kıyafetinizi içerisinde de bir süre bekletip durulayabilirsiniz.
En İyi Cevaplar