Argan yağının saça birçok faydası bulunmaktadır. Kozmetik ürünlerinde, saç bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan doğal yağlardan bir tanesidir. Ev yapımı saç maskelerinde de kullanılması öneriliyor.
Argan yağı saç uzatır mı?
Argan yağı saç uzatır mı?
Argan yağı saçları besleyen, onaran doğal yağlardan bir tanesidir. Aynı zamanda nem oranını dengede tutar ve saç derisini, köklerini besler. Bu sayede saç uzama hızını yavaşlatan etkileri de ortadan kaldırarak, saç uzamasına dolaylı yoldan etki etmiş olur.
Argan yağı saçlarda nasıl kullanılır?
Argan yağını sade bir şekilde ya da maskeler içerisinde kullanabilirsiniz. Sade bir şekilde uygulaması: Saç derisine parlak uçları yardımıyla masaj hareketleri ile uygulanır, en son da uçlara doğru yayılır ve 20 dakika bekletildikten sonra iyice durulanır.
Argan yağı kaç günde bir kullanılmalı?
Haftada 1 ya da 2 kez kullanımı ideal olandır. Çabuk yağlanan saçlara sahipseniz miktarı fazla kaçırmamanız gerekir. Kuru saçlar için haftada 2 kez kullanmanızı öneririm.
Argan yağı içeren Elidor İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremi
Argan yağı içeren saç kremi
Elidor İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremi içerisinde argan yağı ve keratin bulunuyor bu sayede saçları derinlemesine besliyor ve nem oranını dengede tutuyor, kolay tarama sağlıyor. Argan yağını saç bakım ürünleri içerisinde kullanmayı da tercih edebilirsiniz :) Yapısı çok güzel, kolayca durulanıyor ağırlaşma, yağlanma yapmıyor. Bekletmek de gerekmiyor sürdükten sonra hemen durulayabilirsiniz.
Tek başına etkisi çok olmaz karışımlar yap ve uzatmada en etkili hint yağı, ben tatlı badem yağı ile hint yağını kullanıp çıkmayan yerlerde sakal çıkardım
@türkansaygin47 yıllar sonra gelen bi cevap :) hergün yüzüme sürüp yarım saat bekleyip geri yıkıyordum sonradan argan hint ve tatlı badem yağını karıştırıp kullandım çok sabırlı olacaksın kısa sürede mucizeler bekleme