Kadınların yaparken sıkıntı çektiği bir gerçek bu. Peki ağda yapmadan önce yapılacak bölgeye pudra sürülmenin acıyı azalttığı doğru mu? Bilen var mı hanımlar?Ağda Yaparken Pudra Kullanmak, Sürmek Acısını Azaltır mı?
Ağda Yaparken Pudra Kullanmak, Sürmek Acısını Azaltır mı?
Ağda tüyleri kalınlaştırmadığı için en çok tercih edilen tüy alma yöntemleri arasında yer alıyor. Üstelik ağda sonrasında tüylerin çıkış zamanı da uzun oluyor, bu da bizim işimize geliyor :) Ağdanın tek kötü yanı acısı diyebilirim. Ağda yapmak için acıya dayanıklı olmak gerekiyor, ağda acısını azaltmak için alternatif yöntemler de bulunuyor.
Ağda Öncesinde Bacaklara Pudra Sürmek Acısını Azaltır mı?
Ağda Öncesinde Bacaklara Pudra Sürmek Acısını Azaltır mı?
Ağda yaparken bacaklara pudra uygulamak faydalıdır, ancak acıyı azalttığı ya da acıya etki ettiği söylenemez. Ağda yapılan bölgenin temiz olması gereklidir, bölge iyice temizlendikten sonra pudra uygulanırsa terleme engellenmiş olur. Nemli bir bölgede ağda yapıldığında küçük tüylerin kalma riski vardır. Pudra cildi iyice kurutur ve en ufak tüylerin bile ağdayla kolayca kopmasını sağlar. Ancak acıya bir etkisi bulunmamaktadır.
Ağda acısını azaltmak için ne yapmalı?
Ağda acısını azaltmak için
1- Özel günlerinizde ağda yapmaktan kaçının
Özel günlerde kadın cildi daha hassas oluyor. Bu sebeple normalden daha fazla acı duymanız olasıdır. Ağdayı özel günlerinizin dışında yaparak hissedeceğiniz acıyı da hafifletmiş olursunuz.
2- Doğru ağdayı seçin
Ilık ağdalar şekerli yapılarıyla cilde çok fazla yapışıyor ve ayırmak daha acı verici hale geliyor. Bu sebeple benim önerim sir ağdadır. Deneyimlerime dayanarak ılık ağdadan daha az acıtıyor diyebilirim.
3- Karanfil yağı kullanın
Dişim ağrıdığında da karanfil yağı kullanmayı tercih ediyorum, bölgesel uyuşturucu etkisi veriyor :) Cildi yumuşattığı için de ağda işlemini daha kolay ve acısız hale getiriyor. Ağdadan 5-10 dakika önce ağda yapacağınız bölgeye sürün ve masaj hareketleriyle uygulayın. Sonrasında üzerine pudra dökebilirsiniz, cildiniz çok fazla nemli kalırsa.
4- Ağdayı çekmeden önce cildinizi iyice gerdiğinizden emin olun
Gergin olmayan ciltten ağdayı çekmek daha zordur. Bu sebeple iyice germek gerekir, hem bu sayede ağda acısı da hafiflemiş olur.
Bildigim kadariyla pudra sadece o bolgede nemi aliyor. Cunku agda nemli bolgeye uygulanmaz uygulansa sonuc almaz. canin cok aciyorsa (ozellikle bikini bolgesi icin diyorum bunu) emla diye bir krem vardi bir zamanlar uyusturuyodu onu kullanabilirsin
ya kokusu kötü evet sürdüğünde ama yıkadığında bişey kalmıyor ağdaya göre çok daha iyi bence başkada bir önerim yok ya en kesin çözüm o benim bildiğim veyahut lazer epilasyona gideceksiniz oda çok acıyor ben denedim ikinci seansa gitmedim
yo ben sporcu briyim 12 seneye yakın profesyonel kickbox yaptım ondan değil çok fazla canımı yaktı siz kadınalr ağdaya böyle şeyleri sürekli yaptığınız için beden alışıyor birkaç seans giteydim acı kalmazdı ama ilk olduğu için öyle sanırm hiç bir hastalığım yok
eeee bende de durum bu şeker ya :D ama bu sefer epilasyon şart kış bir gelsin hemen :D yok yok ben oacıyı çekemem ya :D herşey neysede o malum yer yok böyle bir acı
En İyi Cevaplar