Saçlarım elektrikleniyor, ne yapabilirim? Dalgalı saçlara sahibim.. Saçlarımı yatıştıracak, elektriklenmeyi önleyecek bir yöntem var mı?Saçlarım elektrikleniyor, ne yapabilirim?
Saçlarımız birçok sebebe bağlı olarak elektriklenebilir. Bu da saçlarımızın mükemmel görünmesine gölge düşürebilir.
Saçlar neden kabarır?
saç kabarmasının sebepleri
Saç kabarmasının başlıca sebebi saçların nemini kaybetmesinden kaynaklıdır
Yıpranan saçlarda elektriklenme problemi sıkça görülür
Isı ve boya gibi işlemler saçların elektriklenmesine sebep olur
Saçların kuruması zamanla elektriklenmesine yol açabilir
Doğru saç ürünü ve saç kremi kullanmamak saçların elektriklenmesine yol açan başlıca sebeplerdir.
Saç elektriklenmesi nasıl önlenir?
Saçları yıpratacak işlemlerden uzak durulmalı
Saçların yıpranması kabarmasına ve elektriklenmesine sebep olmakta. Bu sebeple saçlarımızı yıpratacak işlemlerden olabildiğince uzak durmak gerekli. Perma gibi saç şekillendirmek için kullanılan işlemlerin saçlara zararı vardır. Bu sebeple saçlarımıza şekil verirken, bakım yapacak saç şekillendirici ürünler kullanmak gereklidir.
Saç boyası olarak güvendiğimiz ve kaliteli markaları tercih etmeliyiz. Saçlarımızın güzel görünmesinin yanında, bakımlı ve sağlıklı olmaları da çok önemli. :)
Isı kullanırken dikkatli olunmalı
Saçlarımızı kuruturken düşük ısıda ve kısa sürede kurutmaya özen göstermeliyiz. Saçlarımıza çeşitli modeller vermek için birçok saç şekillendirici bulunuyor. Önemli olan doğru ve kaliteli olanı seçmekte. Fazla ve uzun süreli ısı kullanımı saçların elektriklenmesine ve zor şekil almasına sebep olur. Bu sebeple doğru ısı kullanımına dikkat etmeliyiz.
Doğru ısı kullanımı nasıl olmalı?
Saçlar ıslakken ısı uygulanmamalı, hafif nemli olması gerekiyor.
Saçlara ısı kullanmadan önce, ısı karşıtı ürünler kullanılabilir
Saç kremi kullanmak saçların zarar vermesini engeller ve şekil almasını kolaylaştırır
Doğal yağların gücü: Doğal yöntemlerden faydalanılmalı
Doğal yağlar saçların elektriklenmesini önlemede işe yarayan yöntemlerdendir. Argan yağı saçların elektriklenmesini önleyen etkili yağlardan biridir. Bu sebeple saç bakımında doğal yağlara yer verilebilir.
Saç elektriklenmesine karşı saç kremi
Saç kremleri saçların kabarmasını ve elektriklenmesini önlemek için etkili yollardan biridir. Saçları onarır, besler, canlı ve yumuşak olmasını sağlar. Saç kremi kullanmayı rutin haline getirdiğimden beri saçlarım hiç olmadığı kadar mükemmel görünüyor. <3 Benim de saçlarım dalgalı ve sürekli elektrikleniyordu bu sebeple çözümü saç kremi kullanmakta buldum.
Saç elektriklenmesine Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi ile son!
Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi
Yeni Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi ile elektriklenen saçlara son diyoruz. :) Saçlarımın en büyük kurtarıcı Elidor, bu ürünleriyle de kalbimi çaldı.
Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Şekillendirici Bakım Kremi ile kabaran saç sorunumuza "bay bay" deme zamanı geldi. :) <3 Saçlarım üzerindeki etkisine bayıldım. Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi'ni elime alıyorum nemli saçlarıma uyguluyorum ve ardından tarak ile güzelce tarıyorum. Ayrıca durulamaya da ihtiyaç duyulmuyor. Saçlarım dalgalı olduğu için dalgalar daha belirgin olurken, saçlarım hiç elektriklenmiyor. Elidor sayesinde "ya saçlarım kabarırsa" korkusunu hiç yaşamıyorum. Kokusu da öyle güzel ki, vallahi mest oldum. :) <3
Elektirklenen saç sorunumun kahramanı olurken, dalgalı saçlarımın en büyük yardımcsı Elidor'a teşekkür ederim. İyiki Elidor'u denemişim. Sana da tavsiye ederim. Göz alıcı saçlara kavuşmak için bir Elidor yeter. :) <3
En İyi Cevaplar