Saçın kırılmadan uzaması için ne yapmalı?

Merhabalar, saçlarım kıvırcık fakat ben kendime hem kıvırcık saç yakıştırmıyorum hemde gün boyunca rahat edemiyorum kıvırcık saçla. Saçımı sürekli düzleştiriciye mahkum ediyorum bu nedenle. Çeşitli spreyler, maskeler, kremler kullanıyorum fakat pek bir yararı olup olmadığından şüpheliyim. Yeni bir şampuan aldık tesadüfen saç kremi ile şampuan bir arada pantene'in bu ürünü kullandığımdan beri saçım kabarmıyor ve saçım yumuşak, parlak duruyor. Kabarmaması benim için çok iyi çünkü saçımı düzleştirdikten bir süre sonra kabarıyordu ve ertesi gün tekrar düzleştirmem gerekiyordu hatta bu zaman aşımı 5-6 saat bile olabiliyordu ama artık saçım kabarmadığından saçımı dümdüz şekilde 3-4 gün kullanabiliyorum bu da benim için büyük bir avantaj çünkü düzleştirici kullanmayı azaltıyorum bu nedenle haftada her gün düzleştirsem 7 kez düzleştirici kullanacağıma haftada 2-3 kez kullanıcam fakat kırıklarım çok fazla. Ben saçımın uzamasını istiyorum biraz uzuyor ama kırıklarla birlikte uzuyor. Kırıklar yarıya gelince saçımı yarısından kestirmek zorunda kalacağım ve bu benim için üzücü bir durum. Önerebileceğiniz doğal kürler, doğal yöntemler, yiyebileceğim besinler, kullanabileceğim serumlar var ise benimle paylaşabilirmisiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Saçın kırılmadan uzaması için ne yapmalı?